Blogolj!

Blogstar kávéház

Átjárás

Aggódik a Fidesz a választások miatt.

A Magyar Nemzet tudósítása szerint Török Gábor politikai elemző egy keszthelyi kerekasztal-beszélgetésen arról beszélt, lényegesen változott a helyzet a legutóbbi, 2014-es választások óta, és Orbán Viktor tusványosi beszéde is a kormánypárt félelméről tanúskodik.

„Akkor még a Fidesztől jobbra és balra is volt egy-egy párt, a Jobbik és az MSZP, amelyek szavazói között nem volt átjárás. Mostanra, a Jobbik megváltozásával viszont már sokkal könnyebb lehet az egyik párt támogatóinak átszavazni a másikra, ezt több időközi választás igazolta is. Török Gábor szerint ezért igazán jelentős kérdés, hogy lesz-e a Fidesznek a választásokon abszolút többsége, amelyhez arra lenne szükség, hogy 40-45 százalékos listás szavazat mellett 65-nél több egyéni választókerületet is megnyerjen.”

Török Gábor: Aggódnak a Fideszben a választások miatt

Van aggodalom és félelem a Fideszben a 2018-as választások miatt, ez beigazolódott Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédében is - vélekedett Török Gábor péntek délelőtt a Jobbik ifjúsági tagozatának keszthelyi táborában megrendezett kerekasztal-beszélgetésen. A politikai elemző arra hivatkozott, hogy a kormányfő igen komoly tétet adott a jövő tavaszi voksolásnak azzal a mondatával, hogy a 2010 óta elvégzett munka elveszhet, ha a Fidesz vereséget szenved.

Tényállás

Czeglédyék céghálójában a diákokat is meglophatták.

Csalás gyanúja miatt újabb feljelentést tett a diákszövetkezetek érdekvédője Czeglédy Csaba MSZP-s politikus cégcsoportja, a Humán Operátor Zrt. iskolaszövetkezeti trükközése kapcsán – értesült a Magyar Hírlap.

„Az adóhatóság Czeglédyéket 3,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítja az elmaradt közterhek ügyében, ám az érdekképviselet mostani feljelentése a csalás tényállását is felveti. A feljelentés bemutatja azt a technológiát, amellyel a diákokat rendszerszinten meglopták. Az érdekképviselethez az 'I love Diákmunka' károsultjai közül eddig százhuszonketten fordultak – mondta Fiák István –, nekik összesen 802 ezer forinttal maradt adósa Czeglédyék valamelyik szövetkezete, ám a sértettek száma már az ezret is meghaladja.”

Czeglédyék céghálójában a diákokat is meglophatták

Csalás gyanúja miatt újabb feljelentést tett a DiákÉSZ elnöke Czeglédy Csaba cégcsoportja, a Humán Operátor Zrt. iskolaszövetkezeti trükközése kapcsán. Több mint ezer károsultja van már Czeglédyék ügyleteinek Fiák István szerint (Fotó: MH) A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének célja az iskolaszövetkezetek törvényes működésének biztosítása és a szövetkezetek érdekképviselete - mondta lapunknak Fiák István, a szervezet elnöke, aki közölte, a DiákÉSZ elhatárolódik minden olyan iskolaszövetkezettől, amely a jogszabályok kijátszására, az adó- és járulékkedvezmények jogosulatlan igénybevételére alakult.

Feldolgozás

Álprofilokkal támad a Vona-párt.

Továbbra is tagadja a bérkommentelést a Jobbik, de már elismeri, hogy olyanokat alkalmazott, akik médiafigyelés címszó alatt álnéven írogattak a közösségi médiában. – jelenti a Lokál.

„A Jobbik pártalapítványa által létrehozott Egyensúly Média Intézet keretein belül végeztek napi médiafigyelést, melynek keretében az írott és online napi és heti sajtó, az összes országos televízió összes napi híradóblokkjának és egyes politikai műsorainak, az összes országos rádió összes hírblokkjának és a nagyobb hírportálok híreinek napi gyűjtése, szemlézése és szakmai szempontból való csoportosítása volt a feladatuk, amely adatsorokat végül az intézet elemző munkatársai dolgozták fel.”

