Blogolj!

Blogstar kávéház

Kartell

Árháborúval támadnak a multik a kézműves sörfőzdékre.

A PestiSrácok arról ír, hogy a Csíki Sör a békekötés ellenére maradandó hegeket hagyott a Heineken lelkén.

„Megkérdeztük Lénárd András tulajdonost az 'árháború' részleteiről, és kiderült, hogy nem ennél többről van szó, hiszen a nagy sörgyártók a méretükkel visszaélve próbálják kiszorítani a csíkszentsimoni céget a piacról. Szerinte kartellezhetnek, hiszen a történéseken kívül más is alátámasztja ezt a gyanút.”

Nemcsak a Csíkit, hanem az összes kézműves sörfőzdét megfojtanák a multik

A Csíki Sör harca a Heineken helyi leányvállalata és ilyen módon a holland óriás ellen oda-vissza bejárta a sajtót 2016 végén és 2017 elején. A két sörgyártó végül peren kívül megegyezett, ennek értelmében mind a Csíki Sör, mind a Heineken által birtokolt Ciuc (Csík román nevéről elnevezett sör) használhatja tovább a nevét.

Védőernyő

Aláírásgyűjtés az euróért.

A Népszava szerint rendkívül jól halad Ujhelyi István EP-képviselő online aláírásgyűjtése, mely a közös európai valuta mielőbbi magyarországi bevezetését szorgalmazza.

„A dolog úgy áll, hogy Magyarországnak akkor van esélye Európa haladó feléhez csatlakozni, ha bevezeti az eurót és európai egységben gondolkodik, nem pedig ellenséget lát és láttat az Unióban. A mai világunkban az Európai Unió és a közös valuta védőernyőt jelent Magyarország számára, ezért olyan gazdaságpolitikát kell folytatni, amely teljesíti a csatlakozás kritériumait és mielőbb ki kell tűzni a bevezetés valós és reális céldátumát.”

Ujhelyi jól halad az aláírásgyűjtéssel

Alig két nap alatt máris többszáz aláírás érkezett a képviselői honlapomon (ujhelyi.eu) meghirdetett online-petícióra, amely az euró mielőbbi bevezetését szorgalmazza. Ez is bizonyítja, hogy a magyar választókat érinti és érdekli a közös európai valuta mielőbbi bevezetésének ügye; pontosan tudják, hogy életük, anyagi biztonságuk és jövőjük is nagyban függ ettől a kérdéstől.

Bűn

Heten is leléptek a TV2 Tények című műsorától.

A 24.hu forrásai alapján úgy összegez, kezd tarthatatlanná válni a helyzet a szerkesztőségben, ahol többeknek a műsor helyettes vezetőjének stílusával, másoknak az alacsony bérekkel és a megnövekedett munkamennyiséggel van bajuk, illetve azzal, hogy szakmailag vállalhatatlan anyagokhoz kellene a hangjukat adniuk.

„Volt olyan riporternő, akit egészen alpári, agresszív bunkó stílusban küldött el a francba egy parlamenti forgatás után, holott kiváló politikai riporter volt az illető, és mindössze annyi volt a bűne, hogy nem a Kövér László házelnök által kijelölt folyosón kért az egyik politikustól interjút a Parlamentben.”

Hét távozó a TV2 Tényeknél: akad, aki inkább buszt vezet, de Kökény-Szalai Vivien szerint minden rendben

Mint arról kedden már beszámoltunk, felmondott a TV2-nél Tuka Nikoletta , a TV2 Tények című műsorának társ-, illetve felelős szerkesztője, a hírműsor egyik kulcsfigurája. Rajta kívül két másik embert is megemlítettünk: egy régebb óta ott dolgozó riporternő és egy gyakornok búcsúzott a műsortól.

Függés

Halálos is lehet a szelfi.

Idehaza és külföldön is egyre több súlyos baleset mutat rá az elsőre veszélytelennek tűnő önfotózás rejtett veszélyeire – derül ki a Hirado.hu összeállításából.

„Van egy nagy adatbázis arról, hogy hány ember halt bele a szelfizésbe. Gyakorlatilag korábban arról szólt a történet, hogy volt egy fényképezőgépünk, és amit láttunk, azt lefotóztuk, vagy megkértük az ismerőseinket, hogy álljanak a képbe. Most ezzel szemben mi vagyunk a kép középpontjában, és minél extrémebb a háttér, úgy érezzük, több lájkot fogunk kapni. Egyfajta közösségi médiafüggésről van itt szó, és önmagában olyan, mintha nem jártunk volna az adott helyen, hogyha nem készítettünk szelfit.”

Ne kockáztassunk: akár halálos is lehet egy szelfi

Két nem oly rég történt súlyos baleset mutatott rá, hogy a manapság népszerű szelfizés nem teljesen veszélytelen: Budapesten futópályára zuhant egy külföldi lány a Margit hídról, súlyosan megsérülve, Szardínián pedig még rosszabbul járt egy magyar fiatal, aki szelfizés közben egy szikláról a tengerbe esett és megfulladt.

Brutalitás

Rendőrkézen Amerika egyik legveszélyesebb bűnözője.

Az Origo arról számol be, hogy az USA tíz legveszélyesebb bűnözőjének egyikét, az MS-13 gengszterbanda egyik tagját sikerült elfognia az FBI-nak, mégpedig lakossági bejelentés alapján.

„A bíróságon most azért a konkrét esetért kell felelnie, amely során saját bandatársát végezte ki brutális kegyetlenséggel.”

Elfogták Amerika tíz legveszélyesebb bűnözőjének egyikét

Lakossági bejelentés alapján fogta el az FBI az egyik legveszélyesebb bűnszervezet, az MS-13 egyik tagját Virginiában. A férfi hónapok óta ott szerepelt az USA legvezélyesebb bűnözőinek tízes toplistáján. A bíróságon most azért a konkrét esetért kell felelnie, amely során saját bandatársát végezte ki brutális kegyetlenséggel.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41261/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?