Blogolj!

Blogstar kávéház

Kiegyezés

Botka Bajnai nyomdokain.

Szinte kísérteties a hasonlóság a 2013-as és a jelenlegi politikai helyzet között a Hirado.hu-nak nyilatkozó politológus, Kiszelly Zoltán politológus szerint.

„Botka László is azzal próbálkozott – azt ígérte –, hogy egymillió új szavazót hoz a bizonytalanok közül, vagy más pártok táborából. A Jobbik is ezzel próbálkozik – tette hozzá zárójelben Kiszelly. Ám ahogy Bajnai kudarcot vallott ebben és végül az MSZP-vel kellett kiegyeznie, úgy Botkának sem sikerült új szavazókat hoznia, sőt, a meglévő tábor is csökkent valamelyest. Vagyis 2017-ben ott tartanak, ahol jó néhány évvel ezelőtt: valamiféle összefogást kell összehozni, amelyben együttműködnek a népszerűtlenné vált 'régi' politikusok és pártok, valamint az úgynevezett új erők.”

A Bajnai-féle utat járhatja be Botka is

Szinte kísérteties a hasonlóság a 2013-as és a jelenlegi politikai helyzet között Kiszelly Zoltán politológus szerint. A hirado.hu-nak úgy fogalmazott: az ellenzék vagy az összefogástól, vagy a választási rendszer megváltoztatásától remélne sikereket. Halotti görbék Ha a mostani közvélemény-kutatásokat nézzük, ugyanazt látjuk, amit 2013-ban, az előző választásokat megelőzően: a Fidesz utcahosszal vezet, stabil a többséggel, míg a másik térfél népszerűségi diagramjain vízszintes vonalakat látunk.

Attitűd

A NER függőségi rendszere.

A Magyar Nemzet Online úgy véli, Annak a függőségi rendszernek a jövőjéről szavazunk jövőre, amely az elmúlt hét évben megszerveződött és kiteljesedett.

„Tisza Kálmán kormányfősége (1875–1890) mutatja: az erős függési hálózat hosszabb hatalomgyakorlást tehet lehetővé Magyarországon, a többpártrendszer keretein belül is. Ez persze nem szolgálja az ország versenyképességét, mivel az állami pénzek és pozíciók odaítélése sokszor a politikai lojalitáson, és nem a szakértelmen múlik. Minél tovább tart a függési rendszer, annál inkább erősíti az alattvaló attitűdöt. Ugyanakkor ez nem diktatúra: egyfelől lehet nyilvánosan kritizálni a szisztémát és személyesen a miniszterelnököt is, másfelől aki beáll a sorba, anyagilag gyarapodhat is.”

Orbán Viktor függési rendszere

Jövő tavasszal nem csupán Orbán Viktor kormányának sorsáról, és nem a Fidesz hatalomban maradásáról vagy leváltásáról döntünk. Még csak nem is pusztán a nemzeti együttműködés rendszerének (NER) fennmaradása lesz a tét. Annak a függőségi rendszernek a jövőjéről is szavazni fogunk, amely az elmúlt hét évben megszerveződött és kiteljesedett.

Üzlet

Ábránd a kvótáról.

A menedékkérők elosztása ellen érvel Tomás Zdechovsky, a cseh Kereszténydemokrata Unió–Csehszlovák Néppárt (KDU–CSL) európai parlamenti képviselője, akivel a Magyar Hírlap közöl interjút.

„Az automatikus elosztás a baloldal álma. Mindeközben nem esik szó arról, hogy az embercsempészet óriási üzlet, és számos nem kormányzati szervezet, azaz NGO segíti a csempészeket, hogy Európába juttassanak olyan embereket, akik valójában gazdasági bevándorlók.”

A kvótarendszer sosem működne, a baloldal mégis erről ábrándozik

A menedékkérők elosztása ellen érvelt Tomás Zdechovsky, a cseh Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) európai parlamenti képviselője, aki a Fideszhez hasonlóan az Európai Néppárt frakciójához tartozik. - Hogyan értékeli az Európai Bíróság ítéletét a kvótaperben Szlovákia és Magyarország ellen? - Az európai jogszabályokat, jogi határozatokat tiszteletben tartom, másrészt viszont nem értek egyet a kvótára vonatkozó politikusi döntésekkel.

Játszma

Béke és kupleráj.

Úgy fest, Wladár Sándor az egyedüli jelölt a Magyar Úszó Szövetség élére, neki kellene rendet tennie az önmagát lejáratott szövetségben: a PestiSrácok elemzése szerint közel lehetetlen feladatra vállalkozik.

„Érdekes, hogy év elején Wladár még nem tartotta magát önmagát alkalmasnak az elnökségre vagy finomabban szólva, nem akart indulni, mert nem szereti a Monopoly-tipusú játékot. Most pedig miután Gyárfást, majd Bienerthet is lefejezték, úgy fest, mégis megjött a kedve a játszmához. Pedig az nem tűnik sem tisztábbnak, sem elegánsabbnak.”

Wladár Sándor békét hozna a Gyárfás-Reformerek közötti háború után, de mi lesz a "kuplerájjal"?

Ha történelmileg nézzük, egy perc alatt megbuktatták a "gazdasági kuplerájt" emlegető Bienerth Gusztávot a Magyar Úszó Szövetség élén. Most már az utódot keresik. Úgy fest, Wladár Sándor az egyedüli jelölt (péntek éjfél a határidő), neki kellene rendet tennie az önmagát lejáratott szövetségben. Közel lehetetlen feladatra vállalkozik.

Átkapcsolás

Vaja helyett Baja.

Egy elértés miatt ismét rossz helyre küldte a 112-es segélyhívó operátora a mentőt, tragédia lett az esetből – számol be róla a Népszava.

„A Népszava úgy tudja: a mentők az átkapcsolással kapcsolatban eleve azt kérték, hogy a központi segélyhívó munkatársai legfeljebb három kérdés vagy 40 másodperc után adják át a hívást a mentésirányítóknak. A lapunknak nyilatkozó mentősök szerint azonban ez nem teljesül, mert a hívás és az átkapcsolás között átlagosan kettő, vagy több perc is eltelik. Egy olyan beteg, akinek leállt a légzése – mondta egyikük –, ennyi idő alatt meghal. A sikeres újraélesztésre négy perc van, utána az illető menthetetlen agyhalott.”

Tragédia lett a hibából - Félrehallotta a címet a 112-es segélyhívó operátora

Egy elértés miatt ismét máshová - a szabolcsi Vaja helyett Bajára - küldte a 112-es segélyhívó operátora a mentőt. A hibát ugyan hat percen belül korrigálták, de a válságos állapotban lévő nő meghalt. Újraélesztéshez hívtak szerdán reggel 8 óra 28 perckor mentőt a szabolcsi Vajára a háziorvosi rendelőbe.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42277/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Orbán Viktor: Magyarország nem bevándorló ország

2017.09.18. 15:30
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával elindult az őszi rendes ülésszak az Országgyűlésben. A kormányfő beszámolt az eddig elért gazdasági és családpolitikai …

Vonatokra támadhatnak a terroristák Európában

2017.09.18. 07:35
A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak szélsőséges iszlamisták az utóbbi hónapokban Európában.

Blogstar kávéház

2017.09.18. 03:45
Bohózatba fulladt demonstráció, Botka gordiuszi csomója, Gulyás Márton életműve és a felcsúti kisvasút politikai hasznai hétfői online lapszemlénkben.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a londoni robbantással kapcsolatban

2017.09.17. 12:55
Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Ő a második, akit a …

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?