Blogolj!

Dr. Julio C. Maglione: „Minden idők legjobb világbajnoksága”

Példátlan módon, még a vb befejezése előtt minden idők legjobb világbajnokságának minősítette a FINA elnöke, dr. Julio C. Maglione a Budapesten és Balatonfüreden zajló eseményt. A Vigadóban tartott fogadáson magas FINA-kitüntetést kapott Seszták Miklós, a 17. FINA Világbajnokság szervező-bizottságának elnöke, Gyárfás Tamást pedig többször is a színpadra szólították: előbb a FINA elnökétől kapott arany plakettet, majd Seszták Miklós öt kiemelt díjazottja között is helyet kapott Julio Maglione, Cornel Marculescu FINA ügyvezető igazgató, Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter és Tarlós István főpolgármester mellett. A szerda esti, Pesti Vigadóban tartott fogadás alkalmával a nemzetközi szövetség elismerésben részesítette a szervező-bizottság több vezetőjét, valamint a viadal hazai támogatóit is.

A nemzetközi szövetség képviselői nem győzik hangoztatni, Magyarország új szintre emelte a FINA világbajnokság rendezési sztenderjét, s mindezt úgy, hogy az eredetileg tervezett nyolc helyett két esztendő alatt kellett megszervezni a gigantikus sportversenyt (2013-ban nyerte el a 2021-es vb rendezési jogát Budapest, majd ugrott be a mexikói Guadalajara helyett 2015-ben). Szerda este – a hagyományoktól eltérően, hiszen ha ez egyáltalán megfogalmazódik, a záróünnepségen kerülhet rá sor – dr. Julio Maglione négy nappal a világbajnokság befejezése előtt már bejelentette, hogy „a 2017. évi budapesti FINA Világbajnokság minden idők legjobbja.” Seszták Miklós és jobb keze, Gyárfás Tamás felhatalmazta a műsorközlőket, hogy mondják el: ebben a kijelentésben reménykedtek a kezdet kezdete óta, de természetesen csak a záróünnepség alkalmával. Fogadalmat tettek, hogy a következő négy napon még inkább alátámasztják a FINA elnökének minősítését.

Mindezek alapján a FINA vezetői eddig sem fukarkodnak a kitüntetésekkel. Kedden a Parlamentben Maglione elnök a szövetség legmagasabb elismerését, a FINA Ordert nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnöknek, és szintén rangos kitüntetést kapott Tarlós István főpolgármester. Szerdán, a Pesti Vigadóban pedig a szervező-bizottság vezetőit szólították színpadra.

Seszták Miklós meglepődött a kitüntetésen (Fotó: MTI)

A FINA második legnagyobb elismerését, az igen impozáns FINA Díjat (FINA Prize) vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a szervező-bizottság elnöke.

Arany plakettet kapott Gyárfás Tamás, a FINA Executive magyar tagja, akinek sportdiplomáciai szerepvállalását a jövőben is teljes mértékben támogatja a kormányzat, amint azt Orbán Viktor mondta a FINA vezérkarának jelenlétében két napja, a Parlamentben. Szintén rangos elismerésben részesült a szervező-bizottság két operatív vezetője, Szántó Éva ügyvezető igazgató és Balogh Sándor gazdasági igazgató, továbbá Tóth József, a XIII. kerület polgármestere.

A FINA harmadik legrangosabb kitüntetését, a FINA Érdemrendet vehette át Csurka Gergely, a szervező-bizottság vezető tanácsadója, akinek a vb mellett a FINA-ban hét éve végzett munkáját – így a Gyárfás Tamás mellett, a FINA Magazine-nál végzett szerkesztői – ismerte el a nemzetközi szövetség.

Kitüntették az önkéntesek csapatát, hiszen nélkülük nem lehetett volna megrendezni a vb-t, és arany plakettet kapott több kiemelt nemzeti főtámogató is, így az eseményt közvetítő MTVA, az Antenna Hungária, a Magyar Telekom és a Porsche Hungária.

Ezüst plakettet vehetett át az uszodát tervező építész, Ferencz Marcel, az építési munkálatokat irányító Fodor Tamás, és szintén elismerésben részesült a Budapesti Sportközpontok, illetve az esemény nemzeti támogatói: az Aldi, a Főtaxi, a MOL, a Natur Aqua, a MÁV-Start, az MKB Bank, a Szerencsejáték Zrt. és a Richter Gedeon.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40664/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Tizenegy határsértőt fogtak el Nagylakon

2017.08.22. 12:15
Augusztus 22-én, nem sokkal éjfél után 11 határsértőt fogtak el a a román-magyar határnál lévő Nagylak közelében a határvédelem járőrei.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Táskába rejtett kábítószert foglaltak le Röszkén

2017.08.21. 15:05
Közel egy kiló heroingyanús anyagot, valamint 3 kilónyi adalékanyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy autóbuszban, Röszkén.

Álrendőrök raboltak Szegeden

2017.08.21. 15:05
Két olyan helybéli férfit vettek őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói, akik magukat rendőrnek kiadva egy fiatalt raboltak ki a városban.

Buszmegállókba hajtottak Marseilleben - egy ember meghalt

2017.08.21. 14:20
Két buszmegállóba is belehajtott egy lopott autó a franciaországi Marseille városában.

Török kamionban bújt el 42 iraki migráns

2017.08.21. 10:55
A csoport tagjai magukat iraki állampolgárnak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hiteles okmányokkal igazolni.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?