Blogolj!

Blogstar kávéház

Harc

Spanyolország a migránsok új célpontja.

A csütörtöki súlyos barcelonai merénylet különös és sokatmondó kísérőhíre, hogy az olasz bekeményítéssel egy időben az embercsempészek a spanyol partoknál kezdtek próbálkozni, ahol megnégyszereződött a menedékkérők száma – olvasható az Origón.

„A 2017-es év során eddig Olaszországba, nagyságrendileg százezer migráns érkezett, míg Spanyolországba tízezer. Várhatóan az év hátralévő részében ez az arány komolyan meg fog változni. A migránsválság kezelésére a következő hatékony lépés az lenne, hogy ha az Európai Unió finanszírozásában menekülttáborokat állítanának fel Líbiában és Marokkóban, ahol emberi körülmények között várhatja mindenki, amíg döntenek a sorsáról, és véget érne a nap mint nap tartó harc a Földközi-tengeren.”

Spanyolország a migránsok legújabb célpontja

Miután Olaszország nem számított tovább az Európai Unió segítségére, hanem saját hatáskörében kemény intézkedéseket tett, a felére csökkent az egy napon, az olasz partokra érkező migránsok száma. Ezzel egy időben az embercsempészek a spanyol partoknál kezdtek próbálkozni, ahol viszont megnégyszereződött a menedékkérők száma.

Bevetés

Európában a gyermekterroristák.

Immár nemcsak a felnőtt iszlamistákkal kell óvatosnak lenni, hanem az Iszlám Állam által agymosott gyerekekkel is, akik visszatértek az öreg kontinensre – tudósít a BBC News alapján a 24.hu.

„A 15 évesen beszervezett Ahmednek is sikerült a Közel-Keleten pusztulófélben lévő ISIS-től elmenekülnie, jelenleg Belgiumban él. Ahmed agyát is átmosták az őrültségeikkel, megtanították a Kalasnyikov kezelésére, majd bevetették az iraki erők ostromolta Moszulban. A családjával közölte, maradni akar, nem tudják megváltoztatni az álláspontját.”

Már Európában vannak az ISIS kis kölykei

Nemcsak a felnőtt iszlamistákkal kell óvatosnak lenni, hanem az Iszlám Állam által agymosott gyerekekkel is, akik visszatértek. A kalifátus kölykeinek is nevezik őket, pedig az ő történetük talán a legszomorúbb az egész szír-iraki háború sokszögben. Ők a gyerekkatonák, akiket agymosott az Iszlám Állam (ISIS), és ugyanúgy harcoltak az aszadista kormányerők, a kurdok, a nyugatiak, az irakiak, a pesmergák, az iráni elitgárdisták stb.

Összefogásbiznisz

Gyurcsánnyal vagy nélküle?

A Magyar Hírlap szerint különös együttállás mutatkozik mostanság a honi baloldal belviszályait értékelő bal- és jó néhány jobboldali elemző és közíró munkásságában, ám nem szabad elfelejteni, Gyurcsány Ferenc mekkora károkat okozott és okozhat.

„Közkeletű hitelv – elsősorban a jobboldalon –, hogy Gyurcsány úgymond a 'hasznos idióta', aki múltjával és visszatérő ámokfutásaival a kormány pozícióit erősíti, s ennek értelmében jó lenne, ha az MSZP-t is magával rántaná. Szilárd meggyőződésem szerint ez öncsaló elmélet, és könnyen cáfolható: minden felmérés szerint a Gyurcsány-bandérium sok hónapja már a parlamenti küszöb környékén billeg, érdemben újabb szavazókat nem szerez és nem veszít, ami egy szélsőséges párt esetében voltaképpen természetes állapot. Józan ítélőképességű ember rájuk nem szavaz – aki meg igen, az mindenképpen. Nem létező szavazatok reményében súlyos hiba bármilyen szinten és formában a kizárólag Gyurcsányék érdekét szolgáló összefogásbizniszt erősíteni.”

