Blogolj!

Blogstar kávéház

Ötlettár

Botka és Gyurcsány is találkozott a gyűlölet karmesterével.

Budapestere érkezett Ron Werber, ami a PestiSrácok szerint azt sejteti, hogy a negatív gyűlöletkampányt a DK és az MSZP is csőre tölti.

„Ron Werber DK-s, vagy MSZP-s szerződtetése mindenesetre kétélű fegyver, mert egyfelől tény, hogy a kampányguru fekete öves gyűlöletmester, a mozgósítás, a szavazóbázis-építés nagypályása, de éppen ezen stratégiákat alkalmazó magyarországi munkái miatt negatív figura is, akivel többet veszíthetnek, mint amennyit nyernek. A PestiSrácok.hu szocialista forrása azt ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy Werber az ötlettárát, javaslatait és saját forgatókönyvét hozta Magyarországra, azt átadta, amelyből aztán a kampány időszakában úgy kell dolgozniuk, hogy fogalmuk sincs a receptíró kilétéről.”

Ron Werber visszatért: Botka és Gyurcsány is találkozott a gyűlölet karmesterével

Izraelből Budapestre érkezett Ron Werber, a gyűlöletkampány karmestere, az MSZP korábbi kampányguruja - tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t egyik olvasónk, aki a reptéren futott össze az izraeli tanácsadóval. Werber magyarországi látogatását portálunk egyik MSZP-s forrása is megerősítette, a politikus kérdésünkre azt is elárulta, hogy Ron Werber Gyurcsány Ferenccel, a DK pártelnökével és Botka Lászlóval, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével ...

Állóvíz

Nem lehet elrontani Botka jókedvét.

A Népszava riportja szerint nem rohanós, jókedvű országjáráson vesz részt a szocialista miniszterelnök-jelölt.

„Próbálom elrontani a kedvét, s megkérdezem: aztán minden rendben van-e a pártjában? - Már hogyne lenne - kérdez vissza kajánul, s állítja: béke van. Humorizálunk, mivel lehetne ebben az esetben felkavarni az állóvizet. Hiába kérdezgetném az MSZP belső ügyeiről, minden ilyen próbálkozásomnak az a vége, hogy a felkészítő anyagokba temetkezik, tanul, olvas a következő állomásra, elcsendesedve. Tényleg nem érdekli a média által szanaszét cincált, toptémák sora, nem érdekli a listaállítás, a sorrend, a jelölés, a Molnár Zsolt-vita, nem érdeklik más pártok, vagy azok vezetőinek hangzatos véleménye. Botka most arra koncentrál, ahová megy.”

Botka arra koncentrál, ahová megy

Szövetségkötés Kishantoson, partnerség és nevetés Siófokon. Ilyen egy nem rohanós, jókedvű országjárás Botka Lászlóval. A KÉPRE KATTINTVA TOVÁBBI FOTÓKAT LÁTHAT BOTKA LÁSZLÓ ORSZÁGJÁRÁSÁRÓL! - Fontos pillanat ez Kishantos életében, de az ország számára is fordulópont - kezdi Ács Sándorné. A méltán híres mintagazdaság vezetője mögött két férfi, Botka László és Gőgös Zoltán sütkérezik a hősugárzónak beillő napon.

Fogság

Közvetlenül választana köztársasági elnököt a Momentum.

A 24.hu azt is bemutatja, hogy a párt kétfordulós választási rendszert képzel el, mert aránytalannak tartja a jelenlegit: vegyes rendszerben 129 képviselőt listán, míg 70 képviselőt kétfordulós egyéni szavazással választanának meg.

„A második fordulóba a két legtöbb szavazatot kapott jelölt jutna. A kétfordulós rendszerrel az volna a céljuk, hogy előtérbe kerülhessenek a választók másodlagos preferenciái, amivel csökkenne a pártrendszer polarizáltságának hatása, illetve a foglyul ejtett többség is felléphet adott esetben a többség által elutasított erővel szemben.”

