Blogolj!

Blogstar kávéház

Nettó

Vona újabb pofonja a határon túli magyarságnak.

Kilenc éven át volt stabil szereplője az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) táborának Vona Gábor, a Jobbik elnöke, ezért szimbolikus üzenettel bír, hogy a baloldali szavazókra hajtó pártelnök idén már nem megy Erdélybe, sőt, a párt ifjúsági szervezete is kiszállt az EMI-tábor szervezéséből – állítja az Origo.

„Az elmúlt szűk egy évben aztán már többször nyíltan kritizálta Vonát és a Jobbikot a 2016-ban még az EMI-táborban Vonával beszélgető Borbély Zsolt Attila erdélyi politológus is. Borbély nem értett egyet azzal, hogy a Jobbik 'gyakorlatilag demobilizált' a tavalyi kvótanépszavazáson, majd nem szavazta meg a kvótaellenes alaptörvény-módosítást. Sőt, Borbély végül nettó nemzetárulásnak minősítette a párt Soros melletti kiállását.”

Vona Gábor idén már el sem megy a saját Tusványosára

Kilenc éven át volt stabil szereplője az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) táborának Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Szimbolikus üzenettel bír, hogy a baloldali szavazókra hajtó pártelnök idén már nem megy Erdélybe, sőt, a párt ifjúsági szervezete is kiszállt az EMI-tábor szervezéséből. Mindez újabb jele annak, hogy a Jobbik mára elhagyta a nemzeti oldalt.

Tábortűz

Az ősszel felforrósodó politikai közélet ígérete a liberális demokrácia vívmánya.

Az elmúlt negyed században – nyár közepén, mondhatni a politikai uborkaszezon csúcspontjaként – nagyon sokszor fenyegetőztek forró ősszel, de mindez általában csak üres fogadkozás maradt – írja a Magyar Nemzet.

„A magyar ellenzék persze jelen állapotában nemhogy forró őszt nem tud generálni, egy tábortűz összerakására is alkalmatlan. Ha itt forró ősz lesz, akkor sem az ő pecsenyéjük fog sülni. Ezért is elgondolkodtató, hogy mi lehet a kormány szándéka az évszak rendszeres emlegetésével. Veszélyben érzi magát? Netán attól fél, hogy a momentumos Fekete-Győr András valamelyik minisztériumba is besétál, számon kérni, hogy mi folyik ott?”

Forró ősz

Az ősszel felforrósodó politikai közélet ígérete is a liberális demokrácia vívmánya, mint annyi minden más, amit gyakran emlegetnek, de senki nem tudja pontosan, hogy micsodák ezek valójában. A „forró ősz" nem pusztán azt jelenti, hogy kormánypártiak és ellenzékiek a hűvösebb időjárás ellenére is felhevülten szapulják egymást, hiszen évszaktól és napi középhőmérséklettől függetlenül ezt teszik egész évben.

Háború

Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában.

Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete – számol be róla a Lokál.

„Birminghamben már 1991-ben létrehoztak egy muszlim középiskolát, ahol az iszlám vallási szabályok szerint, nemek szerint szétválasztva tanulhattak a muszlim fiatalok. Az iskolát a városi tanács alapította, de ők maguk jelezték az állami szervnek, a brit tanügyi felügyeletnek (Ofsted), hogy az iskolában tarthatatlanok az állapotok. Az ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy a szegregációt képtelen konfliktusmentesen fenntartani az iskola vezetése, a diákok között szinte háborús állapotok uralkodnak.”

Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában | Lokál

A legmegdöbbentőbb talán az volt, hogy az iskola fiúk számára fenntartott könyvtárában több olyan arab nyelvű könyvet és oktatási segédanyagot találtak, amelyek a nemi erőszak szerepét taglalják a muzulmán erkölcs és az iszlám tanításai alapján, amelyek közül egyik sem ítéli el a nők szexuális megalázását, megbecstelenítését.

Hókuszpókusz

A magyar női vízilabdások nem bírták elviselni a vb-negyeddöntő lelki terhét.

Faragó Tamás, a montreali olimpia bajnoka, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Magyar Hírlapnak arról beszél, saját magát verte meg a magyar csapat a kanadaiak ellen, és bízik benne, hogy a férfiak elkerülik ezt a mentális betlit.

„Mindig is azt szerettem, s ez ma sincsen másként, hogy az egyszerű játékkal győzzük le az ellenfelet. Nincsenek hókuszpókuszok. Ám sajnos a férfiak is egyre inkább elnőiesednek ebben a tekintetben. Remélem, hogy ők végigmennek az úton.”

Faragó Tamás: Az a rendszer lényege, hogy hülyének nézed az ellenfelet

Faragó Tamás, a montreali olimpia bajnoka, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint saját magát verte meg a magyar csapat, amely nem tudott mit kezdeni a kanadaiak védekezésével, s amely nem tudta elviselni a mérkőzés lelki terheit. - Mi a véleménye a hétfő esti 6-4-es vereségről?

Minőség

Magyar éttermek a világ luxuséttermeinek listáján.

Öt magyar került be a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listába, a World Luxury Restaurant Awards díjazottai közé – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„A díjátadó szervezői maguk is letesztelhetik a jelentkezőket, de figyelembe veszik a vendégek véleményét is. Az elbírálás szempontja a belső kialakítás, az ételek minősége, valamint a pozitív visszajelzések.”

Magyar éttermek a világ luxuséttermeinek listáján

Öt magyar került be a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listába, a World Luxury Restaurant Awards díjazottai közé. Megmutatjuk, melyek. A World Luxury Restaurant Award, a gasztronómia világának Oscar díjaként is emlegetett elismerés. Összesen öt magyar került fel a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40633/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?