Blogolj!

Blogstar kávéház

Kívánalom

Egy színpadon az ellenzék.

A Jobbikot kivéve a DK-tól a Momentumig minden kisebb-nagyobb ellenzéki párt vezetői ott voltak az Alkotmány utcában, hogy egy igazságosabb választási rendszerről beszéljenek – tudósít a HVG Online.

„A szervező Közös Ország Mozgalmat még a tavaszi tüntetések után hívta össze Gulyás Márton, hogy miért, azt a hvg.hu-n megjelent cikkében magyarázta el. Akkor arról írt: a mostani rendszer arra jó, hogy a valós társadalmi támogatottságánál jóval nagyobb hatalmat adjon a Fidesz kezébe, a mozgalom pedig azért küzd, hogy konszenzussal, a politikai pártok és politizáló szervezetek legszélesebb körének bevonásával jöjjön létre egy olyan új választási rendszer, ami az érintettek megítélése szerint megfelel az igazságosság kívánalmának.”

A választás és a rendszer: egy színpadon az ellenzék, Gyurcsánytól a Momentumig

A Jobbikot kivéve minden kisebb-nagyobb ellenzéki párt vezetői ott voltak az Alkotmány utcában, hogy egy igazságosabb választási rendszerről beszéljenek.

Arány

Hasít a Fidesz-KDNP.

A nyári uborkaszezon sem ártott a Fidesz-KDNP népszerűségének, mely tovább növelte támogatottságát, míg az MSZP és a Jobbik folyamatosan esik vissza a Republikon felmérési adatai szerint, melyeket először a 24.hu közöl.

„Mindenképpen érdekes, hogy míg a Jobbikot a közvélemény inkább szélsőjobboldali pártként, a Fideszt pedig konzervatívként kezeli, a két párt hívei közel ugyanolyan arányban tartják magukat jobboldalinak. Sőt, a Fidesz hívei még egy kicsit jobboldalibbak is, mint a jobbikosok.”

A Fidesz szavazói már a jobbikosoktól is jobbra állnak

A pártválasztók több mint fele a Fideszre szavazna, ebben körben ráadásul tovább csökkent a Jobbik és az MSZP támogatottsága - ez derül ki a Republikon Intézet augusztusi közvélemény-kutatásából, amelyet az intézet médiapartnereként a 24.hu közöl elsőként.

Karakter

Borúlátó és bizonytalan baloldal.

A Magyar Hírlap forrásai szerint a fővárosi MSZP-sek Botka gyengélkedését látva továbbra is a színfalak mögött egyeztetnek a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióval a lehetséges közös jelöltekről.

„A helyzet az, hogy a budapesti pártvezetés nem mond semmit, így csak azt tudni, nem értenek egyet Botka László stratégiájával – mondta egy, a párt helyi ügyeire rálátó informátorunk. Továbbá baj az is, hogy a pártnak nincs ideológiája, nincs karaktere, nincsenek olyan hiteles arcai, akik ha mondanak valamit, azt mindenki el is hiszi. Sokan azt sem értik, mi értelme a huzavonának a DK-val, amikor mindegy, hogy Gyurcsánnyal együtt indulnak vagy nélküle, nem tudják leváltani Orbánt.”

Borúlátó szocialisták

Az Együtt elhatárolódott a Botka által meghirdetett közös pártlistától, ezért Rákospalotán romlottak Szigetvári Viktor esélyei. Forrásaink Gyurcsány Ferenc nevét emlegetik, hogy a fővárosi MSZP-DK-paktum alapján egyéniben őt indítanák a XV. kerületben a választáson.

Becsület

Vona tovább alázza a nyugdíjasokat.

Az Origo abból következtet erre, hogy eddig nem volt fontos, de most, nyolc hónappal a választás előtt a Jobbik hirtelen nyugdíjastagozatot alapított.

„Valószínűleg Vona megijedt egy idő után attól az elemi felháborodástól, ami rázuhant. Ezért most kitalálta, hogy nyugdíjastagozatot alakít. Hirtelen eszébe jut a Jobbiknak, a megalakulásuk után tizenvalahány évvel. És a választások előtti őszön, a nyugdíjasbotrányuk után. Az átlátszó, nevetséges, és persze szomorú trükközésnek eredménye nyilvánvalóan nem lesz, inkább az a furcsa, hogy megint csak látszik, mennyire lebecsüli az idős embereket Vona.”

Nem hagyja abba a nyugdíjasok megalázását Vona Gábor

Nyolc-kilenc hónappal a választás előtt a Jobbik hirtelen nyugdíjastagozatot alapított. Hogy miért alakították? Simicska Lajos pártjának, a Jobbiknak az internetes kiadványa, az Index azonnal címében magyarázza meg: itt a Jobbik válasza a Fidesz nyugdíjasozására. Vagyis, az ő magyarázatuk szerint a Fidesz felháborodása a problematikus, és nem pártelnökük, Vona Gábor páratlanul ocsmány gyalázkodása.

Hazatérés

Magyar minta.

Irak újjáépítésében és az üldözött közel-keleti keresztények támogatásában is a magyar kormány példáját követi a Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet – a Catholic News Service vonatkozó cikkét a PestiSrácok szemlézi.

„Azok a családok, akiknek korábban el kellett hagyniuk otthonaikat, a magyar kormány támogatásával térhettek haza. Ez a példa is bizonyította a lovagoknak, hogy az otthonok újjáépítése elősegíti a családok hazatérését. Egy család áttelepítésének költsége mintegy kétezer dollár. Ezek a keresztény közösségek értékes kincsei az egyháznak. Joguk van élni.”

Amerikaiak követik a magyar kormány példáját Irak újjáépítésében

Irak újjáépítésében és az üldözött közel-keleti keresztények támogatásában is a magyar kormány példáját követi a Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet - írja a Catholic News Service (CNS). A PestiSrácok.hu által szemlézett cikkben a katolikus portál kiemeli, a magyar kormány kétmillió dolláros támogatást biztosított az iraki Irbil érsekségnek, hogy a több mint félmilliárd forintból ...

Karrier

Besokallt a költözésektől.

Az RTL Klub sztárja, Istenes Bence párjával, Csobot Adéllal arra az elhatározásra jutott, hogy kisfiukkal együtt Németországba költöznek, és ott építenek karriert – derül ki a Blikk írásából.

„Olyan karrierre vágyom Németországban, amit már otthon megvalósítottam. Nemrég kint leszerződtem az egyik legjobb menedzsmenttel, akikkel kialakítottunk egy stratégiát, és szeptembertől elkezdünk ezen dolgozni. Nagy álmom, hogy sportműsorokat vezethessek, vagy egy gameshow-t, sok év múlva pedig a kornak megfelelő éjszakai beszélgetős műsort. Emellett pedig szívesen visszatérnék a rádiózáshoz is, amit jó pár éve abba kellett hagynom, és az internet adta lehetőségeket sem szeretném elhanyagolni, sőt abban látom talán a legnagyobb fantáziát. Mondjuk ehhez két élet kéne.”

Istenes Bence besokallt az állandó költözésektől

Éppen egy év telt el azóta, hogy meghozták a nagy döntést. Az RTL Klub műsorvezetője kétlaki életéről, a hétköznapok nehézségeiről és élete nagy álmáról mesélt a Vasárnapi Blikknek. Horvátországi nyaralása közben értük el a Survivor házigazdáját. Többször említette már, hogy életének egyik legfontosabb állomása volt a Survivor. Miért?

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41919/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?