Blogolj!

Röszkén bukott le a montenegrói kábítószercsempész

Azzal a montenegrói férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki idén tavasszal próbált meg közel 20 kilogramm marihuánát becsempészni Magyarországra.

A vádirat szerint a férfi 2017 márciusa előtt lakóhelyén, Montenegróban megismerkedett az eljárás során ismeretlenül maradt személyekkel, akiktől kölcsönkért, és így közel 9 ezer eurós tartozása lett. Mivel ezt nem tudta törleszteni, elvállalta az ismeretlenek megbízásából, hogy Svájcba kábítószert fog kicsempészni, és így letudja a kölcsönt. A megállapodás értelmében 2017. március 2-án átadta megbízóinak az autóját azért, hogy abban a narkót elrejthessék. Március 4-én a vádlott reggel 7 óra körül jelentkezett belépésre kocsijával Magyarországra Szerbiából Röszkén az autópálya határátkelőhelyen.

A beléptetéskor az autót ellenőrzésre irányították, majd a kábítószert kereső kutya jelzésére a kocsi több pontján elrejtett 40 csomag, mintegy 20 kiló kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A nyomozás során kiderült, hogy a gépkocsit több ponton is átalakították a kábítószer elrejtése érdekében. A vádlott által becsempészni akart anyag kannabiszt tartalmazott, melynek a tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak közel háromszorosa.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41745/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,csempészet,drog,kábítószer,Röszke
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Előzetes letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

2017.09.21. 12:35
Előzetes letartóztatásba helyezték Szegeden azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017.09.21. 08:50
Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát dr. Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem …

Boxerrel és viperával támadó családot vádol az ügyészség

2017.09.20. 10:00
Azzal a négy férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

Bakondi György: Életveszélyes Botkáék migránsbarátsága

2017.09.20. 09:00
Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját. A kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a …

Kamionban bujt el Röszkén az afgán

2017.09.19. 13:25
A férfit a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Iraki embercsempészt vádol az ügyészség

2017.09.19. 10:00
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal az iraki állampolgárságú, kurd anyanyelvű, de olasz tartózkodási engedéllyel rendelkező férfival szemben, aki magyar bűntársával együtt …

Kábítószer-csempészéssel vádolják a román „turistát”

2017.09.18. 10:50
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált kábítószert becsempészni Magyarországra.

Megszökött egy rab a nagyfai börtönből

2017.09.14. 13:35
A csalás miatt elítélt férfi az intézmény melletti parkban végzett munkát, és onnan engedély nélkül távozott.

Vízipipadohányt csempésző finn bukott le Röszkén

2017.09.14. 12:05
Hatvanhárom kiló vízipipadohányt találtak a pénzügyőrök egy személyautóban, Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek.

Szolgálaton kívüli rendőrök fogták el a röszkei postai betörőt

2017.09.13. 16:55
Falból kitépett páncélszekrényt próbált meg ellopni egy helybéli férfi a röszkei postáról. Két szolgálaton kívüli rendőr a közelben fogta el a betörőt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?