Blogolj!

Blogstar kávéház

Vicc

A neoliberális politikára nem kíváncsiak a választók.

Schiffer András, az LMP korábbi vezetője és országgyűlési képviselője az Alfahírnek nyilatkozott az úgynevezett új pólusról, bejutó helyekkel brókerkedő mikroszervezetekről és a baloldali pártokról.

„Azt pedig viccesnek nevezte, amikor azt halljuk 'az MSZP-SZDSZ egyes utódszervezeteitől', hogy ők képviselik a jövőt, 'pedig ők a 2010 előtti MSZP-SZDSZ koalíciót képviselik, amire a választók már kétszer nemet mondtak'.”

Schiffer válaszolt: Juhász Péternek és társainak semmilyen üzenetük sincs a társadalom számára

Schiffer András, az LMP korábbi vezetője és országgyűlési képviselője nyilatkozott lapunknak az úgynevezett új pólusról. Az apropót a pénteki Juhász Péter-interjú szolgáltatta - ebben az Együtt vezetője többek között arról beszélt, az ökopártnak is rá kell jönnie, hogy a pártérdeknél fontosabb a nemzet érdeke, így csatlakoznia kellene a liberális mikropárt szövetségéhez.

Szolgálat

Féktelen kormányzati urizálás.

Ellenzékben még tiltakozott a tízmilliós állami autók miatt a Fidesz, kormányon azonban már úgy látják: ez egyáltalán nem luxus – botránkozik a Népszava.

„Miközben 2010 óta 11,3-ról 2016-ra 13,9 évre nőtt a hazai személygépkocsi-állomány életkora, vagyis egyre öregebb autókat hajtanak a magyarok, addig az Orbán-kormány illetékesei úgy vélik: ma már egyáltalán nem számít kirívónak egy 10-20 milliós állami szolgálati jármű.”

Féktelen urizálás a Fidesznél

Ellenzékben még tiltakozott a tízmilliós állami autók miatt a Fidesz, kormányon azonban már úgy látják: ez egyáltalán nem luxus. Miközben 2010 óta 11,3-ról 2016-ra 13,9 évre nőtt a hazai személygépkocsi-állomány életkora, vagyis egyre öregebb autókat hajtanak a magyarok, addig az Orbán-kormány illetékesei úgy vélik: ma már egyáltalán nem számít kirívónak egy 10-20 milliós állami szolgálati jármű.

Kém

Egyre szánalmasabb a Momentum.

Álmagyarázatokkal állnak elő, milyen pénzből szervezték egyébként veszteséges fesztiváljukat, ráadásul ismét a Lenin-fiúkra emlékeztetik a történelem iránt kicsit is érdeklődőbb embereket – fogalmaz az Origo.

„Elmesélte ugyanis Soproni Tamás az ATV-ben, hogy hogyan felvételiztetik új párttagjaikat. Megkérdezik, hogy a számukra fontos kérdésekről mit gondol a tagjelölt (például a határkerítés vagy a melegházasság), és ha valaki nem azt mondja, amit ők helyes válasznak tartanak, akkor nem veszik fel. Ezt természetesen nem azzal indokolták, hogy kizárólag csak olyanokat akarnak maguk között látni, akik mindenről pontosan ugyanazt gondolják, mint ők, hanem bölcs elővigyázatossággal. Így akarják kiszűrni az idegen pártból érkező kémeket.”

Egyre szánalmasabb hazugságokba keveredik a Momentum a tízmillióiról

Újabb pénzügyi botrány az olimpiaellenes pártban, nem mondják meg, miből szerveztek fesztivált. Kevés új párt mondhatja el magáról bárhol Európában, hogy megalakulása óta ennyi botrányba keveredett. Miután megfúrták a budapesti olimpiát, egyik vezetőjükről, Hajnal Miklósról kiderült, hogy 12 millió forintos kisvállalkozási támogatásával nem tudott elszámolni.

Bábel

Szakítani kell a nemzeti kisebbségekkel szembeni türelmetlenséggel.

Az Európai Unió jelenthet gyógyírt a nemzetiségi problémákra – állítja a Magyar Nemzet cikke.

„A béke és a jólét mellett megértésre és őszinte barátságra van szükség a nemzetek között. A szabad munkavállalás következtében ma milliók élnek a szülőhazájuktól távol. Az EU kezd modern Bábelhez hasonlítani, de az internet és az olcsó utazás korában ez nem jár együtt nyelvi és kulturális asszimilációval. A regionalizmus, a közösségek autonómiája sem csökken, hanem erősödik – egyelőre csak Európa nyugati felében. A szomszéd államokhoz csatolt magyar közösségek és a megállíthatatlanul növekvő európai magyar diaszpóra fönnmaradását csak az Európai Unió biztosíthatja.”

Nemzetállamok és nemzeti kisebbségek

A fenti volt a címe a közép-európai politika és történelem talán legalaposabb és legtárgyilagosabb brit szakértője - a II. világháború alatt a BBC magyar adásában „Macartney Elemér"-ként nagyra becsült Carlile Aylmer Macartney - 1934-ben megjelent 553 oldalas könyvének is. A magyar és egyéb nemzeti kisebbségekkel szembeni türelmetlenségről és elnyomásról adott látlelete sajnos nem áll távol a mai helyzettől sem.

Halott

Lassan újraindul az élet Aleppóban.

Nulláról kezdik újra a porig rombolt szíriai város lakói, kisebb csoportok már hazatértek, és kinyitottak az első boltok, de ez még kevés a normális élethez – tudósít a Hirado.hu.

„Az élet rendes beindulásához azonban több élelmiszer és bolt kellene, valamint több áram és megfelelő vízellátás. Manapság, vízvezeték híján a lakosok tartályokhoz járulnak vízért. A legnagyobb baj persze a rengeteg halott.”

Nulláról kezdik újra a porig rombolt város lakói

Lassan beindul az élet Aleppó porig rombolt részein is, kisebb csoportok már hazatértek, és kinyitottak az első boltok, de ez még kevés a normális élethez. Aleppó keresztény templomában Mozart C-moll miséje szól - a hívek rég elmenekültek, a harcok alatt beszakadt a tető, a falak megsérültek. Fénnyel próbálták pótolni a hiányzó falfelületeket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40751/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?