Blogolj!

Macedón kábítószercsempészt vádol az ügyészség

Olyan macedón férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a vádlott 2017 telén bérelt egy macedón honosságú személygépkocsit azzal a céllal, hogy marihuánát csempésszen Nyugat-Európába. Az autó gyári kialakítású üregeibe, valamint pótkerekébe marihuánát rejtett el egy ismeretlen személy megbízásából mintegy 8.000 euróért vállalva, hogy azt az adott címre leszállítja.

A férfi február 24-én a déli órákban jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarországra a röszkei közúti határátkelőhelyen. A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során a személygépjárműben 65 csomag, nettó 17 kg tömegű marihuánát foglaltak le tőle. Az eljárás során megállapították, hogy a vádlott által birtokolt és Magyarország területére behozott 65 csomag növényi ágvégződés kannabiszt tartalmaz, amely kábítószernek minősül, és amelynek tiszta hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy kétszerese. 

Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41333/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,csempészet,drog,kábítószer,rendőrség,ügyészség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Előzetes letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

2017.09.21. 12:35
Előzetes letartóztatásba helyezték Szegeden azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017.09.21. 08:50
Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát dr. Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem …

Boxerrel és viperával támadó családot vádol az ügyészség

2017.09.20. 10:00
Azzal a négy férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

Kábítószer-csempészéssel vádolják a román „turistát”

2017.09.18. 10:50
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált kábítószert becsempészni Magyarországra.

Harmincöt migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

2017.09.15. 09:25
Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hiteles okmányokkal igazolni. A rendőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes …

Megszökött egy rab a nagyfai börtönből

2017.09.14. 13:35
A csalás miatt elítélt férfi az intézmény melletti parkban végzett munkát, és onnan engedély nélkül távozott.

Vízipipadohányt csempésző finn bukott le Röszkén

2017.09.14. 12:05
Hatvanhárom kiló vízipipadohányt találtak a pénzügyőrök egy személyautóban, Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek.

Szolgálaton kívüli rendőrök fogták el a röszkei postai betörőt

2017.09.13. 16:55
Falból kitépett páncélszekrényt próbált meg ellopni egy helybéli férfi a röszkei postáról. Két szolgálaton kívüli rendőr a közelben fogta el a betörőt.

Huszonkét illegális migránst fogtak el Csongrád megyében

2017.09.08. 09:55
Nagylakon húsz, Kiszombor területén két illegális bevándorlót állítottak meg a határrendészek szeptember 8-án.

Ezeket a cikkeket olvastad már?