Blogolj!

Rabtársait zsarolta Nagyfán a fegyenc

Olyan férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumában jogerős szabadságvesztését töltve fizikai erőfölényét kihasználva elítélt társait arra kényszerítette, hogy különböző értékeket adjanak át neki, illetve utaljanak pénzt a számlájára.

A vádirat szerint volt akinek a vádlott, egy kést nyakához szorítva, azt parancsolta, hogy töltse fel a telefonját, továbbá küldessen be részére cigarettát, illetőleg kávét. Egy másik társa részére egy órát ajánlott fel megvásárlásra, amelyet azonban az elítélt társ nem akart megvenni. A vádlott ezért többször ököllel megütötte rabtársát, majd egy késsel hadonászott előtte. Ezután a vádlott szándékosan a saját hasát vágta meg, és azzal fenyegette meg a másik rabot, ha nem veszi meg az órát, akkor a felügyeletnek azt fogja állítani, hogy rabtársa szúrta meg őt. Emellett a vádlott a zárkában tartózkodókat is hamis tanúskodásra akarta rávenni.

2016 áprilisában a vádlott egy harmadik rabtársa kocsiját akarta megszerezni, de az nem akarta eladni neki. Ezért mindenhova követte, többször az erejét fitogtatva tört, zúzott a börtönzárkában, majd egy üres adásvételi szerződést kéretett be a börtönbe és fenyegette rabtársát azzal, hogy ha nem írja alá, akkor nagyon rosszul jár. A megfélemlített férfi az ügyről jelentést tett a felügyeletnek, és fegyelmi eljárás indult a vádlottal szemben. Ekkor a vádlott megfenyegette rabtársát, hogy megöli őt és a családját is, valamint annak ellenére, hogy a vételárat nem fizette meg, visszakövetelte azt mintegy 800 ezer forint összegben. Mivel mindez nem volt elég hatásos, egy tőle szintén nagyon tartó újabb rabtársát vette rá a vádlott arra, hogy bántalmazza a sértettet helyette. A vádlott ezután is folyamatosan zaklatta rabtársát, akinek sikerült értesítenie az élettársát, aki jelezte a felügyeletnek, hogy terrorban tartják a párját. 

Az ügyészség a vádlottat 3 rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, ebből 2 rendbeli kísérleti szakban maradt. A bűncselekményeket visszaesőként elkövető vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 (rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41552/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,rendőrség,ügyészség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Előzetes letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

2017.09.21. 12:35
Előzetes letartóztatásba helyezték Szegeden azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017.09.21. 08:50
Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát dr. Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem …

Boxerrel és viperával támadó családot vádol az ügyészség

2017.09.20. 10:00
Azzal a négy férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

Kábítószer-csempészéssel vádolják a román „turistát”

2017.09.18. 10:50
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált kábítószert becsempészni Magyarországra.

Harmincöt migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

2017.09.15. 09:25
Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hiteles okmányokkal igazolni. A rendőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes …

Megszökött egy rab a nagyfai börtönből

2017.09.14. 13:35
A csalás miatt elítélt férfi az intézmény melletti parkban végzett munkát, és onnan engedély nélkül távozott.

Vízipipadohányt csempésző finn bukott le Röszkén

2017.09.14. 12:05
Hatvanhárom kiló vízipipadohányt találtak a pénzügyőrök egy személyautóban, Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek.

Szolgálaton kívüli rendőrök fogták el a röszkei postai betörőt

2017.09.13. 16:55
Falból kitépett páncélszekrényt próbált meg ellopni egy helybéli férfi a röszkei postáról. Két szolgálaton kívüli rendőr a közelben fogta el a betörőt.

Huszonkét illegális migránst fogtak el Csongrád megyében

2017.09.08. 09:55
Nagylakon húsz, Kiszombor területén két illegális bevándorlót állítottak meg a határrendészek szeptember 8-án.

Ezeket a cikkeket olvastad már?