Blogolj!

Blogstar kávéház

Ellenség

Külhoni szavazatokért küzd Orbán Tusnádfürdőn.

A Népszava szerint emellett nem számíthatunk másra a miniszterelnöktől, mint Nyugat-Európa, elsősorban Brüsszel, azaz az Európai Unió magjának ostorozására, valamint a régi-új ellenségképek kijelölésére.

„A rendezvény elsődleges feladata az, hogy a 'nemzet miniszterelnöke' meghirdesse éves kormányzati programját, megmutassa 'a nemzetnek' épp ki az ellenség, ki ellen kell harcolni.”

Külhoni voksokért megy ma Tusnádra Orbán Viktor

Nemcsak Orbán Viktor szokásos ideológiai útmutatásának, hanem a jövő évi választáson megszerezhető külhoni szavazatokért folytatott küzdelemnek is tanúi lehetünk ma Tusnádfürdőn. "A biztos pont." Ez a jelmondata a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábornak (Tusványos), amelyen a meghívottak egyebek mellett Kelet-Közép-Európáról, mint biztos pontról tartanak előadásokat.

Kincstár

Botka mindenkit kiszórna, Vona a csodafegyverben hisz.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Tusványoson azt mondta, hogy az MSZP nem fog finnyáskodni a 2018-as választás előtt, míg a Jobbik arra épít, hogy Simicska Lajos titkos rekeszéből a kormányra nézve terhelő információkat húzhat elő – tudósít a PestiSrácok.

„Arról is beszélt, ha a Fidesz esetleg nem nyerné meg a választást, ugyanazt képviselné ellenzékben is, ugyanakkor megjegyezte, hogy igenis lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, azaz jöhet még olyan baloldali kormányzás, amely romba dönti az országot. Mint felidézte, Medgyessy Péter is úgy lett miniszterelnök, hogy a ’80-as években pénzügyminiszterként egyszer már tönkretette az országot. Aztán 2002-ben a választok után berontott a kincstárba, ami pénz volt ott, azt mind kiosztotta, aztán nézték egymást az ellenzékkel évekig, miközben Görögország szintjére süllyedt az ország.”

Tusványos - Kósa szerint az MSZP még Gyurcsányt is visszaültetné a Parlamentbe a győzelemért

Egyesek ma úgy gondolják az MSZP-ben, hogy nem szabad finnyásdkodni, és mindenkivel össze kell fogni a 2018-as győzelem érdekében, így előfordulhat, hogy Gyurcsány Ferencet is visszaültetnék a Parlamentbe - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a tusnádfürdői szabadegyetemen tartott beszélgetésen. Hozzátette, Botka László és támogatói ugyanakkor azt a taktikát választanák, hogy nem fognak össze ...

Bohózat

Van még hová fejlődnie a Momentumnak.

Lagymatag hangulat jellemezte a bodajki Nyitás Fesztiválon a Momentum elnökségének beszélgetését, másnaposság is tizedelte a közönséget – számol be róla a 444.hu.

„Többször elhangzott, hogy Fekete-Győrék türelmet várnak támogatóktól és tagságtól egyaránt: hamarosan kijönnek egy saját koncepcióval a választási rendszer megváltoztatásával kapcsolatban. Addig – mint mondják – a közönségnek be kellett érnie azzal, hogy hisznek ugyan az előválasztás rendszerében, de mivel a régi ellenzék bohózatot csinált belőle, egy ilyen huzakodásba nem állnak be 2018 előtt. Október 15-én tervezik kihozni a Momentum-kormányprogramot.”

Közösséget építene a Momentum, de van még hova fejlődni - 444

Lagymatag hangulat, jóindulattal 100 ember figyelte a Momentum elnökségének beszélgetését péntek délelőtt a párt által szervezett Nyitás Fesztiválon Bodajkon. Állítólag elég súlyosra sikerült a csütörtök esti Wellhello koncert, amin nagyjából 300-400 fiatal bulizott, úgyhogy másnaposság is tizedelte a közönséget. Mindenesetre nagyon olyan hangulata volt a nyilvános beszélgetésnek, mint amikor a pártvezetés válaszol a tagok kérdéseire.

