Blogolj!

Blogstar kávéház

Holtpont

Aki nem jut be a Parlamentbe, annak vége.

Teljes összecsúszást és zavarodottságot lát a baloldali ellenzék háza táján Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője, aki a 2014-es választások előtti történések megismétlődését jósolja – derül ki a Hirado.hu cikkéből.

„Botka László nevéhez eddig sikertelen koalíciókötés, adóemeléssel járó választási program, valamint a még mindig hiányzó egymillió új választópolgár kötődik, ez pedig a felmérések szerint egy olyan ellenzéki holtpontot hozott létre, ahol a baloldal számára az egyetlen rendezőelv a túlélésé lesz – ismertette Fodor Csaba azt, hogy az MSZP vergődése milyen hatással van a többi ellenzéki pártra.”

Amelyik párt nem jut be jövőre, annak vége lehet

Izgalmas részletek derültek ki a baloldali össze(nem)fogás életéből: egyes hírek szerint Gyurcsány Ferenc helyett felesége, Dobrev Klára indulhat egy közös ellenzéki listán. Aminek talán már nem Botka László lesz a vezetője, ugyanis más hírek szerint a szocialista pártban legutóbb Hiller István ment neki a baloldali miniszterelnök-jelöltnek, annak eredménytelensége miatt.

Környezet

Nem lehet fair választásról beszélni.

Szinte a teljes vidéki média a Fidesz-közeli vállalkozók kezében van, ahogy a plakátjaikkal is letarolták idén többször az országot – elemez az RTL Klub Híradójának riportjára hivatkozva a 24.hu.

„László Róbert, a Political Capital elemzője szerint a kampány mára folyamatos lett, még a választások között is. Mindez a megengedő jogszabályi környezet miatt van. Az ellenzék helyzete szerinte kilátástalan: a kormány kedvére kampányolhat közpénzből, korlátlanok a lehetőségeik az ellenzékkel szemben.”

Ekkora kormányzati túlsúllyal igazságtalan lesz a választás

Gyakorlatilag nem lehet fair választásokról beszélni annak fényében, hogy a média zömét plakátostul, újságostul a Fidesz uralja. Szinte a teljes vidéki média a Fidesz-közeli vállalkozók kezében van, ahogy a plakátjaikkal is letarolták idén többször az országot. Ugyan tájékoztatónak nevezik ezeket a kampányokat, mint a Vona Gábor elleni telefonos kampányt is, de nyilvánvalóan politikaiak - derül ki az RTL Klub Híradójának riportjából.

Kalap

A Jobbik számára mindig is másodlagosak voltak a nyugdíjasok.

Állítja az Origo, mely szerint Vona Gábor éles kirohanása „a remegő kezű, kis bevásárlókocsijukat toló idősek” ellen azt jelzi, hogy a régi beidegződések nem múltak el.

„Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője és szóvivője is sajátos véleményt fogalmazott meg a kérdésről egy júniusi ülésnapon. Megszólalásában egy kalap alá vette a romákat és a nyugdíjasokat. A politikus szerint két társadalmi csoport tud eldönteni egy választást. Az egyik a nyugdíjas-társadalom, a másik pedig jelenleg most már a hazai cigányság társadalma.”

Jobbik: a párt, amelynek mindig is másodlagosak voltak a nyugdíjasok

A folyamatosan ráncfelvarrás alatt álló Jobbik értékei az elmúlt évek során gyakran változtak, azonban a nyugdíjasokhoz való viszonyuk változatlan maradt, a párt stratégiájában Simicska Lajos megjelenéséig egyértelműen a fiatalok mögött helyezkedett el ez a korcsoport. Vona Gábor éles kirohanása „a remegő kezű, kis bevásárlókocsijukat toló idősek" ellen azt jelzi, hogy a régi beidegződések nem múltak el.

Motor

Macron éket verne a visegrádi egységbe.

A magyarokat és a lengyeleket megkerülve keres szövetségeseket kelet-közép-európai körútján a francia elnök – számol be róla a Magyar Nemzet Online.

„Az Európai Unió megújítását célzó Macron ugyanakkor nagyívű terveinek nagy részéhez megkapta a németek támogatását – ez számára különösen fontos, hiszen többször is hangoztatta, hogy a kontinens motorjaként a francia–német tandemet szeretné látni. A külpolitikai sikerek márpedig nagyon kellenének, hiszen Franciaországnak még sosem volt száz hivatali nap után ilyen népszerűtlen elnöke. Még Macron sokak szerint a pozícióra alkalmatlan elődje, Francois Hollande is jobban teljesített hivatali idejének elején.”

A magyarokat és a lengyeleket megkerülve keres szövetségeseket Emmanuel Macron

Magyarországot és Lengyelországot elkerülve indult szerdán kelet-közép-európai körútra Emmanuel Macron francia elnök. Előbb Salzburgban a „slavkovi háromszög" tagjaival, vagyis a cseh, osztrák és szlovák kormányfővel találkozott, majd továbbrepül, hogy a román, valamint a bolgár elnökkel is megbeszélést folytathasson.

Pörgés

Fluor szívét nem találja el Ámor nyila.

A sármos rapper lába előtt hevernek a lányok, ő azonban nem kapkodja el a választást, türelmesen várja az igazit, miközben karrierje szárnyal, hisz játékfilmjük Oscar-díjat is kaphat – írja a Lokál.

„Rettentő fanatikus vagyok, ami a munkát illeti, és így nehéz. Sokszor örülök, ha alszom egy jót, és ha a nagy pörgésben akad egy-két nap, amikor az egyéb dolgaimat elintézhetem. Talán az a megmentőm az egyedüllétben, hogy nincs is időm gondolkodni ezen. Azt sem tudom, milyen barátnő kellene mellém, talán szakmabeli, aki megérti, hogy nekem a zene mindennél fontosabb.”

Fluor Tomi: Olyan nőre vágyom, akiért megőrülök | Lokál

Még mindig szingli hazánk egyik legsikeresebb popsztárja, Karácson Tamás, alias Fluor. A sármos rapper lába előtt hevernek a lányok, ő azonban nem kapkodja el a választást, türelmesen várja az igazit, miközben karrierje szárnyal, hisz játékfilmjük Oscar-díjat is kaphat. Pont egy éve, hogy a várpalotai rapper és modell barátnője, Lotti búcsút intettek egymásnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41574/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?