Blogolj!

Blogstar kávéház

Moderáció

Megakaszthatatlan migráció, ébredező EU.

Miközben az Európába tartó tömegek kapcsán leginkább csak a hisztérikus indulatokat kiváltó eseményekre kapjuk fel a fejünket, az Európai Unió vezető országai módszeresen igyekeznek felépíteni valamit, amit hatékonyabbá teheti az Afrikából érkező migránsok feltartóztatását – elemzi összeállításában a 24.hu, mely óv a „piszkos eszközöktől”.

„Az események Európa fővárosaiban és Afrika partjainál azt mutatják, hogy az EU nem tehetetlen, és nem igazak azok a várakozások, hogy karba tett kézzel kell nézni, ahogy a migránsok 'elárasztják' Európát. Bár magát a migrációt megakasztani nem lehet, hiszen társadalmi, gazdasági folyamatok hozzák létre, annak irányát, sebességét, kereteit lehet és kell is moderálni. Az EU-nak és a tagországoknak számos eszközük van arra, hogy ezt megtegyék, és az elmúlt fél év eseményei azt mutatják, hogy a kezdeti riadalom és kétségbeesés után talán kezelhető lesz ez is.”

Az EU nem nézi karba tett kézzel a menekültáradatot

Miközben az Európába tartó tömegek kapcsán leginkább csak a hisztérikus indulatokat kiváltó eseményekre kapjuk fel a fejünket, az Európai Unió vezető országai módszeresen igyekeznek felépíteni valamit, amit hatékonyabbá teheti az Afrikából érkező migránsok feltartóztatását. A kihívás óriási, mert sok szereplőt kell egyszerre meggyőzni, továbbra is biztosítani kell, hogy aki menekül, az befogadást nyerjen, ugyanakkor a migránsok feltartóztatása sem történhet „piszkos" eszközökkel.

Zsákmány

Életveszélyes „igazi hamis” szír útlevelek.

A hatóságok attól tartanak, hogy a több ezer szír útlevéllel rendelkező Iszlám Állam az okmányokkal terroristákat akar bejuttatni Németországba – írja a Hirado.hu.

„Az 'igazi hamis' útlevél elnevezés onnan származik, hogy az Iszlám Állam Szíriában eredeti, de kitöltetlen útleveleket zsákmányolt, amelyeket hamis személyazonosító adatokkal töltöttek ki, a dokumentumok így egyszerre eredetiek és hamisak. Érvénytelenek is, mert a szíriai hatóságok nem vették nyilvántartásba őket kiadott útlevélként.”

Többezer szír útlevéllel rendelkezik az Iszlám Állam

A Bild a Szövetségi Bűnügyi Hivatal és a Belügyminisztérium forrásaira hivatkozik és azt írja a hatóságok attól tartanak, hogy ezekkel az okmányokkal terroristákat akarnak bejuttatni Németországba - hangzott el az M1 Híradóban. 2015 őszén, a menekültválság csúcsán a Bild am Sonntag egyik riportere titokban vásárolt egy hamis útlevelet 1000 euróért.

Helyzet

Erős Magyar Vidék Fejlesztési Program indul.

A tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkár, Tasó László a Magyar Hírlapnak adott interjúban mutatja be a tervet, melyen keresztül a kormányzat a vidéken élőkkel is éreztetné, a nemzetnek és az országnak nemcsak a területre van szüksége ahol élnek, hanem rájuk.

„Meggyőződésem, hogy nem lehet elválasztani a kistelepüléseket a nagyobb településektől, hiszen együtt élnek és léteznek. Ezért a kormány a megyei jogú városok helyzetbe hozása után, a teherbíró képességtől függően a legrövidebb időn belül indíthatja az Erős Magyar Vidék Fejlesztési Programot. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel egyeztetve rövidesen időbeli ütemezést állítunk össze, szeptemberben pedig kezdődnek a találkozók.”

„A magyar vidéket nem elég szeretni, hinni kell benne"

Fontos, hogy a vidéken élők érezzék, a nemzetnek és az országnak nemcsak a területre van szüksége ahol élnek, hanem rájuk is - mondta lapunknak a tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkár. Tasó László szerint már az ősszel országjárásra indulnak és széles körű szakmai konzultációt indítanak az Erős Magyar Vidék fejlesztési programról, amelynek fő célja, hogy a megyeszékhelyek után a kistelepülések, falvak életét is felvirágoztassák.

Csábítás

Robotok leszünk vagy boldogok.

Csath Magdolna közgazdász a Magyar Nemzetnek arról beszél, ha felelőtlenül járunk el, és a pillanatnyi érdekeinktől vezérelve még tágabbra tárjuk az ország kapuit az összeszerelő üzemek előtt, esélyünk sem lesz rá, hogy utolérjük a nyugati államokat.

„A robotizáció azokban az országokban okozza majd a legnagyobb károkat, amelyekben sok összeszerelő üzem működik. Márpedig Magyarország és a többi régiós állam pontosan ilyen. Nagyon meg kell tehát gondolni, hogy idecsábítsunk-e további ilyen üzemeket, mert ők fognak először úgy dönteni, hogy emberek helyett robotokkal végeztetik a munkát. Jó döntéseket kell hoznunk, ha azt akarjuk, hogy Magyarország ne a robotok és karbantartók, hanem a kreatív és boldog emberek országa legyen.”