Pénztárca

Hiába dörgölőzik Orbán, nem kerül közelebb Trumphoz.

A Magyar Nemzet arról ír, bár nagyon erőlködik a magyar diplomácia, a szokványos utak nem célravezetőek, a legfontosabb talán a katonai kiadások növelése lenne.

„Ha Orbán Viktor jóban akar lenni Donald Trumppal, akkor nem lesz elég szépeket mondani az elnökről. A kétszázalékos kritérium elérésének céldátumát ugyan előbbre hozták 2026-ról 2024-re, de ha komolyan gondolja a washingtoni barátkozást, akkor még korábbi időpontot kell kitűzni, és mélyen zsebbe kell nyúlni. Trumphoz ugyanis a pénztárcáján keresztül vezet a legrövidebb út.”

Elfecsérelt szép szavak

A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium diákjainak sikerült az, ami a magyar miniszterelnöknek egyelőre nem. A washingtoni robotépítő-olimpián győztes magyar gimnazisták ugyanis ellátogathattak a Fehér Házba, ahol bónuszként fotózkodhattak Donald Trump amerikai elnök lányával is. Minderről egyelőre csak álmodhat Orbán Viktor, aki a világ vezetői közül az elsők között fejezte ki szimpátiáját Donald Trump felé.

Valóság

Egyre nagyobb bajban a migránstömegek által ostromolt Olaszország.

Óriási a bevándorlók nyomása, és bár a kikötőket nem zárják le az olaszok, de belengették, hogy mindenkit továbbengednek észak felé – a Hirado.hu összefoglalója szerint erről Tanács-Mandák Fanni Olaszország-szakértő beszélt az M1-en

„A beszélgetésben felidézték a statisztikai hivatal előrejelzését, mely szerint, ha ilyen fokú marad a bevándorlás, akkor 2050-re Olaszország lakosságának 40 százaléka bevándorló hátterű lesz. A szekértő kiemelte, hogy jelenleg 5 millió külföldi él az országban legálisan, ugyanakkor a valóságban ennél sokkal többen lehetnek a migránsok.”

Olaszországot ellentmondások feszítik, míg partjait ostromolják

Százezrek várnak arra Líbiában, hogy elinduljanak Európa felé - ezt most éppen a francia belügyminiszter nyilatkozta, de többen nyilatkoztak már hasonlót az utóbbi hetekben. Ezek a menedékkérők szinte kivétel nélkül az olasz partokra próbálnak átjönni. Tudjuk, látjuk, hogy az olaszok egyre kevésbé bírják - hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Fájdalom

Az énekesnő rejtélyes halála.

Máig tisztázatlan a C’est La Vie énekese, Sebők Anikó tizenkét évvel ezelőtti halála, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó úgy véli, a tragédiának köze lehetett egy korábbi balesethez – olvasható a Lokál írásában.

„Ezek a tragédiák felfoghatatlanok, és tényleg fontos, hogy mi is tegyünk meg mindent azért, hogy elkerüljük a komolyabb bajt. Egy koccanásos baleset után is menjünk el orvoshoz. A másik ismerősömnél a jeges út okozta a tragédiát, a harmadiknál pedig a biztonsági öv hiánya. Az ember emiatt talán a szokásosnál is jobban odafigyel. Ha van kölcsönautó, akkor mindig megnézzük, hogy mi a helyzet a gumikkal vagy a biztonsági övvel. Fájdalmas az ismerőseink, barátaink elvesztése, és az is biztos, hogy soha nem felejtjük el őket.”

Máig rejtély a magyar énekesnő halála | Lokál

Máig tisztázatlan, hogy miért kellett meghalnia a kilencvenes évek népszerű lányegyüttese, a C'est La Vie énekesének, Sebők Anikónak. Kiss Gergely olimpikon 12 évvel a tragédia után is gyászolja felesége gyerekkori ismerősét, míg volt szerelme szívszorítóan mesél a lányról. „Vár ránk a nyár, és most nem lehet késnünk" - dúdolták az emberek a kilencvenes évek végén a C'est La Vie együttes slágerét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40516/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?