Blogolj!

Blogstar kávéház

Kánikula

Az egészséges szervezetet is megviseli a tartós meleg. 

Sajnos továbbra sem szabadulunk a hőségtől, ugyanis vasárnap 24 óráig meghosszabbította a hőségriadót az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár - olvasható az Origón.

"Az írták, a legmelegebb órákban, vagyis 11 és 15 óra között lehetőleg senki ne tartózkodjon a tűző napon. A leégés ellen lenge ruházattal és fényvédő krémekkel kell védekezni."

40 fok is lehet: meghosszabbították a hőségriadót

Vasárnap 24 óráig meghosszabbította a hőségriadót az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Az UV-B sugárzás nagyon erős lesz. Eredetileg keddtől péntek éjfélig szólt a hőségriadó, Szentes Tamás szerint további intézkedésekre egyelőre nincs szükség. Az Emmi ismételten arra figyelmeztet, a hőségben kerülni kell a kávé, az alkohol, illetve a magas cukortartalmú italok és a zsíros ételek fogyasztását.

Cenzus

Lássuk a statisztikát!

A HVG cikkéből kiderül, hogy nem is olyan véletlen, hogy pont a Jobbik vette fel az iskolázottsági cenzus bevezetését. 

"Ennek okán nagy valószínűséggel megállapítható, hogy valamifajta iskolázottsági cenzus bevezetése a Fideszt, az MSZP-t, és a DK-t érintené kedvezőtlenül, valamint a Jobbikot, az LMP-t, a Kétfarkút és a Momentumot kedvezően."

Grafikon: Melyik párt járna nagyon rosszul, ha bevezetnék az iskolázottsági cenzust?

Ugrásszerűen nő az egyik párt népszerűsége a nyolc általánost vagy annál kevesebbet végzettek körében, ha a teljes választókorú népességhez viszonyítjuk. Egy másik párt népszerűsége pedig jóval alacsonyabb a kevésbé iskolázottak között - derül ki a Publicus Intézet adataiból.

Összecsapás 

Ennyi lett volna  a béke? 

Hónapok óta nem voltak olyan kemény összecsapások Hama környékén, mint az utóbbi napokban - írja a Magyar hírlap. 

"Az OSDH szerint az összecsapásokat a szíriai rezsim erőinek az ellenzéki fegyveresek területére történt előrenyomulása váltotta ki. A Damaszkusz szövetségesének számító Hezbollah síita milícia viszont azt közölte, hogy a szíriai hadsereg vert vissza egy felkelők által indított támadást."

Ismét fellángoltak a harcok Szíriában

Hónapok óta nem látott hevességű harcok törtek ki pénteken a nyugat-szíriai Hama tartományban - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A kiterjedt helyi aktivistahálózattal rendelkező szervezet szerint a Hama tartomány azonos nevű székhelyétől 23 kilométerre északra fekvő Maán település körül zajló összecsapásokat intenzív ágyúzás és rakétatűz kísérte.

Momentum 

Egyes pártoknak a veszteség sem számít.

Érdekes témát boncolgat a PestiSrácok: a Momentum a veszteségek ellenére is egyedül tervezi, hogy indul a választásokon.

"Továbbra is kérdés azonban, hogy a kezdeti lelkesedés után honnan kapnak még pénzt. Mivel állami támogatásra jelöltállításig nem jogosultak, ezért kénytelenek csak az adományokra támaszkodni."

Miből telik a milliós veszteségekre a Momentumnak?

„Egymillió forinttal támogattam a Momentumot. Mindenféle kérés nélkül, magam döntöttem így" - mondta el a tegnap megjelent Heti Válasznak Bojár Gábor vállalkozó. A lap a Momentum pénzügyi helyzetét vizsgálta meg, illetve feltették a kérdést, eljött-e az ideje az összefogásnak? A lap szerint ha egy marslakó Magyarországra érkezne, azzal a történettel kellene bemutatni neki az ellenzéket, ...

Bosszúvágy

Bruce Willis két kézzel szórja a bosszút.  

Hiába, a remake-ek korát éljük, nincs mit tenni. Ezúttal Charles Bronson 1974-es klasszikusa, a Bosszúvágy került górcső alá - tudhattuk meg a movie.hu-ról. 

"Azt is tudtuk, hogy Bronson helyett ezúttal Bruce Willis rója az utcákat bosszútól fűtve, mindezt Eli Roth (Kabinláz, Motel) rendezésében. Most megérkezett az első előzetes is, amiből nemcsak az derült ki, hogy egyelőre egy szokásos Willis filmnek tűnik, de az is, hogy a hullák mellett azért a humort sem fogja mellőzni az alkotás."

Bruce Willis bosszút áll

Movie.hu Már egy ideje köztudott volt, hogy remake-t kap Charles Bronson 1974-es klasszikusa, a Bosszúvágy. Azt is tudtuk, hogy Bronson helyett ezúttal Bruce Willis rója az utcákat bosszútól fűtve.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40952/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,hőség,kultúra,lapszemle,politika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?