Közvetlenül választott köztársasági elnököt akar a Momentum

És kétfordulós választási rendszert. A párt szerint ugyanis a jelenlegi szisztéma aránytalan. Ez derül ki abból a 17 oldalas dokumentumból, ami a 24.hu birtokába került és időközben a párt honlapjára is felkerült. A Momentum vegyes rendszert javasol, amelyben 129 képviselőt listán, míg 70 képviselőt kétfordulós egyéni szavazással választanának meg.

Verekedés

Nincs magyar egyetem a világranglista élmezőnyében.

A posztszocialista országok másodvonalába csúszott vissza a magyar felsőoktatás – összegez a 444.

„Hiába tűzte ki célul az oktatási kormányzat a magyar egyetemi oktatás színvonalának javítását és azt, hogy egy magyar egyetem végre beverekedje magát a világ élvonalába. Az ARWU ún. sanghaji rangsorában immár egy magyar egyetem sincs a világ ötszáz legjobb egyeteme között. A két legjobb magyar egyetem, az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem már csak a legjobb hatszáz közé fér be, ami még a posztszocialista országok egyetemei között is a másodvonalnak felel meg.”

A posztszocialista országok másodvonalába csúszott vissza a magyar felsőoktatás - 444

Hiába tűzte ki célul az oktatási kormányzat a magyar egyetemi oktatás színvonalának javítását és azt, hogy egy magyar egyetem végre beverekedje magát a világ élvonalába. Az ARWU ún. sanghaji rangsorában immár egy magyar egyetem sincs a világ ötszáz legjobb egyeteme között.

Dráma

Elolvadtak az EU-s vajkészletek.

A Hirado.hu cikkéből kiderül, Európa-szerte csaknem megkétszereződött a vaj nagykereskedelmi ára, de már itthon is majd' 50 százalékos áremelkedés tapasztalható a tavalyhoz képest, azaz csak idő kérdése, hogy mindez mikor rántja magával a vajat jelentősebb mértékben tartalmazó cukrászipari termékek vagy péksütemények árát.

„Az elmúlt két évben kínálati piac volt az Európai Unióban, a jelentős túltermelés hatására drámai mértékben kezdett csökkenni a nyerstej ára. Az alacsony árak miatt számtalan európai termelő felhagyott tevékenységével, így idén év elején az unióban visszaesett a nyerstej-beszállítás a tavalyi azonos időszakhoz képest. A kereslet azonban folyamatosan bővül, így az európai tejzsír (vaj, tejszín) árak évtizedes rekordokat döntenek meg ezekben a hetekben.”

Elolvadtak az EU-s vajkészletek

Európa-szerte csaknem megkétszereződött a vaj nagykereskedelmi ára, de már itthon is majd' 50 százalékos áremelkedés tapasztalható a tavalyhoz képest. Csak idő kérdése, hogy mindez mikor rántja magával a vajat jelentősebb mértékben tartalmazó cukrászipari termékek vagy péksütemények árát.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41349/pics/lead_800x600.gif
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Portól fulladoznak a szegediek

2017.09.23. 18:20
Szeged – szép város. Annak ellenére is, hogy évek óta Botka László a polgármester, mert ő sem tud mindent elrontani. Mondjuk megjavítani sem…

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Aggasztó a szájkarate

2017.09.23. 09:40
Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint egyre aggasztóbb az Egyesült Államok és Észak-Korea közti "szájkarate", amely új szintre lépett a héten.

Blogstar kávéház

2017.09.23. 05:25
Fideszes személyeskedés, jobbikos plakátcsel, viccpártok, bűnszövetkezetek és a polgári engedetlenség előszele szombati online lapszemlénkben.

A Közép-Európát érő kihívásokról beszélt az ENSZ közgyűlésén Szijjártó

2017.09.22. 20:55
Kiemelte, Európának a hidegháború lezárása óta nem kellett ennyi súlyos kihívással szembenéznie, mint jelenleg. Komoly probléma a …

A "Soros-terv" fejenként 9 millióval támogatná a migránsok integrációját

2017.09.22. 14:30
Egy minimálbért kereső magyar ember 9 év alatt kereshet annyit, amennyit Soros György egy migráns integrációjára akar költeni - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?