Blogolj!

Blogstar kávéház

Népvándorlás

Európa iszlamizációja komoly veszély.

A miniszterelnök legfontosabb kötcsei üzenete az volt: a jövő évi választást el is veszítheti a jobboldal, és a győzelemért meg kell feszülni – tudósít a hagyományos piknikről a PestiSrácok.

„Európa iszlamizációja reális. Szemben Kínával és az Egyesült Államokkal, ahol ez esélytelen. Azt is megemlítette, hogy Oroszországban is veszélyt jelent az iszlamizáció, és előrejelzések szerint harminc év múlva az ország egyharmada iszlám lehet. Azzal is számolni kell, hogy az iszlám népesség aránya Nyugat-Európában 2030-ra 20 százalékra emelkedik, és kevert népesség alakul ki. Szakértők szerint 20 év alatt 60 millió népvándorló indul el Afrikából Európa irányába – mutatott rá a miniszterelnök.”

Orbán Viktor Kötcsén: „Aki nem feszül meg a győzelemért, nem érdemli meg azt!"

Zsúfolásig megtelt vendégekkel Kötcsén, a Dobozy-kúriánál fölállított óriássátor, ahol Orbán Viktor mondott beszédet a hagyományos Polgári Pikniken. A miniszterelnök legfontosabb üzenete az volt: a jövő évi választást el is veszítheti a jobboldal, és a győzelemért meg kell feszülni. Magyarország az elmúlt hét év eredményeinek köszönhetően Trianon óta nem volt olyan erős, mint most, ám ha ...

Kétség

Az egyháznak is joga van politizálni.

Makláry Ákos görögkatolikus pap, a kormány holdudvarához sorolt Keresztény Értelmiségiek Szövetségének új elnöke a Népszavának adott interjúban úgy fogalmaz: gyűlöletmentes kampányt szeretne.

„A keresztény emberek is állampolgárok. Ugyanúgy joguk és kötelességük véleményt nyilvánítani akár politikai kérdésekben is, mint bárki másnak. Ezt a jogot senki sem vonhatja kétségbe, senki sem korlátozhatja. Az egyházakat állampolgárok közösségei alkotják. Ki tilthatná meg azt, hogy elmondják véleményüket politikai és közéleti kérdésekben?”

Bűnös? - Lombikbébiket keresztelt a görögkatolikus pap

A Bayer Zsolt újságírót keményen bíráló Makláry Ákos görögkatolikus pap, a kormány holdudvarához sorolt Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) új elnöke gyűlöletmentes kampányt szeretne. - Veres András, a katolikus püspöki kar elnöke bűnösnek tartja azokat, akik részt vesznek a lombikbébiprogramban. Ön is így gondolja? - A kályhától indulnék el.

Dimenzió

Macron és a Nyugat válsága.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök a Le Point számára részletesen elmagyarázta elképzeléseit Franciaországról és a világról, az interjút a Hirado.hu közli teljes terjedelmében.

„Ellentétben azzal, amit politikusok gyakorta tesznek, teljességgel elutasítom, hogy ítéletet mondjak egy konkrét vallás és annak hívei fölött, legyen az elítélés vagy feloldozás. Számomra elegendő, ha megállapítom, hogy a terroristák országunk, köztársaságunk alapjait akarják elpusztítani, hogy erkölcsi összeomlást provokáljanak és polgárháborút robbantsanak ki. Többek között a történelmi, gazdasági, szociális és a ma jelenlévő frusztrációkból is táplálkoznak. Az iszlamista terrorizmusnak szeizmikus hatásai vannak, másolandó reakciókat vált ki az olyan egyénekből, akik súlyos pszichiátriai betegségben szenvednek és itt találnak ürügyet aljas támadások elkövetéséhez, ugyanakkor semmi közük a valláshoz. Ezért a terrorizmusra adott válaszunk csakis sokrétű lehet, hogy abba minden dimenziója belefoglaltassék. Egyszerre kell biztonsági, gazdasági, kulturális és oktató jellegűnek lennie.”

Macron: A Nyugat válságának idejét éljük

Hivatalban lévő köztársasági elnök még sosem bízott ennyire magában. A Le Point számára Emmanuel Macron részletesen elmagyarázza elképzeléseit Franciaországról. Egyenesen ül az Élysée-palota első emeleti sarokszobájában, komoly, majdhogynem szigorú. Úgy tűnik, hogy a május 14-i hivatalba lépését követő első jelentős interjúját Emmanuel Macron már-már sebészhez illő precizitással és fegyelemmel közelíti meg.

Gyakorlat

Mekkában nincs helye a politikának, legalábbis elvileg.

Elméletben Szaúd-Arábia legádázabb riválisai is szívesen látott vendégek az iszlám legszentebb helyein – írja a Magyar Nemzet a mekkai háddzsról elmélkedve.

„A zarándoklat útjába még a háború sem állhat. Szaúd-Arábia hiába visel hadat Jemenben, továbbá az Iszlám Állam elleni koalíció tagjaként Szíriában és Irakban, a muszlimok ezekből az országokból sincsenek kitiltva. Más kérdés persze az elmélet, és olykor más a gyakorlat.”

Mekkában nincs helye a politikának

A hitvallás, az ima, az adakozás, a böjt és a zarándoklat. Ez az iszlám öt pillére. Az ötödik, a háddzs, minden muszlim számára életében egyszer kötelező, amennyiben egészségi állapota és anyagi helyzete megengedi. 2010-ben úgy becsülték, világszerte 1,6 milliárd muszlim él, egyes számítások szerint azonban számuk mára már inkább kétmilliárd felett lehet.

Szálka

Újabb aljas fekáliabomba.

Forr az internet a Charlie Hebdo miatt, melynek címlapján neonácikként ábrázolt texasiak szerepelnek a katasztrófát okozó hurrikán áldozataiként.

„A kép alatt a követező felirat szerepel: Isten létezik! Megfullasztotta az összes neonácit Texasban Túl azon, hogy Texas állam mindig is szálka volt a liberálisok szemében, mert ebben az államban gyakorlatilag minden elnökválasztást a republikánusok jelöltje nyert meg, az áldozatok sértő módon neonáciként való ábrázolása minden határon túl megy.”

Forr az internet a Charlie Hebdo miatt | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/forr-az-internet-charlie-hebdo-miatt-2160187/ Újabb aljas fekáliabomba a vicclaptól. A Charlie Hebdo már többször bizonyította, hogy minden aljasságra képes. Volt, hogy a lezuhant orosz utasszállító tragédiájából űzött gúnyt, volt, hogy a közel 300 halálos áldozatot követelő olaszországi földrengés áldozatain gúnyolódott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41953/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?