Blogolj!

Nem nyugszanak a migráns-simogatók: Nagykanizsán üdültetnének?

Becsípődött a Migration Aid-nek és hasonszőrű civil szervezeteknek, hogy mindenképpen Magyarországon kell nyaraltatni egy jelentősebb migráns csoportot. 

Az üresen álló, hasznosításra váró épület

Miután gyakorlatilag az eddigi összes kinézett helyszínen azonnal nemet mondtak a lakók az elképzelésre – nem, nem kérdezték meg őket, hanem felvetés nélkül is felháborodtak – újabb helyet kerestek a bevándorlókat támogató szervezetek, a legújabb célpont Nagykanizsa. 

A városban akad egy kihasználatlan épület, amely a Zalatáj szerint felkeltette a Migration Aid érdeklődését és szívesen használná ezt az üres ingatlant arra, hogy az általuk pátyolgatottak kipihenhessék a fáradalmaikat. 

Az ingatlan tulajdonosa Madarász Miklós nyilatkozott is a zalai oldalnak, a mondatai legalábbis okot adnak a találgatásokra. 

Kormányzati szinten, a plázastop bevezetésével döntöttek az épület tervezett sorsáról, ugyanis már rég egy áruházat alakítottunk volna itt ki. Valamit kezdeni kell az üres épülettel, ha menedékkérők szállnak itt meg, akkor ők lesznek benne.

Nagykanizsai forrásaink szerint az épület amúgy alkalmatlan arra, hogy szállásul szolgáljon, hiszen ebben irodákat alakítottak ki korábban, vagyis csak jelentős átalakítással lehetne ilyen céllal hasznosítani. Mondjuk az nem kérdés, hogy a Migration Aid komoly forrásokkal rendelkezik, de legalábbis elő tud teremteni egy jelentősebb összeget is erre a gazdájától. 

Ugyanakkor abban is biztosak lehetünk, hogy a nagykanizsaiak sem ugarnak ki a bőrükből az ötletet hallva, hiszen a város érintett volt a 2015-ös illegális bevándorlási hullámban, amikor a várost is érintve haladtak át – utóbb kiderült, hogy terroristák is – a migránsok az országon. 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41064/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,migráció,migránsok,Nagykanizsa,NGO
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Soros-terv része a határzár lebontása

2017.09.25. 11:55
Az Orbán-kormány azonban kitart a határzár mellett, és arra kéri az embereket, mondják el véleményüket erről a nemzeti konzultációban.

Kiszelly Zoltán: lelassul a Soros-terv megvalósítása

2017.09.25. 11:45
Angela Merkel pártja nyerte a németországi választásokat, de… Nagyon sok kérdés vár tisztázásra az előttünk álló időszakban, hiszen a győztes és a vesztesek is gyengültek, …

Új útvonalakon törnek a migránsok Európába

2017.09.25. 05:05
Egyre nagyobb számban jönnek a Fekete-tengeren és Románián keresztül - állítja Bakondi György.

A Közép-Európát érő kihívásokról beszélt az ENSZ közgyűlésén Szijjártó

2017.09.22. 20:55
Kiemelte, Európának a hidegháború lezárása óta nem kellett ennyi súlyos kihívással szembenéznie, mint jelenleg. Komoly probléma a …

A "Soros-terv" fejenként 9 millióval támogatná a migránsok integrációját

2017.09.22. 14:30
Egy minimálbért kereső magyar ember 9 év alatt kereshet annyit, amennyit Soros György egy migráns integrációjára akar költeni - …

Kilenc illegális migránst fogtak el Nagylaknál

2017.09.22. 10:05
A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei szeptember 22-én éjjel állították meg kilenc határsértőt a település külterületén.

Ha egyszer bejönnek a migránsok, többé nem szabadulunk meg tőlük

2017.09.22. 05:50
Senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Rétvári Bencével és Bayer Zsolttal …

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017.09.21. 08:50
Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát dr. Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem …

Bakondi György: Életveszélyes Botkáék migránsbarátsága

2017.09.20. 09:00
Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját. A kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a …

Kamionban bujt el Röszkén az afgán

2017.09.19. 13:25
A férfit a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezeket a cikkeket olvastad már?