Blogolj!

Orbán: nem engedem, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák

Az igazi csata csak most kezdődik, politikai harcra van szükség – szögezte le Orbán Viktor a kvótaperben hozott szerdai döntésre reagálva.

Orbán Viktor egyértelművé tette: a magyarok népszavazáson döntöttek - helyesen - az EU-ba belépésről, ezért onnan egyetlen kormány sem léptetheti ki az országot (fotó: mti)

Tudomásul kell venni a kvótaperben született európai bírósági ítéletet, de ez a döntés nem ok arra, hogy Magyarország megváltoztassa migránsokat elutasító bevándorláspolitikáját - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, közölve azt is: sosem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot "bevándorlóországgá" változtassák.

Az európai bírósági ítélet tudomásul vételével kapcsolatban a kormányfő azt mondta: szó szerint veszi át ezt a kifejezést Robert Fico szlovák miniszterelnöktől, akivel "betű szerint is" egyetért.

Hangsúlyozta: Magyarország harcol az ellen a brüsszeli politika ellen, amely a nemzetállamok akarata ellenére akar embereket oda betelepíteni. Abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy brüsszeli bürokraták határozzanak arról, hogy "ennek a három Juszufnak Budapesten kellene élnie". Kijelentette: kizárólag a magyarok dönthetnek arról, kikkel élnek együtt.

Az EU az európai szabad nemzetek szövetsége vagy egy brüsszeli központú birodalom

A kvótadöntést felidézve Orbán Viktor kifejtette: a miniszterelnöki tanácsban vétózott, ám az Európai Bizottság az Európai Tanácsot kikerülve mégis elindított egy jogalkotási folyamatot, amelyben viszont Magyarország már nem tudott vétózni, és a közép-európaiak sem voltak elegen, hogy blokkolják a nyugatiakat. Így végül megszületett a döntés - emlékeztetett, kiemelve, hogy ez az ügy szerinte egy súlyos elvi kérdést vet fel, azt, hogy az EU az európai szabad nemzetek szövetsége vagy egy brüsszeli központú birodalom.

Az Európai Bíróság azonban az Európai Bizottság mellé állt - folytatta -, kinyitva azt a kaput, amelyen keresztül megpróbálják Európát egy kevert népességű, kultúrájú kontinenssé tenni:

"Soros György terve előtt kinyitották az ajtót, és ennek a végrehajtásának a felgyorsítására számítok a következő időszakban. Ha egy ország úgy gondolja, hogy egy adott uniós döntés az ő nemzeti identitását érinti, akkor ellen kell állnia."

Orbán Viktor álláspontja szerint az igazi csata most kezdődik, mert a bírósági ítélet semmire sem kötelezi Magyarországot, az csak arról szólt, hogy a kvótadöntés a bíróság szerint jogszerű volt. A kvótadöntést azonban nemcsak Magyarország, hanem mások sem hajtják végre - jelezte, kiemelve, hogy szerinte nem is hajtható végre:

"Eddig jogi harcot vívtunk, most politikai harcot kell vívnunk, és meg kell változtatnunk ezt az uniós döntést".

Ki kell mondatni az EU különböző szervezeteivel: a kvótadöntés rossz, végrehajthatatlan, vissza kell vonni, meg kell változtatni. Továbbá meg kell akadályozni "Soros György brüsszeli embereinek tervét", hogy az egyszeri kvótadöntést egy állandó migránselosztási mechanizmus váltsa fel - fejtette ki.

Orbán Viktor azt a kérdést is feltette, hogy aki bölcsen megvédte a saját országát, annak miért kellene részesülnie "ebből a bajból". Szerinte azok az országok, amelyek szuverén döntésükkel beengedték a migránsokat, amelyek "elsózták a levest", azok "egyék meg". "Miért nekünk kellene azt a levest megenni, amit ők sóztak el?" - kérdezte, hozzátéve: abban szívesen segítenek Németországnak, hogy az Európába érkezett migránsokat kivigyék a kontinensről.

Magyarország végig betartotta a schengeni szabályokat, a határvédelmi kiadásokkal pedig Európát is védte - fejtette ki, ezért kérte, hogy a szolidaritás jegyében az Európai Bizottság állja a költségek felét.