Öt álprofilja volt a jobbikosnak | Lokál

Bogdán Szabolcsnak legalább öt profilja volt, a Szebb Jenő név mellett még használta a Becses Briganty, Briganty Szabolcs, Bogdán Szabolcs és Szabolcs Bogdán profilokat is a Jobbikot támogató tevékenységéhez - sorolta a lapnak Juhász Kálmán. Bogdán egyébként elismeri, hogy 2007-ben kezdett Szebb Jenő néven írni.

Nyílás

Európa felé fordulnak a fiatalok.

Azaz nem jött be Orbán Viktor korábbi jóslata – írja a Népszava, megjegyezve, nem csak a lengyel nacionalista, populista kormánypárttól távolodnak az ifjabb nemzedékek, az EU más országaiban is ez figyelhető meg.

„Az Európai Unióval kapcsolatos közvélemény-kutatásokban, az Eurobarométerekben többek között azt vizsgálják, hogy az emberek mit tartanak jónak és rossznak az unióban. Teljesen egyértelmű, hogy azt látják pozitívnak, hogy megszűntek a határok, szabad a munkavállalás és kinyílt a világ. Ha valami, akkor ez az, ami a fiataloknak fontos. Minden más egyéb gond, nehézség ennek a korosztálynak csak valami távoli dolog.”

Nem jött be Orbán jóslata - Európa felé fordulnak a fiatalok

Egyre több fiatal fordul el a lengyel nacionalista, populista kormánypárttól, a PiS-től. A fiatal generáció EU felé fordulása azonban nemcsak Varsóban figyelhető meg. Jelentős változáson megy keresztül a lengyel társadalom a kormányzatnak a független igazságszolgáltatással szemben hozott intézkedései, valamint az ennek nyomán kialakult tüntetéshullám hatására.

Gyilkosság

Bagdadi halála nem végzi ki az Iszlám Államot.

Bármilyen karizmatikus vezető is az önjelölt kalifa, az általa éltre hívott terrorszervezet és gyilkos ideológiája nem fog sírba szállni vele együtt – a Hirado.hu cikke Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem dékánjának M1-es interjúját szemlézi.

„Az Egyesült Államok és a közel-keleti szereplők mindaddig nem fogják legyőzöttnek tartani az Iszlám Államot, amíg nem sikerül likvidálni az terrorszervezet fejét, véli a szakértő. Csicsmann ugyanakkor felhívta a figyelmet: legyen Bagdadi bármilyen karizmatikus vezető, de nem szabad abba a csapdába esni, hogy halálával megszűnne az Iszlám Állam, vagy a terrorszervezet által terjesztett gyilkos ideológia.”

Bagdadi halála nem jelenti az Iszlám Állam végét

Bármilyen karizmatikus vezető is az önjelölt kalifa, az általa éltre hívott terrorszervezet és gyilkos ideológiája nem fog sírba szállni vele együtt. Abu Bakr al Bagdadi az Iszlám Állam kalifája szimbolikus szempontból legalább olyan fontos szereplő, mint az Al-Kaida terrorszervezet egykori vezetője Oszama bin Laden, mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem dékánja az M1 Ma Este című műsorában.

Letiltás

Már nem menő a mobillopás.

Manapság nagyon ritka, hogy ne védenék PIN-kódok, minták vagy éppen ujjlenyomatok a telefonokat, de még modernebb megoldások is feltűnnek, így aztán drasztikusan csökken a mobillopások száma – derül ki az Origo cikkéből.

„Kalifornia államban még 2015 júliusában életbe lépett egy törvény, amely kötelezte a mobilgyártókat, hogy tegyék lehetővé a mobilozók számára az ellopott készülékeik távoli letiltását; George Gascón kerületi ügyész szerint ennek köszönhető a javuló tendencia.”

Csökken a mobillopások száma?

Egyre kevésbé éri meg eltulajdonítani a telefonokat. Jó eséllyel egyre többször emlékeznek nosztalgiával a régi szép időkre a szakállas mobiltolvajok, mikor elég volt egyszerűen csak ellopni a készülékeket, aztán máris mehettek a zugárusokhoz, az apróhirdetéses portálokra. Manapság nagyon ritka, hogy ne védenék PIN-kódok, minták, vagy éppen ujjlenyomatok a telefonokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40723/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?