Blogolj!

Blogstar kávéház

Tanácstalanság

Koherens, zárt világképet kínált Tusványoson Orbán Viktor.

A Magyar Nemzet szerint a miniszterelnök azzal együtt feladta a leckét az ellenzéknek, potenciális kihívóinak, hogy beszéde tele volt propagandaelemekkel.

„Az ellenzék jól tenné, ha a bírálatokon túl tanulna is a miniszterelnöktől. Közösségépítést, stratégiai gondolkodást. És hét év egy helyben járás után végre levonna néhány következtetést a történésekből. Saját történet, hasonlóan egységes világkép nélkül nincs esély a kormányt elutasító, jelenleg tanácstalan választói tömegek megszólítására. Lehet siránkozni, a szűkülő lehetőségekre, a végtelenített agylágyító kormánypropagandára vagy a választási rendszerre mutogatni. De az el nem végzett munka felelőssége másra át nem hárítható.”

Tusványosi lecke

A miniszterelnök idei tusványosi előadásáról sok mindent lehet mondani - én is mindjárt hozzáfűzök ezt-azt -, egyvalami azonban vitán felül áll: Orbán Viktor koherens, zárt világképet kínált a Fidesz-KDNP potenciális szavazóinak, a saját szemszögéből világosan megfogalmazva, európai összefüggésekbe is ágyazva a jövő évi parlamenti választás tétjét.

Hagyomány

Ismét Velencén lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése.

A Magyar Hírlap értesülései szerint szeptember 13-ától tartják szokásos, háromnapos tanácskozásukat a kormánypártok, melyen Orbán Viktor is jelen lesz.

„A kiemelt témák között szerepel majd a migráció, Magyarország biztonsága, továbbá a magyar családok védelme. A kormánypártok minden parlamenti szezonkezdet előtt többnapos ülést tartanak, ez a hagyomány egészen 2010-ig nyúlik vissza.”

Velencén lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése

Ismét Velencén lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülése - értesült a Magyar Hírlap. Lapunkat a nagyobbik kormánypárti frakció képviselője arról tájékoztatta, hogy a Fidesz-KDNP szeptember 13-tól tartja háromnapos szokásos tanácskozását, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz.

Példakép

Újabb antiszemita szál a Jobbik körül.

Adolf Hitlert élteti az antiszemita Jobbik kecskeméti ifjúsági tagozatának egyik tagja, egy országgyűlési képviselőnek készülő lány, aki szerint a náci vezért mindent „jól tett”, hiszen egy tökéletes világot akart létrehozni – szúrta ki a Pestisrácok, megnevezvén a hölgy másik példaképét is.

„Na Hitlerért is odavagyok. De Hitler után nekem Vona a második.”

Hitlert isteníti a képviselőnek készülő ifjú jobbikos

Megdöbbentő olvasói levelet kapott a PestiSrácok.hu. Az informátorunk által megküldött internetes levelezés tanúsága szerint a kecskeméti Jobbik ifjúsági tagozatának egyik tagja, egy 17 éves lány harsány nemzetiszocialista nézeteket vall, Hitlert élteti, aki szerinte mindent „jól tett", hiszen egy tökéletes világot akart létrehozni.

Hatás

A fideszesek fele is pénzkidobásnak tartja a Soros-plakátokat.

A Vasárnapi Hírek megbízásából az országra leselkedő veszélyekről, de főleg Soros György megítéléséről készített közvélemény-kutatást a Publicus, amit az Index ismertet.

„A plakátkampány abból a szempontból is célt érhet a kormány szempontjából, hogy a Fidesz, az MSZP és a Jobbik szavazóinak körében is nagyjából minden ötödik ember véleménye romlott Sorosról a plakátok hatására.”

A fideszesek több mint fele felesleges pénzkidobásnak tartja a Soros-plakátokat

A Vasárnapi Hírek megbízásából az országra leselkedő veszélyekről, de főleg Soros György megítéléséről készített közvélemény-kutatást a Publicus. (A teljes anyagot itt lehet elolvasni.) A kutatás szerint az emberek nagyjából háromnegyede úgy gondolja, hogy valós veszély, hogy egy nemzetközi kibertámadás vagy egy határainkon kívülről érkező járvány érje Magyarországot.

Állampolgárság

Óriásfelirattal üzentek kormányuknak az olaszok.

A Hirado.hu számol be arról a hatalmas Verona melletti rajzról, amelyen keresztül a helyiek nemet mondtak a bevándorlók gyermekeinek állampolgárságot adó törvénytervezetre.

„Jelenleg a bevándorlók gyerekeinek 18 éves korukig várniuk kell, mikor is állampolgárságért folyamodhatnak. A tervezet szerint a külföldiek gyermekei, akik olasz földön születnek, illetve akik öt évet töltenek az oktatási rendszerben, automatikusan járna az állampolgárság.”

Óriási migránsellenes üzenetet szántottak az olaszok

Verona mellett mondtak nemet a törvénytervezetre, mely állampolgárságot adna a bevándorlók gyermekeinek. Szombaton készült el Castagnaro település határában a hatalmas rajz, melyen egy hajó látható „Africa" felirattal. Mellette a nem sok magyarázatra szoruló „Stop EU" felirat - hívja fel a figyelmet a Rt.com.

Kilátás

Ismét rács mögött Kulcsár Attila.

Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt álbróker, Kulcsár Attila, akinek két hónapra kellett a hűvösre mennie – írja a Lokál.

„Ha semmi nem jön közbe, Kulcsár Attila az augusztus 20-i tűzijátékot már a Duna partján lévő, pazar fővárosi luxuslakása ablakából nézheti végig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a folyóra, az úszó-világbajnokságnak otthont adó Margitszigetre.”

Ismét rács mögött Kulcsár Attila | Lokál

Kulcsár Attila szobafestőnek tanult Nagykanizsán, de kimaradt az iskolából. Budapesten menő bróker lett, fényűző életet élt. Aranyifjúként utazgatott a világban, Porschéval járt a pesti diszkókba, szeretőjének luxuskabriót vett, szüleinek kacsalábon forgó palotát épített. A bíróság márciusban 230 millió forint vagyonelkobzással és ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?