Blogolj!

Tombol a terror: robbantottak a londoni metróban

Robbanás rázta meg pénteken reggel a londoni metrót. Az első sajtóértesülések szerint a brit főváros nyugati részén, a Parson's Green nevű megállónál történt robbanás egy metrókocsiban. Úgy tudni, egy fehér doboz robbant fel, és több ember arca megégett. A Scotland Yard később bejelentette, terrorcselekményként kezelik és vizsgálják az esetet.

A BBC értesülései szerint a rendőrség, a hatóságok már vizsgálják az esetet. A mentők is a helyszínen vannak.

A robbanás Fulham kerületben történt – nincs messze a Chelsea stadionja a helyszíntől –, többnyire ingázó munkavállalók használják ezt a vonalat.

A metróvonal egy részét lezárta a rendőrség. Szemtanúk beszámolója szerint egy fehér doboz robbant fel a kocsiban, majd nagy lángok csaptak fel, s ekkor sebesültek meg többen. A napvilágra került képek tanuksága szerint a metrókocsi nem rongálódott meg. 

Közben előkerült egy videó is a lángoló csomagról. Ez vagy nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, vagy egy amatőr valaki készítette a robbanóanyagot. 

Már a felhasználói képek is jönnek. A Pray for London mellett vannak durvák is. Például ez.

A Scotland Yard közben terrorcselekménynek minősítette a londoni metróban történt incidenst. Neil Basu, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese és országos terrorelhárítási tevékenységének koordinátora hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy egyelőre nem ismert a robbanás pontos oka. Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben.

Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka péntek délutáni sajtótájékoztatóján közölte: 18 embert szállítottak kórházba, többségüket égési sérülésekkel, de egyikük állapota sem súlyos. Az angol állami egészségügyi szolgálat (NHS England) nem sokkal később ezt azzal egészítette ki, hogy 22 embert kezelnek négy londoni kórházban: a mentők által bevitt 18 sérült mellett négyen maguk jelentkeztek ellátásra. 

Rowley szerint házi készítésű szerkezet lépett működésbe a metrókocsiban. A Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának vezetője nem válaszolt érdemben arra a kérdésre, hogy őrizetbe vettek-e bárkit az incidenssel összefüggésben.

További részletek folyamatosan!

1
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42475/pics/lead_800x600.png
London,metró,robbantás,terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-15 20:33:52
Szomorú, de nem lehet megakadályozni, a világ ma ilyenné lett. Egymást ölik az emberek, szóval és tettel is.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Vonatokra támadhatnak a terroristák Európában

2017.09.18. 07:35
A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak szélsőséges iszlamisták az utóbbi hónapokban Európában.

Hidvéghi: Brüsszel nem törődik az európai emberek biztonságával

2017.09.11. 17:10
Ahol a tömeges bevándorlás megjelent Európában, ott azzal együtt a terrorizmus is megjelent, a kontinensen állandósult a terrorveszély.

Terrorellenes alakulatok rohanták le Párizs külvárosát

2017.09.06. 19:05
Párizs egyik külvárosi negyedében, Villejuif-ban egy lakásban robbanószereket és bombák elkészítéséhez szükséges alkatrészeket találtak.

A NATO és az EU is elfogadhatatlannak tartja Phenjan kísérleti atomrobbantását

2017.09.03. 12:25
Határozottan elítélte a NATO és az Európai Unió az Észak-Koreában vasárnapra virradóra végrehajtott kísérleti atomrobbantást.

Meghosszabbította a kormány a bevándorlás okozta válsághelyzetet

2017.08.30. 12:45
A nyáron bebizonyosodott, hogy a tömeges bevándorlás következtében nőtt Európában a terrorveszély, ezért a magyar emberek biztonsága érdekében továbbra is …

Gorka Sebestyén kemény üzenetet küldött Donald Trumpnak

2017.08.30. 03:10
"Azokat az egyéneket, akik megtestesítették és képviselték azt a programot, ami ismét naggyá teheti Amerikát, az elmúlt hónapokban ellensúlyozták, szisztematikusan …

Már terrorizmussal vádolják a Teréz körúti robbantót

2017.08.25. 15:40
Terrorcselekmény előkészítésével is gyanúsítják a Teréz körúti robbantót, aki a Belügyminisztériumtól egymillió eurót kért azért, hogy több robbantás ne legyen.

Az imámok csábítják terrorakciókra a muszlim fiatalokat

2017.08.25. 10:30
Perspektívát adnak a fiatalok számára, és terrorista akciókba is képesek bevonni őket.

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Ezeket a cikkeket olvastad már?