Blogolj!

Blogstar kávéház

Kapcsolat

Fizetnének és vesztegetnének?

Családi kapcsolatokat és több millió forintot bevetve próbál kijutni az előzetes letartóztatásból a baloldal ügyvédje, Czeglédy Csaba két embere, hogy bizonyítékokat tüntessenek el, illetve befolyásolják azokat a tanúkat, akik Czeglédy bűnszervezete ellen vallanának – állítja a PestiSrácok.

„Egy olvasónk portálunknak küldött levelében azt írta, éppen a Veszprém megyei gyanúsítottak próbálhatnak kijutni a rácsok mögül, hogy beavatkozhassanak a büntetőeljárás menetébe, és végül ne legyen olyan terhelő bizonyíték, ami alapján a bíróság elítélhetné a bűnszervezet tagjait. A levélben az áll, hogy K.N. és M.Z. közös csabrendeki ismerőse továbbított 2-2 millió forintot egy fővárosi kapcsolatuknak, bizonyos K.B.nek. Ez a fővárosi kapcsolat juttatná el informátorunk szerint az összeget Szegedre, az eljárás egyik aktív hatósági szereplőjének.”

Fizetnének és vesztegetnének a szabadulásukért Czeglédy emberei?

Családi kapcsolatokat és több millió forintot bevetve próbál kijutni az előzetes letartóztatásból Czeglédy Csaba két embere, hogy bizonyítékokat tüntessenek el, illetve befolyásolják azokat a tanúkat, akik Czeglédy bűnszervezete ellen vallanának. Ezt állítja egy olvasónk, aki a tudomására jutott információkat beadványban Polt Péter legfőbb ügyésznek is megküldte.

Tényfeltárás

Nem politikai a felcsúti vizsgálat.

A Népszava arról ír, hogy semmiféle politikai elfogultság nem vezette azt az európai parlamenti ellenőrző bizottságot, mely magyarországi látogatása során többek között a felcsúti kisvasútnál értékeli az EU-tól érkező pénzügyi támogatások felhasználását.

„A magyar kormány nem örül sem a vizit időpontjának, sem egyes kiválasztott projekteknek, ahogyan az Deutsch Tamás EP-képviselő szeptember 4-iki parlamenti felszólalásából, illetve Lázár János kancelláriaminiszter odaküldött, vádaskodó leveléből kiderült. Ingeborg Grassle – akit Tallinnban értünk utol – nem válaszolt arra a kérdésünkre: előfordult-e már vele, hogy egy tagállam kormánya kifogásokat támasztott a tervezett tényfeltáró útjukkal kapcsolatban. Nevük mellőzését kérő forrásaink szerint ugyanis a bizottsági elnök annyira 'felhúzta magát” Lázár levelén, hogy a szokásoktól eltérően nyilvános vitát kezdeményezett róla.”

Felcsúti kisvasút - Nem politikai a vizsgálat

"Bizottságunk azt vizsgálja, hogy a tagállamok megfelelően költik-e el az EU-tól érkező pénzügyi támogatásokat. Nem a helyszínen értékeljük a projekteket; a munkánk azután kezdődik, hogy a valóságban is tapasztalatokat szereztünk. Szeretném biztosítani a magyar kormányt arról, hogy sem a látogatás időpontjának a meghatározásakor, sem a projektek kiválasztásakor nem vezetett bennünket elfogultság.

Családkép

A lombikos családalapítás rejtelmei.

A lombikprogram vallástól függetlenül komoly etikai, biológiai és technológiai témákat érint, a Magyar Nemzet Online az utóbbi napok nyilatkozatháborúi kapcsán részletesen elemzi, pontosan mit is jelent az a beavatkozás.

„Meddő pároknál az első etikai kérdés az, hogy esetükben a reprodukciós eljárások segítséget jelentenek-e vagy pedig egy kívánság teljesítését. – Ha a dolgot úgy fogjuk fel, hogy a meddőséget akarjuk ellensúlyozni vagy kikerülni, betegségnek tekintve gyógyítani, a családképet pedig gyerekkel tartjuk a leghelyesebbnek és erkölcsileg a legelfogadhatóbbnak, akkor az ilyen beavatkozások segítségként foghatók fel. Ennek azonban személyes meggyőződésen kell alapulnia – mondja Oberfrank Ferenc bioetikus.”

Korántsem gyerekjáték a lombikos családalapítás

A lombikprogramról alkotott egyes egyházi vélemények sokaknál kiverték a biztosítékot az elmúlt hetekben. Míg Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke bűnnek tartja a beavatkozást, ebből adódóan a lehetőséggel élőket pedig - tudatosságukhoz mérten - bűnösnek nevezte, addig a kormány egészen más véleményen van.

Bizalom

Détár Enikő és a rossz testek.

A férfias tulajdonságait készül a felszínre hozni Détár Enikő, ugyanis egy férfiból nővé operált karaktert kell alakítania a Pánik a fedélzeten című darabban – derül ki a Lokál cikkéből.

„A szerepet egy ideje már próbáljuk Gergely Robival, de a közeljövőben szeretnék több transzszexuális embert is felkeresni, akik – ha a bizalmukba fogadnak – megosztanák velem annak a történetét, hogyan fedezték fel, hogy rossz testbe születtek.”

Détár Enikő: Férfiként kellett élnem | Lokál

Voltak olyan pillanatok a válásom után, amikor egyedül és szinte férfiként kellett élnem: ügyintézés, családfenntartás, színház és koncertek, ez mind a nyakamba szakadt. Szerintem sok pasinak beletört volna a bicskája abba, amit én abban az időszakban műveltem, de nem törhettem össze, helyt kellett állnom.

Ima

Fordulóponthoz ért a szigetvári ásatás.

A legenda szerint egy muzulmán szúfi testvériség, a halveti dervisek készítették fel a szultán harcosait a döntő rohamra Szigetvárnál, 1566. szeptember elején, kolostoruk teljes feltárását most kezdte meg a Szulejmán-kutatócsoport a város melletti turbéki szőlőhegyen – közli színes összefoglalójában az Origo.

„A kutatások még zajlanak, hogy rájöjjünk miért éppen a halveti rend lett ennek a magas presztízsű emlékhelynek az őre. Talán az 1566-os ostromnál szerezhettek érdemeket, talán más oka volt, de egy biztos, vezetőjüket, a mostari Ali Dedét elég közvetlen szálak fűzhették Szulejmánhoz, ugyanis az a Núreddinzáde sejk volt a mestere, aki magának a szultánnak volt a lelki vezetője – hangsúlyozta Dr. Pap Norbert. Mindezek fényében egyáltalán nem zárható ki, hogy a szultáni táborban lévő dervisek vezethették a döntő roham előtti imát.”

Dervisek segíthették győzelemre Szulejmán seregét

A legenda szerint egy muzulmán szúfi testvériség, a halveti dervisek készítették fel a szultán harcosait a döntő rohamra Szigetvárnál, 1566. szeptember elején. Kolostoruk teljes feltárását most kezdte meg a Szulejmán-kutatócsoport a város melletti turbéki szőlőhegyen, a szultán sírkomplexumának területén. Annyit bizonyosan lehet tudni, hogy a szultánt számos vallási vezető és dervisek sokasága kísérte.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42231/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?