Robotok és karbantartók

Egy anekdota szerint Henry Ford unokája és Walter Reuther, az amerikai autóipari szakszervezetek vezetője gyárlátogatásra ment egy robotizált üzembe. Ford enyhe gúnnyal így szólt a szakszervezetishez: „Walter, hogyan fogod rávenni ezeket a robotokat a tagdíjfizetésre?" Mire Reuther így válaszolt: „És te hogyan fogod rávenni őket, hogy megvegyék az autóidat?"

Színjáték

Akcióban a vöröscsillagos provokátor.

Egy Hitlert ábrázoló hanglemez miatt rettegve hívta a rendőrséget Vajnai Attila, de miután nem jöttek, ultimátumot adott a hatóságnak, majd elkezdte összefirkálni a járdát, a kiérkező rendőröknek ellenállt, ezért szépen megbilincselték – tudósít a PestiSrácok.

„Hihetetlen, hogy éppen Vajnai, aki rendszeresen tiltott kommunista önkényuralmi jelképekkel hecceli az országot (és különösen azokat, akiket a kommunizmus nyomorított meg), egy olyan Hitler-kép miatt rendez ócska színjátékot, amely nyilvánvalóan nem önkényuralmi jelkép. (Mint ahogy a több mint tízmillió ember haláláért felelős Sztálin képének nyilvános bemutatása sem az. Vagy a tízmilliókat kiirtó Mao Ce-tungé sem.) Kíváncsian várjuk, hogy Strasbourg hány millió forintot ítél majd meg Vajnainak a legújabb provokációjáért. Amely kártérítést természetesen a magyar állam, azaz mi, mindannyian fizetünk majd…”

Ellenállt és fenyegette a rendőröket a vöröscsillagos Vajnai - szépen megbilincselték

Vajnai Attila, a vöröscsillagos provokátor újra akcióba lendült. Egy Hitlert ábrázoló hanglemez miatt rettegve hívta a rendőrséget, de miután nem jöttek, ultimátumot adott a hatóságnak, majd elkezdte összefirkálni a járdát. A kiérkező rendőröknek nem igazolta személyazonosságát, ellenállt, ezért szépen megbilincselték. Bilincselés közben arra kezdett panaszkodni, hogy eltört a bordája, rosszul van, engedjék el.

Magyarázat

Befutott a cigány gyerek.

Többször próbálkozott befutni, végül 2003-ban tűnt fel a TV2 képernyőjén a Megasztárban, ma pedig az X-Faktorban ül mentorként – Gáspár Laci ezekről, első basszusgitárjáról, az átkokról és a pozitív gondolatok erejéről is mesél az Origónak.

„Fontos, hogy mi mindig őszinte véleményt mondjuk. Sokan nem tudják, de én a Megasztár előtt is nagyon sokat próbálkoztam, és volt, hogy úgy estem ki tehetségkutatóból, hogy nem értettem az okát. Mert nem értettem a magyarázatot. Egyszer volt olyan a Ki mit tud?-ban, hogy azt mondták, nagyon tetszett az ének, és úgy táncoltam, mint Michael Jackson. Örültem, mert azt hittem, hogy nagyon jó vagyok! Hát mekkora dolog már, hogy a táncomról valakinek Jackson jutott eszébe! Azt mondták végül, hogy külön mindkettő jó volt, de valahogy nem illett össze, úgyhogy nem.”

Gáspár Laci: Befutott az egyszerű cigány gyerek, ez sokak szemét szúrta

Volt olyan időszaka, mikor mindenki nagyképűnek tartotta, majd olyan is, hogy erre direkt rájátszott, és azzá vált. Úgy érzi, mára megismerték és elfogadták az emberek, de nehezen sikerült ezt elérni, mint ahogy a siker sem jött könnyen. Nem szégyelli, hogy kemény fizikai munkával kereste meg a kenyerét, de már a bányában is arról ábrándozott, hogy zenéből, éneklésből él majd.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42326/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-11 10:21:40
Örülök ha sikerűlt kitörnie, érvényesülnie, habár én jobban értékelem a cigányzenét, az eredetit, a lakodalmast nem.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Orbán Viktor: Magyarország nem bevándorló ország

2017.09.18. 15:30
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával elindult az őszi rendes ülésszak az Országgyűlésben. A kormányfő beszámolt az eddig elért gazdasági és családpolitikai …

Vonatokra támadhatnak a terroristák Európában

2017.09.18. 07:35
A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak szélsőséges iszlamisták az utóbbi hónapokban Európában.

Blogstar kávéház

2017.09.18. 03:45
Bohózatba fulladt demonstráció, Botka gordiuszi csomója, Gulyás Márton életműve és a felcsúti kisvasút politikai hasznai hétfői online lapszemlénkben.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a londoni robbantással kapcsolatban

2017.09.17. 12:55
Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Ő a második, akit a …

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?