Blogolj!

Blogstar kávéház

Rajz

Újabb liberális Botka mellett.

A volt nagykövet, Szent-Iványi István, a Liberálisok külpolitikai kabinetvezetője írja Botka László és így az MSZP szakmai programját 2018-ra – jelenti a Népszava.

„Szombaton a szocialisták miniszterelnök-jelöltje politikai évadnyitó beszédet tart, ahol már szélesebb körű ellenzéki összefogás rajzolódhat ki. Információink szerint a rendezvényen Botka mellett jelen lesz majd az a szakértői gárda, amelynek tagjai a szocialisták, illetve az áhított demokratikus baloldali összefogás választási programalkotásában részt vesznek.”

Szent-Iványi István is Botka csapatában

Forrás: Facebook/Szent-Iványi István A program részletei egyelőre nem ismertek, ám szombaton a szocialisták miniszterelnök-jelöltje politikai évadnyitó beszédet tart, ahol már szélesebb körű ellenzéki összefogás rajzolódhat ki. Információink szerint a rendezvényen Botka mellett jelen lesz majd az a szakértői gárda, amelynek tagjai a szocialisták, illetve az áhított demokratikus baloldali összefogás választási programalkotásában részt vesznek.

Karlendítés

Szélsőséges a levegő.

Mármint a Hirado.hu szerint a Jobbik körül, ugyanis Magyarország az európai szélsőjobboldal telephelyévé vált, a szálak pedig a Vona-párthoz vezetnek.

„Augusztus végén Frano Cirko a horvát Megújulás Gerenációja nevű párt elnöke a híradónak azt nyilatkozta, hogy nagyon jó az együttműködés a Jobbikkal és nagyon pozitív véleménnyel van a pártról. Frano Cirkot legutóbb az egyik horvát lap szélsőséges és homofób politikusként jellemezte, aki szélsőjobboldali nézeteiről, valamint náci karlendítéséről már régóta ismert Horvátországban.”

Egyre szélsőségesebb a Jobbik körül a levegő

Magyarország az európai szélsőjobboldal telephelyévé vált, a szálak pedig a Jobbikhoz vezetnek - mondta a Magyar Liperális Párt elnöke. A kijelentés heves vitát váltott ki a pártok között. Fodor Gábor kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága vizsgálja meg a Jobbik és külföldi szélsőjobboldali mozgalmak viszonyát, mert az - mint mondta - nemzetbiztonsági ügynek számít.

Támadás

Hazugságkampány az érdemi vita ellen.

A választásokon nem fair play díjat, hanem mandátumokat osztanak, s a politika szerves része a negatív kampány – fogalmaz a Népszava, mely a Fidesz propagandagépezetének működését elemzi.

„Miközben a Fidesz-média sokat emlegeti Saul Alinskyt mint a felforgató mozgalmak apostolát, akinek a kottájából a kormányellenes civilek játszanak, a hatalom is Alinskyt követi, aki szerint a kipécézett ellenfelet támadni, támadni, támadni kell, és mindig nyomás alatt tartani. Így a kormány és sajtója szünetmentesen harsogja például azt a hazugságot, hogy a teljes ellenzék lerombolná a kerítést. A Fidesz amúgy roppant tanulékony: ahogy annak idején a 'panelprolikat' óvta Orbán Viktortól az MSZP, úgy 'védi' most a nyugdíjasokat Vona Gábortól.”

Tejeszacskógate

Régi igazság, hogy a választásokon nem fair play díjat, hanem mandátumokat osztanak, s a politika szerves része a negatív kampány. Akkor is tudtam ezt, amikor anno leginkább a szocialista kampánygépezet által alkalmazott technikák ellen emeltem szót sokakkal együtt.

Kivétel

Folytatódik a kvótaharc.

Nem tisztázottak az Európai Bíróság ítéletének konkrét jogkövetkezményei – többek között ezt állítja a Magyar Hírlapnak adott interjúban Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára.

„Lássuk be azonban, hogy a tagállamok eddig sem teljesítették a kiszabott kvótát, kevés kivétellel. Ez a kérdés sem egyszerű, hiszen az erről szóló statisztikák nem különítik el az önkéntes és a kötelező alapon áthelyezett migránsokat, így a kettő összemosódik.”

„Nehéz lesz bizonyítani, hogy a kötelező kvóta alkalmas a migránsválság kezelésére"

Az Európai Bíróság döntési rugalmassága azt jelenti, hogy „elegánsan" elsiklik pél­dául az eljárásjogi kérdések felett - mondta lapunknak adott interjúban Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a kvótaperben hozott múlt heti ítélet kapcsán.

Robbanás

A félelem az úr.

A rendőrség kiürítette a világhírű barcelonai Sagrada Familiát és a környező utcákat, mert bejelentést kapott egy gyanús kisbuszról, a riasztás ezúttal hamisnak bizonyult – tudósít az Origo.

„A Sagrada Familia a terroristák célpontja volt még az augusztus 17-ei, Ramblán elkövetett merénylet során. Végül azért döntöttek úgy, hogy a forgalmas sétálóutca tömegébe hajtanak, mert a templom felrobbantására szánt bomba felrobbant, amikor megpróbálták összerakni.”

Kiürítették a barcelonai Sagrada Familiát

A rendőrség kiürítette a világhírű templomot és a környező utcákat, mert bejelentést kaptak egy gyanús kisbuszról. A területet evakuálták, a metróállomást pedig lezárták, amíg a rendőrök átvizsgálták a környéket - írta a The Telegraph. A Sagrada Familia a terroristák célpontja volt még az augusztus 17-ei, Ramblán elkövetett merénylet során.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42393/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Orbán Viktor: Magyarország nem bevándorló ország

2017.09.18. 15:30
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával elindult az őszi rendes ülésszak az Országgyűlésben. A kormányfő beszámolt az eddig elért gazdasági és családpolitikai …

Vonatokra támadhatnak a terroristák Európában

2017.09.18. 07:35
A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak szélsőséges iszlamisták az utóbbi hónapokban Európában.

Blogstar kávéház

2017.09.18. 03:45
Bohózatba fulladt demonstráció, Botka gordiuszi csomója, Gulyás Márton életműve és a felcsúti kisvasút politikai hasznai hétfői online lapszemlénkben.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a londoni robbantással kapcsolatban

2017.09.17. 12:55
Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Ő a második, akit a …

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?