Gyurcsánytalanul

Amikor az ember gyereke korán reggel felébred, még félig hunyt pillákkal, mintegy megszokásból bekapcsolja a tévét, s abban éppen Gréczy Zsolt sajtótájékoztatójából mutatnak részletet, arra a pszichológia azt mondja: extrém lelkiállapot. És amikor ráadásul a DK szóvivőjének arcán a kínosan megkomponált, tán' begyakorolt optimizmus látszik (barátságos, megértő, kissé lesajnáló tekintet, némi gúnyos félmosoly a szájszegletben), akkor a politikai publicistán úrrá lesz a kognitív disszonancia.

Tanács

Észrevétlenül is közöttünk élnek a gyógyszerfüggők.

Hazánkban akár kétszázezren lehetnek azok, akik gyógyszerfüggők, 70 ezren például altató- vagy nyugtatószer-függők, 25 ezren pedig orrcsepp miatti addikciótól szenvednek – írja a Magyar Nemzet.

„Hashajtóból és orrcseppből is nagyon sok fogy a patikában, utóbbit főleg allergia és nátha esetén vásárolják a betegek. 'Orrcseppfüggő nemzet a magyar', pedig ez kifejezetten ártalmas is lehet hosszú távon. Kiszárítja ugyanis a nyálkahártyát, így pedig az kevésbé ellenálló a különféle baktériumoknak. A legtöbb orrrspray ráadásul recept nélkül kapható, és hiába mondják a gyógyszerészek, hogy ne használják ezt vagy a hashajtót folyamatosan, a legtöbb beteg nem fogadja meg a tanácsot.”

Észrevétlenül is közöttünk élnek a gyógyszerfüggők

Ha orvosi kontroll mellett szedik a betegek a függőségre hajlamosító gyógyszereket, akkor általában nem alakul ki addikció. A baj akkor következik be, ha kontrollálatlanul szedik az ilyen tablettákat - legtöbbször nyugtatókat, altatókat - a függőségre hajlamos egyének.

Húzás

Szörnyű vége is lehet az új netes őrületnek.

Az úgynevezett Hot Water Challenge-re vállalkozók forrásban lévő vízzel öntik le magukat – vagy mást –, illetve megisszák azt, a kínzó produkciót pedig videóra is veszik – a Blikk közöl cikket a forrázás veszélyeiről.

„Amerikában már több súlyos sérültje is van az őrült 'játéknak', az öngyilkos akcióval csaknem egyenrangú húzás azonban nem állt meg az USA határainál. – A szájüreg és a gyomor nyálkahártyáját, illetve az alatta lévő részt is végigégetheti a forró víz – kezdte dr. Kóczán István orvos szakértő. – Ha az illető életben marad is, hátralévő éveiben szörnyű kínoknak lesz kitéve a sérülések után maradó hegek miatt – mondta a doktor.”

Gyilkos játék terjed újra a neten - Mindenkit figyelmeztetnek az orvosok, hogy ne próbálják ki!

Budapest - Könnyen akár tragikus vége is lehet az új, fia­talok körében terjedő netes őrületnek! Az úgynevezett Hot Water Challenge-re vállalkozók forrásban lévő vízzel öntik le magukat - vagy mást -, illetve megisszák azt, a kínzó produkciót pedig videóra is veszik.

Kötelesség

Delhusa Gjon vállalná a szemhéjplasztikát.

Erről a Lokál számol be, megemlítve, az énekes egyelőre még nem élt szépészeti műtéttel, de ha úgy látná jónak, gondolkodás nélkül kés alá feküdne és plasztikáztatna.

„Az életem a színpad, és egy előadónak kutya kötelessége figyelni a megjelenésére, óvnia a fizikumát. Szerencsések a genetikai adottságaim, rendszeresen edzek is, ez a valóság, amit látnak rajtam az emberek, de ha valaha indokoltnak látnám, hogy plasztikáztassak, bizony megtenném – árulta el az énekes, aki nem talál kivetnivalót abban, hogy ma már az erősebbik nem képviselői is alávetik magukat szépészeti beavatkozásoknak.”

Delhusa Gjon vállalná a szemhéjplasztikát | Lokál

Egyelőre még nem élt szépészeti műtéttel, de ha úgy látná jónak, gondolkodás nélkül kés alá feküdne és plasztikáztatna Delhusa Gjon. Ám ez még odébb van az eMeRTon-díjas énekes életében, akinél bár nincs napirenden a családalapítás, később azt sem tartja kizártnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41375/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?