Blogolj!

Blogstar kávéház

Szaldó

Rendezésből jeles, pénzügyileg kérdéses.

A vizes vb kapcsán a Magyar Nemzet is elismeri, a legsikeresebb magyar sportágak szereplői, vagyis úszóink és vízilabdázóink már nagyon megérdemelték, hogy hazai medencében küzdjenek meg a világ legjobbjaival, és a magyar embereknek is kijárt, hogy végre testközelből éljenek át egy ekkora versenyt.

„Remélhetőleg néhány nap vagy hét múlva az is kiderül, hogy gazdasági értelemben milyen szaldóval zárt az esemény. Összességében egy örömökben, csalódásokban, izgalmakban teli borzongató két héten vagyunk túl, ami sokat adott a nemzeti büszkeségünkhöz, bár sokat is elvett a nemzeti pénztárcánkból. Akár így, akár úgy érezzük, annyi bizonyos: valamilyen formában, de kint vagyunk a vízből.”

Kint vagyunk a vízből

Vasárnap este véget ért minden idők legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a vizes világbajnokság. Vitán felüli, hogy a legsikeresebb magyar sportágak szereplői, vagyis úszóink és vízilabdázóink már nagyon megérdemelték, hogy hazai medencében küzdjenek meg a világ legjobbjaival, és a magyar embereknek is kijárt, hogy végre testközelből éljenek át egy ekkora versenyt.

Mentalitás

A sport a legjobb terep felülemelkedni az egyéni és pártérdekeken.

2005-ben még nem volt divat, hogy politikusok üljenek a szövetségek elnöki székeiben, hogy minden héten új focistadiont avassanak – erről Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó beszél a 24.hu nagyinterjújában, ahol a vizes vb-ről, sportról, politikáról, sportpolitikáról és a Budapesti Olimpiáért Mozgalomról is szó esik.

„Az olimpia egy gigarendezvény, aminek megszervezése a NOB minden törekvése ellenére egyre hatalmasabb anyagi és infrastrukturális ráfordítást igényel. Mutatja ezt, hogy alig van rá jelentkező, Budapest visszalépésével mindössze két kandidáló nagyváros maradt. A legerősebb ellenérv pedig a korrupció. A BOM-osok abban bíznak, hogy egy olimpia megváltoztatná a mentalitást, én meg azt gondolom, ha sikerül megváltoztatnunk a mentalitást, pályázhatunk. Az úszóvébé négyszer annyiba kerül, mint ahogy tervezték, vagyis valakik rengeteget loptak. Tartok tőle, az olimpiai stadionból is megfújnák a téglát.”

Pásztory Dóra: Megyek, pöcsöt rajzolok egy plakátra

Rajzolj pöcsöt a plakátnak! Miért az? Elég kicsi voltam, amikor megkaptam életem első Kispál-kazettáját, és izgalmasnak tűnt a csúnya beszéd. Idővel persze megértettem, hogy a firkálásnál és a kedves trágárságnál sokkal többről szól az az egy sor. Nem vagyok túl muzikális, nagyjából a Kispál és a Borz az egyetlen együttes, aki igazán hatással volt rám és akiért szívvel-lélekkel tudtam rajongani.

Topogás

Magyarországon alumínium- és műanyag ellenzék van.

A nemes, igazi küzdelmeket jelentő vízi versenyek árnyékában, már ha a víznek lehet árnyéka, ott zsizsegtek az úgynevezett ellenzékiek – összegez és elemez a Magyar Hírlap.

„Botka dübörögni akar, ám csak toporgásra futja ereje. Az olvasóban, azokban a milliókban legalábbis, akiket szinte mindennap lehülyéznek a baloldali véleményemberek, akik belerikácsolják a mikrofonokba, hogy nem normális ez az ország, hogy a milliók, akik a Fideszre szavaztak és minden közvélemény-kutatási adat szerint ezt a szokásukat 2018-ban is megőrzik, azok hülyék. Elbutítottak, kormánypropagandának bedőltek, taplók, mucsaiak. Ezek a lépten-nyomon diktatúrát és korrupciót emlegető, demokráciadeficitet és bakanccsal tiport sajtószabadságot vizionáló balliberális eszmehordozók újra és újra féktelen gyűlölettel akarják rákényszeríteni Magyarországra torz világképüket.”

Búvárszocialista

Álláspont. A nemes, igazi küzdelmeket jelentő vízi versenyek árnyékában, már ha a víznek lehet árnyéka, ott zsizsegtek az úgynevezett ellenzékiek A világ két hétig figyelt Magyarországra. A FINA világbajnokság megmutatta, hogy sok minden más mellett elsőrangú szervezettségű, sikeres, vidám és biztonságos rendezvényt is tudunk szervezni.

Kulcs

Magyarország új perre számíthat Brüsszeltől.

Ha az Európai Bíróság érvényesnek ítéli a Magyarország által megtámadott kvótahatározatot, akkor augusztus végén az Európai Bizottság várhatóan beperli hazánkat – ezt Tóth Norbert nemzetközi jogász fejtegeti a Hirado.hu cikkében.

„Tóth Norbert szerint a magyar fél esetleg azzal érvelhet, hogy a nemzeti alkotmányos identitása miatt nem tud a nevezett kötelezettségeinek eleget tenni, illetve a társadalmi összetétel megváltozásának veszélyére, valamint a kvótanépszavazás eredményére is hivatkozhat. A nemzetközi jogász szerint az Európai Unió a kvótahatározatot be akarja építeni a Dublin III. rendeletbe, vagyis állandó mechanizmussá tennék. Ez azt jelentené, hogy tömeges beáramlás esetén rendre előre meghatározott kulcs szerint fogják elosztani az érkezőket.”

Magyarország új perre számíthat Brüsszeltől

Ha az Európai Bíróság érvényesnek ítéli a Magyarország által megtámadott kvótahatározatot, akkor augusztus végén az Európai Bizottság várhatóan beperli hazánkat - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász. Az elemző szerint Magyarországnak egy ilyen vitában lenne jól alátámasztható érve. Hosszabb távon pedig a migrációs ügyekben az uniós alapítószerződések módosítása hozhat megoldást magyar szempontból - tette hozzá.

Választás

Magyar tehenekkel enyhíti Katar a tejhiányt.

4000 fejőstehenet vásárol az arab országok által blokád alá vont Katar, ezeknek egy részét Magyarországról vásárolták – jelenti a 888.hu.

„A blokád miatt több árucikkből is hiány alakult ki, ráadásul szárazföldön csak Szaúd-Arábián keresztül lehet megközelíteni a 2,7 millió lakosú országot, amely viszont élelmiszer-szükségletének nyolcvan százalékát ezen az útvonalon keresztül biztosította. A kialakult helyzet miatt az ellátás csak hajó- és repülőúton megoldható, így oldják meg például a tejszállítást: egy arab üzletember kitalálta, hogy négyezer tehenet reptet az országba. Katarnak gyorsan kellett döntenie arról, hogy honnan szerzik be az első teheneket – végül Németországra és Magyarországra esett a választásuk.”

Magyar tehenekkel enyhíti Katar a tejhiányt

Lengyel fiatal fulladt a Balatonba Vízibicikliről esett a vízbe, majd elmerült egy 23 éves lengyel fiatalember a Balatonban a Balatonszéplak előtti vízterületen vasárnap délután, holttestét sötétedés előtt találták meg - tudta meg az MTI.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40779/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?