Blogolj!

Blogstar kávéház

Fanatizálódás

Bűnöző bevándorlók.

Georg Spöttle biztonsági szakértő a Hirado.hu cikkében elemzi a legfrissebb nyugat-európai bűnügyi statisztikákat, melyekből kiderül, hogy súlyos biztonsági kockázattal jár a bevándorlás.

„Németországban a radikális szalafisták létszámát már 42 ezerre saccolják, amelyből tízezer az olyan veszélyes személy, amelyek, ha tovább fanatizálódnak, akár terrorcselekményeket is elkövethetnek. 1400 pedig azon személyek száma, akik bármikor átfordulhatnak, és akár már ma elkövethetnek terrortámadást.”

Spöttle: 40 ezernél is több radikális iszlamista van a németeknél

Sorra jelennek meg a bűnügyi statisztikák Európában. A briteknél 70%-kal nőtt a terrorgyanús elfogások száma. És van egy osztrák összesítés is: 2016-ban minden harmadik bűntényt külföldiek követtek el Ausztriában. És a gyanúsítottakról sokszor kiderül, hogy bevándorlók. Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint Nagy-Britannia nem egy tipikus célország a bevándorlók tekintetében, de a nagyszámú pakisztáni vagy arab közösség körében családegyesítés címén kontrollált bevándorlás zajlik.

Gyakorlat

Izmoznak az amerikaiak és az oroszok.

A 24.hu arról ír, hogy kezd eldurvulni a katonai helyzet Európa keleti felén, az Egyesült Államok, a NATO és Oroszország arra játszik, hogy elijessze a másikat.

„Oroszország nyugati határán négyévente tartanak egy ilyen hadgyakorlatot. A mostani terv az, hogy három fiktív ország az Egyesült Államok támogatásával megtámadja Fehéroroszországot, és megpróbálják azt elcsatolni az orosz érdekszférából. Ez azért is érdekes, mert kiderül belőle, hogy Oroszország egyáltalán nem számít arra, hogy a NATO közös erővel támadná meg. Arra számítanak, hogy több NATO-tagország összefogva lépne fel ellenük.”

Miért feszít százezer orosz katona Európa határán?

Az utóbbi egy évben kicsit eldurvult a helyzet Európa keleti felén. Az Egyesült Államok, a NATO és Oroszország egymással szemben izmoznak, és mindenki nagyon szeretné elijeszteni a másikat. Természetesen az egész a Krím lerohanásával és Kelet-Ukrajna megszállásával kezdődött. Persze a Krímen sem a hivatalos orosz hadsereg jelent meg, hanem felségjelzés nélküli „kis zöld emberkék", majd a félsziget hivatalos népszavazáson csatlakozott Oroszországhoz.

Propaganda

Harc a sajtó ellen.

Kezd eldurvulni a Gulyás Márton és az Origo közötti harc, pénteken éjjel az ellenzéki aktivista a haverjaival megint be akart törni a szerkesztőségbe – állítja a hírportál.

„Nem sikerült, mert a biztonsági őr elzavarta őket. Közel egy óráig mászkáltak - természetesen engedély nélkül - az épületben, majd a falakat összerondították, propagandaplakátokat tettek ki. Az Origóba pedig péntek este 11 óra után érkeztek Gulyásék. Nyilvánvaló: az ellenzéki pártok tudatos és agresszív támadást indítottak újságírók ellen.”

Gulyás Mártonék be akartak törni az Origo szerkesztőségébe

A Színház- és Filmművészeti Főiskola egykori kirúgott hallgatója, Gulyás Márton hivatásos ellenzéki aktivista és húsz-harminc (nincs jobb kifejezés) haverja be akart törni az Origo szerkesztőségébe. Nem sikerült, mert a biztonsági őr elzavarta őket. Közel egy óráig mászkáltak - természetesen engedély nélkül - az épületben, majd a falakat összerondították, propagandaplakátokat tettek ki.

Hisztéria

Kétszemélyes show.

Igencsak szórakoztató előadást mutatott be az ATV-n Demcsák Zsuzsa és az MSZP-s Szanyi Tibor, akik egyebek mellett Soros Györgyről értekeztek – számol be róla a PestiSrácok.

„Fantomokkal, kitalációkkal szemben próbálják hülyíteni a magyar népet. Én ezt egy borzasztóan gusztustalan dolognak tartom. Itt Demcsák Zsuzsa visszakérdezett: milyen értelemben nem létezik mumus. Ekkor az alábbi furcsa nagymonológot vágta le Szanyi kapitány: Mert hogyha nem létezik mumus, ugye, tehát ez a nemlétező személy. Pontosabban Soros György létezik, csak semmi olyan terve nincs, meg… meg… meg semmi olyan tevékenysége nincs, ami egyáltalán ilyen… ilyen hisztérikus indulatokra adnak okot.”

Szanyi megtalálta a szavakat Sorosra: „erősen gazdag", „létező" személy, de nincs neki terve (Videóval!)

Rendkívül mulatságos beszélgetés folyt az ATV-n Demcsák Zsuzsa és Szanyi Tibor között péntek reggel. Azt már megszokhattuk, hogy Szanyi „kapitány" néha vicces hangulatban nyilatkozgat. Ám ezúttal a műsorvezető sem tűnt szomjasnak, ezért aztán a stúdióban lévők nem érezték magukat kínban, legfeljebb a nézők egy része, helyettük. A nézők többsége viszont valószínűleg végigröhögte az egészet.

Igazodás

Homokba dugják a fejüket.

Elhanyagolják az önkormányzatok a klímaváltozásra való felkészülést – erről beszélget a Magyar Hírlap Fodor László egyetemi tanárral, a Debreceni Egyetem a hazai környezetvédelmet vizsgáló kutatócsoportjának vezetőjével.

„Jórészt hiányzik a klímaváltozásra való felkészülés. Nem veszik komolyan az önkormányzatok azt, hogy néhány évtizeden belül több fokot emelkedik az átlaghőmérséklet, és ehhez nekik is igazodniuk kellene. Nem elég pár önkormányzati épület energetikai felújítása, hanem a beépítési módok szabályozása, a zöldfelületek arányának alakítása is nagyon fontos. Ritka, hogy a helyi stratégiáik kidolgozásába szakértőket, egyetemeket is bevonnak az önkormányzatok.”

Települési környezetvédelem

A régi szlogen - gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan - szellemében vizsgálja a Debreceni Egyetem kutatócsoportja a hazai környezetvédelmet, annak jogi szabályozását és a települések kapcsolatát. A kutatócsoport vezetőjével, Fodor László egyetemi tanárral beszélgettünk a Települési önkormányzatok szerepe a környezeti fenntarthatóság megvalósításában című projektről.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42500/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?