Blogolj!

A választójog korlátozását tervezi a Jobbik?

A kormánypártok szerint a Jobbik az általános választási jog korlátozására készül, és nem adna szavazásra lehetőséget azoknak, akiknek nincs legalább általános iskolai végzettségük - tudósít az MTI Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatójáról.

A honatya annak kapcsán fogalmazta meg véleményét, hogy Dúró Dóra, a Jobbik alelnöke közösségi oldalán belengette, pártja a választási programjában "kilátásba helyezi", hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak.

Hollik azt mondta, ha megvalósul a Jobbik terve, akkor több tízezer embertől vonnák el az általános választási jogot és ezzel az egyik legalapvetőbb állampolgári jogot. Hozzátette még, hogy a Jobbik lenézi a kevésbé iskolázottakat, megszégyenítené, kirekesztené őket. "Ez az elitista elképzelés még az SZDSZ-t is megszégyeníti" - húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy ez a roma lakosságra vonatkozó felvetés-e, úgy felelt: a roma állampolgárok nem számíthatnak a Jobbikra, és lehet, hogy éppen ez van a javaslat mögött. 

A kereszténydemokrata politikus megjegyezte azt is, ha a Jobbik nem csupán a pártpolitikai érdek alapján politizálna, hanem a nemzeti érdeket venne figyelembe, akkor arra tenne ésszerű javaslatokat, hogyan lehet azoknak a számát csökkenteni, akik nem tudják elvégezni az általános iskolát.

 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40855/pics/lead_800x600.jpg
Hollik István,Jobbik,választás,választójog
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

2017.08.19. 14:10
A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.

Blogstar kávéház

2017.08.06. 00:05
Az USA kilépése a klímaegyezményből, a hőség áldozatai, Neymar túlfizetése, a Jobbik törvényjavaslata és egy csúfos bukás a mozikban. Vasárnapi lapszemle.

Németh Szilárd: Botrányt kellett csinálniuk

2017.08.04. 17:05
Soros érdekében áll, hogy folyamatos botrány legyen Magyarországon a jövő évi választásokig. Ha folyamatos botrány van, akkor lehet azt mondani, hogy nincs béke, nincs nyugalom, nincs rend az országban …

Botka is a kormánypártok szekerét tolja?

2017.08.02. 05:35
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ugyanis az MSZP miniszterelnök-jelöltje annál nagyobb szívességet nem is tehetett volna a Fidesznek, minthogy nyilvánosan leárulózta egyik párttársát.

A jobbközép tarolt az olasz helyhatósági választásokon

2017.06.26. 14:15
A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) és az Északi Liga alkotta szövetség jelöltjei arattak győzelmet Olaszországban az időközi helyhatósági választások második fordulóján …

Hollik: Állhatatos munkája miatt van ma KDNP

2017.06.21. 21:25
Elhunyt Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő - közölte a kisebbik kormánypárt elnöke. Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési …

Kósa Lajos: Az MSZP kilóra megvehető

2017.06.21. 08:25
Az ellenzék a plakáttörvény elutasításával a rendszerszintű korrupció pártjára állt, várja az oligarchák adományait - fogalmazott a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője.

Jobbik-Simicska plakátbotrány: totális lebukás

2017.06.17. 13:00
Mélyen a piaci ár alatt kapott köztéri plakáthelyet Simicska Lajos tulajdonában álló reklámcégektől a Jobbik áprilisban és májusban, havi 27 millió forintért

Kósa Lajos: a teljes ellenzék a korrupció pártjára állt

2017.06.14. 13:40
A teljes ellenzék a korrupció pártjára állt azzal, hogy nem szavazta meg az átlátható párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénymódosítást szerdán a …

Lentner Csaba: Az nem állapot, hogy teljesítmény nélkül emelkedjen a bér

2017.06.14. 09:00
Bármit lehet mondani a Fidesz gazdaságpolitikájára, de míg emelkedik a bruttó hazai termék, emelkednek a bérek, a jövedelmek, a szociális …

Ezeket a cikkeket olvastad már?