Blogolj!

Az imámok csábítják terrorakciókra a muszlim fiatalokat

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a jövőben azokra az imámokra, akik képesek radikalizálni az integrálódott fiatalokat is - írja az MTI.

A szakértő az M1-en ábrázolta azt a jelenséget, hogy ezek az imámok a közösségbe beilleszkedett fiatalokat is képesek terrorista akcióba beszervezni, ez történt Barcelonában is. Vélhetően a fiatalok olyat kaptak tőle, amit korábban nem, vagy nem vették észre. Általános probléma Gyarmati István elmondása szerint, hogy a fiatalok nem tudnak közösségbe tartozni, hiányzik nekik a perspektíva, a hitszónokok pedig pont ezt adják meg nekik.

Az Iszlám Állam területi visszaszorulásával kapcsolatosan nem bizakodó, már ami a terrorfenyegetettséget illeti, felhívta ugyanis a figyelmet, a terrorizmushoz nem szükséges konkrét területeket ellenőrizni. Tagjai azonban - mivel területet már nem kell védeni - szétszóródnak, ezért máshol növekedni fog a potenciális elkövetők száma - figyelmeztetett.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41602/pics/lead_800x600.jpg
Európa,imám,Iszlám Állam,terrorizmus,terrortámadás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Közép-Európát érő kihívásokról beszélt az ENSZ közgyűlésén Szijjártó

2017.09.22. 20:55
Kiemelte, Európának a hidegháború lezárása óta nem kellett ennyi súlyos kihívással szembenéznie, mint jelenleg. Komoly probléma a …

Ha egyszer bejönnek a migránsok, többé nem szabadulunk meg tőlük

2017.09.22. 05:50
Senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Rétvári Bencével és Bayer Zsolttal …

Vonatokra támadhatnak a terroristák Európában

2017.09.18. 07:35
A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak szélsőséges iszlamisták az utóbbi hónapokban Európában.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a londoni robbantással kapcsolatban

2017.09.17. 12:55
Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Ő a második, akit a …

Tombol a terror: robbantottak a londoni metróban

2017.09.15. 10:00
London nyugati részén, a Parson's Green nevű megállónál történt robbanás egy metrókocsiban. Az esetet terrorcselekményként kezelik. Huszonketten sérültek meg.

Hidvéghi: Brüsszel nem törődik az európai emberek biztonságával

2017.09.11. 17:10
Ahol a tömeges bevándorlás megjelent Európában, ott azzal együtt a terrorizmus is megjelent, a kontinensen állandósult a terrorveszély.

Európai emberek kontra brüsszeli kvóta

2017.09.08. 08:20
Több mint százmillió közép-európai ellenzi a migrációs kvótát

Terrorellenes alakulatok rohanták le Párizs külvárosát

2017.09.06. 19:05
Párizs egyik külvárosi negyedében, Villejuif-ban egy lakásban robbanószereket és bombák elkészítéséhez szükséges alkatrészeket találtak.

A NATO és az EU is elfogadhatatlannak tartja Phenjan kísérleti atomrobbantását

2017.09.03. 12:25
Határozottan elítélte a NATO és az Európai Unió az Észak-Koreában vasárnapra virradóra végrehajtott kísérleti atomrobbantást.

Meghosszabbította a kormány a bevándorlás okozta válsághelyzetet

2017.08.30. 12:45
A nyáron bebizonyosodott, hogy a tömeges bevándorlás következtében nőtt Európában a terrorveszély, ezért a magyar emberek biztonsága érdekében továbbra is …

Ezeket a cikkeket olvastad már?