"Ők is érzik, hogy erkölcsileg inkább felénk billen a mérleg nyelve, de azt mondják, a kerítést nem finanszírozzák"

- idézte a brüsszeli álláspontot, úgy értékelve: ez nem fogadható el, mert kerítés nélkül nem lehet megvédeni a külső uniós határokat. "Ahol van kerítés, ott van védelem, ahol nincs kerítés, nincs védelem", vagyis a kerítést ellenzők a migránsok megállításának politikáját is ellenzik - jelentette ki.

"Mi nem hívtunk ide soha senkit"

A kormányfő szerint egyébként Brüsszel kettős mércét alkalmaz a kérdésben, ezért is van szükség egy új bizottságra és új gondolkodásmódra.

Szavai szerint a mai "nagy kutyák" az EU-ban a volt gyarmattartó országok. Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy azoknak, akik együttműködtek az adott országban a gyarmattartókkal, a gyarmati korszak összeomlásával el kellett jönniük onnan, így lett Európa számos állama "bevándorlóország", és azóta is folyamatosan "dőlnek be" emberek az EU-n kívülről ezekbe a volt gyarmattartó országokba. Utóbbiak pedig - folytatta - a közép-európaiakra akarják kényszeríteni a saját logikájukat, holott ez a térség sosem volt gyarmattartó, így nincs ilyen kötelezettsége, ráadásul "mi nem hívtunk ide soha senkit".

"Mi nem bevándorlóország vagyunk, és én sosem fogok hozzájárulni ahhoz, hogy bármilyen nagyhatalom belőlünk bevándorlóországot csináljon"

- nyomatékosította a miniszterelnök.

Azt is visszautasította, hogy a bevándorlás kérdését előfeltételül támasszák uniós pénzek szétosztásánál, az EU szabályai ugyanis ezt nem engedik. Bár a mostani európai bírósági ítélet fényében még az sem lehetetlen, hogy Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök ezt is győzelemre vigye - tette hozzá.

Ám erkölcstelen is lenne egy ilyen döntés, hiszen például a magyarok a nyugatiak itteni gyáraiban kevesebb pénzt kapnak, mint az adott cég anyaországában dolgozók:

"Ezért a szolidaritás kérdését, ha német lennék, leégne a bőr a képemről, ha elő merném hozni"

- fogalmazott, hozzáfűzve: Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelöltnek hogy "nem esik le a szakálla a képéről", amikor arról mer beszélni német létére, hogy Magyarországtól fog pénzt elvenni.

Végül Magyarország uniós tagságáról szólva Orbán Viktor egyértelművé tette: a magyarok népszavazáson döntöttek - helyesen - az EU-ba belépésről, ezért onnan egyetlen kormány sem léptetheti ki az országot. 

 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42242/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Brüsszel,kvóta,migráció,migránsok,Orbán Viktor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

A Közép-Európát érő kihívásokról beszélt az ENSZ közgyűlésén Szijjártó

2017.09.22. 20:55
Kiemelte, Európának a hidegháború lezárása óta nem kellett ennyi súlyos kihívással szembenéznie, mint jelenleg. Komoly probléma a …

A "Soros-terv" fejenként 9 millióval támogatná a migránsok integrációját

2017.09.22. 14:30
Egy minimálbért kereső magyar ember 9 év alatt kereshet annyit, amennyit Soros György egy migráns integrációjára akar költeni - …

Kilenc illegális migránst fogtak el Nagylaknál

2017.09.22. 10:05
A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei szeptember 22-én éjjel állították meg kilenc határsértőt a település külterületén.

A konzultáció segíthet megvédeni magunkat a bevándorlással szemben

2017.09.22. 10:00
A "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultáción való részvételre kér Orbán Viktor miniszterelnök mindenkit, mert szerinte az emberek ezzel segíthetnek …

Ha egyszer bejönnek a migránsok, többé nem szabadulunk meg tőlük

2017.09.22. 05:50
Senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Rétvári Bencével és Bayer Zsolttal …

Ezeket a cikkeket olvastad már?