Blogolj!

Blogstar kávéház

Bumm

Akadály nélkül jutnak hamis útlevélhez a terroristák.

Döbbenetes leleplezésről számol be az Origo: akár milliók is élhetnek hamis dokumentumokkal Németországban.

„A ZDF riportja szerint ennek megfelelően nagy bumm látszik a kamu személyes dokumentumok piacán, hamisítóbandák pedig Európa-szerte működnek Görögországtól kezdve Bulgárián át Bécsig és Németországig. (…) A televízió riportere egy összekötőn keresztül egyébként 350 euróért jutott hozzá egy francia útlevélhez, amely alig egy nap alatt készült el. Ugyancsak beszerzett egy szír útlevelet is, amely különösen kedveltnek számít a piacon, mivel egy ilyen dokumentummal könnyen menedékkérő státusz nyerhető el.”

A terroristák akadály nélkül jutnak hamis útlevélhez Németországban

A német közszolgálati csatorna járt utána annak a kérdésnek, hogy mi a helyzet a hamis papírok piacán. A téma azért aktuális Németországban, mert a tavaly karácsonyi berlini mészárlás elkövetőjéről kiderült, hogy 14 különböző személyazonosság alatt tartották nyilván a hatóságok. A ZDF sokkoló részletekre bukkant, a Facebookon kamu szír útlevélhez is hozzájutottak.

Robbantás

Bizonyítékok és bombák Orbán ellen.

Az ellenzéknek arra lenne szüksége, hogy bizonyítékokat mutasson be az Orbán-kormány disznóságairól – Magyar György ügyvéd a Klubrádiónak adott nyilatkozatát a Magyar Nemzet idézi.

„A lapunkkal azonos tulajdonosi körhöz köthető cégeket is képviselő ügyvéd elmondta: vannak a társadalomban és Orbán Viktor hatalmi rendszerében úgynevezett időzített bombák, melyeket fel kell robbantani. Habár Magyar Györgyöt köti az ügyvédi titoktartás, de ismeri 'ennek a régi barátságnak egy másik szféráját'. Meggyőződése, hogy jelentős háttér van, amit fel kell tudni robbantani.”

Magyar György: Bizonyítékok és bombák Orbán ellen

Az ellenzéknek arra lenne szüksége, hogy bizonyítékokat mutasson be az Orbán-kormány disznóságairól - mondta Magyar György a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Az ügyvéd arról is beszélt, hogy vannak az orbáni hatalmi rendszerben időzített bombák, amiket fel kell robbantani. Magyar György úgy vélte, amíg a demokratikus ellenzék vagy szimpatizánsaik csak feltételezéseket hoznak napvilágra, nem érnek el semmit.

Pikantéria

Lebuktatták Rogán tárcáját.

A Népszava arról ír, banális bakit vétettek egy adatközlési ügyben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékesei: lebuktatták a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, amely az utolsó szóig meghatározná a tárcák közléseit.

„A helyzet pikantériája, hogy a propagandaminisztérium szövegét egy az egyben átvette a többi tárca aligha mérlegelve a jogsértést, amelyet elkövetnek az adatkiadás megtagadásával.”

Bakizott a minisztérium - Lebuktatták Rogán tárcáját

Banális bakit vétettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékesei: lebuktatták a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, amely az utolsó szóig meghatározná a tárcák közléseit. Miniszteri körlevélben küldte szét a tárcáknak a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt, hogy miként tagadják meg az adatközlést Heringes Anita szocialista képviselő írásbeli kérdésére - derült ki a parlamenti honlapon vélhetően véletlenül közzétett dokumentumból, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) írásbeli válaszának csatolmánya volt.

Szerep

Werber nélkül a baloldal.

A 168 Óra úgy értesült, az izraeli kampánystratéga sem a szocialisták, sem a DK választási felkészülését nem segíti.

„A szocialistákhoz közel álló forrásunk megerősítette, hogy a kampányguru augusztus elején hosszú megbeszélést folytatott Botka Lászlóval, kifejtette szkeptikus álláspontját a kampány eddigi viteléről, és elmondta azt is, hogy szerinte mit kellene másképpen csinálni a siker érdekében. Fel sem merült azonban, hogy a tanácsadó ismét formális szerepet játsszon a szocialisták kampányában. Informátoraink úgy tudják, hogy Werber az elmúlt hónapokban néhányszor elmondta véleményét a DK egyes politikusainak is, ám Gyurcsány pártjának sem lesz kampánytanácsadója.”

Werber nélkül kampányol az MSZP

Ron Werber izraeli kampánystratéga sem a szocialisták, sem a DK választási felkészülését nem segíti majd a 2018-as választások előtt. A szocialistákhoz közel álló forrásunk megerősítette, hogy a kampányguru augusztus elején hosszú megbeszélést folytatott Botka Lászlóval, kifejtette szkeptikus álláspontját a kampány eddigi viteléről, és elmondta azt is, hogy szerinte mit kellene másképpen csinálni a siker érdekében.

Próba

Kulcsár Attila szabadul.

Tiszta lappal kezdhet mindent a sikkasztásért elítélt egykori álbróker – írja a Lokál.

„Biztosan nem lesz szabadulóbuli, Kuli eddig is kerülte a feltűnést, és ez továbbra is így marad. Nem tér vissza a bankszektorba, és már nem érdekli a pénzügyi világ sem – mondta a Lokálnak a családhoz tartozó informátorunk. – Ugyanakkor nem titok, Kulit megroppantotta a 230 millió forintos vagyonelkobzás és az 5 millió forintos pénzbüntetés. Ezért az építőiparban próbál szerencsét, abban reménykedik, három-négy nagyobb beruházás segít a talpra állásban.”

Ma szabadul a börtönből Kulcsár Attila | Lokál

Ma hajnalban szabadul a tököli börtönből Kulcsár Attila, a brókerbotrány hírhedt főszereplője. Mint azt a Lokál megírta, a festő-mázolóból lett álbróker szédületes pénzügyi karrierje 1998-ban kezdődött, amikor magas hozamokat ígérve megforgatta ügyfelei pénzét. Amikor 2003-ban a botrány kirobbant, Kulcsár Bécsbe menekült, ott fogták el.

Felelősség

Két nézőpont ütközik a nyugati társadalmakban az álhírjelenség kapcsán.

Egyesek szerint ezek az eufemisztikusan alternatív tényként is nevezett tartalmak aláássak a modern demokráciákat ezért fel kell lépni a terjedésük ellen. A tiltás kritikusai azonban úgy vélik, hogy tartalomszűrés a szólásszabadság sárba tiprása – foglalja össze a Hirado.hu.

„Az ügyeskedő fiatalok mellett ugyanakkor számos elemző szerint külföldi államok érdekében is állhat a demokratikus nyugati választási folyamatokba való beavatkozás. Sokan Oroszországot teszik felelőssé az álhírek elszaporodásáért, tanulmányokkal alátámasztva igazukat. Közvetlen bizonyíték azonban eddig még nem került elő Moszkva esetleges felelősségével kapcsolatban.”

Álhírek hálójában

Az elmúlt hónapokban elszabadult álhír-jelenség kapcsán két nézőpont ütközik a nyugati társadalmakban. Egyesek szerint ezek az eufemisztikusan "alternatív tényként" is nevezett tartalmak aláássak a modern demokráciákat ezért fel kell lépni a terjedésük ellen. A tiltás kritikusai azonban úgy vélik, hogy tartalomszűrés a szólásszabadság sárba tiprása, és igazából nem az álhírek, hanem az azokkal szembeni aránytalan fellépés vezet a demokrácia hanyatlásához.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41597/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?