Blogolj!

Blogstar kávéház

Arrogancia

Amerikai füles Orbánnak.

Szerkesztőségi állásfoglalásban támadja a New York Times Magyarországot, azzal vádolva Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy csak súlyosbítja a migránsválságot – szemléz a HVG Online.

„Különösen szomorú azonban a New York Times szerint, hogy olyan országok, amelyek korábban a vasfüggöny lerombolását ünnepelték, néhány muszlim menekült befogadásában most az európai jog és értékek megsértését látják. A lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök részéről különösen arrogáns lépés volt, hogy még pénzt is kért az Európai Uniótól a határok védelmére. Az Európai Bíróság döntésének most arra kell emlékeztetnie Magyarországot és a szomszédait, hogy az emberi jogok és a humanitárius megfontolások, amelyeket régen olyan fontosnak tartottak, nem opcionálisak.”

New York Times: Szégyen, amit Magyarország tesz

Szomorú, hogy olyan országok, amelyek korábban a vasfüggöny lerombolását ünnepelték, néhány muszlim menekült befogadásában most az európai jog és értékek megsértését látják - írja szerkesztőségi cikkében az amerikai lap.

Bizalom

Helyezkedések a kormánypártban.

A jövő évi választások miatt már igencsak megindult a mozgolódás a Fidesz háza táján, még kérdéses több, az elmúlt időszakban botrányba keveredett fideszes politikus jövője, de – emlékeztet a Magyar Nemzet Online – Lázár János is üzent elképzeléseiről.

„Ilyen például a Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyi Roland, helyette Koncz Ferenc lehet a jelölt Szerencsen. Ismert, Mengyi és hat társa ellen még tavasszal emeltek vádat. Ugyancsak érdekes kérdés, hogy az elmúlt években botrányt botrányra halmozó, az ellenzéki sajtót messziről kerülő Farkas Flórián miniszterelnöki biztos sorsa hogyan alakul. A roma vezető irányítása alatt több mint 1,6 milliárd forintnyi, felzárkóztatásra szánt pénznek veszett nyoma. Ugyanakkor úgy tűnik, Farkas bírja Orbán Viktor bizalmát.”

Beindult a helyezkedés, kulcsfigurák cseréje várható a Fideszben

Szívem szerint, ha csak rajtam áll, a választókerületemet választom - így reagált Lázár János a Magyar Nemzetnek adott csütörtöki videointerjújában arra, hogy valóban inkább Csongrád megyében folytatná-e munkáját a jövő évi választás után. - Úgy gondolom, hogy az itteni közösségeknek szükségük van arra, hogy segítsek nekik, és én segíteni szeretnék.

Megosztás

Ezüsttálcán kínálkozik az ellenzéki pártoknak.

A 2015-ben mandátumot szerzett Kész Zoltán bejelentette, független jelöltként elindul a 2018-as országgyűlési választásokon Veszprémben, ami nem lesz könnyű feladat a PestiSrácok szerint.

„Készt továbbra sem érdekli, mit gondolnak napjaink legfontosabb, egész Európát fojtogató problémájáról, a fokozódó népvándorlásról azok, akiknek a szavazatát kéri. Alig egy napja osztotta meg az Átlátszó ellenzéki portál írását, mely arról szól, hogy elég volt a harcból, egyezzünk ki az EU-val. Ezek után nem kérdés, hogy Kész Zoltántól mire lehet számítani a kötelező betelepítési kvóta elleni harcban.”

Ezüst tálcán kínálja magát az ellenzéki pártoknak Kész, aki ismét ringbe száll Veszprémben

Jövőre is ringbe száll Kész Zoltán, miután a Veszprém megyei álfüggetlen országgyűlési képviselő bejelentette, több mint ötezer ember biztosította a támogatásáról és emiatt úgy döntött, hogy független jelöltként elindul a 2018-as országgyűlési választásokon. Az ultra liberális elveket valló politikus 2015-ben időközi választáson nyert mandátumot a parlamentbe.

Fáklyavivő

Tokióra készülnek a menekültek.

Tíz menekült sportoló egyetlen zászló alatt egyesült a riói olimpián, Thomas Bach NOB-elnök pedig a remény szimbólumának nevezte őket – a 24.hu megmutatja, mi lett velük azóta.

„Ibrahim Al Hussein elvesztette a jobb lábát egy bombázásban, amikor próbálta egy veszélyben lévő barátja életét menteni szíriai otthona közelében. Sürgősségi műtétje közben kétszer is felébredt, és látta a szörnyűséget, amit a lábával műveltek. Két hónapig normális orvosi ellátás és fájdalomcsillapítók nélkül kellett elviselnie a kínok kínjait. Az athéni olimpián fáklyavivő sportolóra négy évvel később a riói paralimpián figyelt fel újra a világ. Igaz, nem sikerül bejutnia a 100 méteres gyorsúszás döntőjébe, de szeptemberben átvehette a játékok szellemét leginkább szemléltető sportoló számára odaítélt Whang Youn Dai Achievement díjat.”

Menekültek olimpiai csapata: mi lett velük egy évvel Rió után?

A 22 éves sportoló elmondása szerint mindössze kétszer sírt életében: amikor gyerekként elválasztották édesanyjától a kegyetlen szudáni polgárháborúban, majd évekkel később, amikor kiderült, hogy rajthoz állhat 800 méteren a 2016-os riói olimpián. Bár futamából 1:54.67-es idejével nem jutott tovább, Yiech Pur Biel élete örökre megváltozott.

Vonal

Titkos recept alapján működik.

Janicsák Veca Simon Kornéllal nyerte meg A Nagy Duettet, hamarosan pedig a Sztárban sztár ötödik szériájában tűnik fel, erről és családjáról is mesél az Origónak.

„Az extrém szituációktól vagy a csúnyaságtól nem félek, de az öltözködésben van egy vonal, amit nem szeretnék átlépni.”

Janicsák Veca: Nem csak a kisgyerekem miatt húzok határokat

Janicsák Veca Simon Kornéllal nyerte meg A Nagy Duettet, hamarosan pedig a Sztárban sztár ötödik szériájában tűnik fel. Nem ábrándozik újabb győzelemről, de megvan a saját titkos receptje a munkára, ezúttal is ez alapján fog működni. Családja és a TV2 csapata is támogatja abban, hogy minél több időt tölthessen a következő hetekben is kislányával.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42301/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Orbán Viktor: Magyarország nem bevándorló ország

2017.09.18. 15:30
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával elindult az őszi rendes ülésszak az Országgyűlésben. A kormányfő beszámolt az eddig elért gazdasági és családpolitikai …

Vonatokra támadhatnak a terroristák Európában

2017.09.18. 07:35
A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak szélsőséges iszlamisták az utóbbi hónapokban Európában.

Blogstar kávéház

2017.09.18. 03:45
Bohózatba fulladt demonstráció, Botka gordiuszi csomója, Gulyás Márton életműve és a felcsúti kisvasút politikai hasznai hétfői online lapszemlénkben.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a londoni robbantással kapcsolatban

2017.09.17. 12:55
Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Ő a második, akit a …

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?