Blogolj!

Blogstar kávéház

Méret

Fehérgalléros korrupció

Súlyos a korrupciós helyzet Magyarországon, az utóbbi időszakban rendszerszintűvé vált, és gyakorlatilag átszövi az államhatalmat – erről a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszél a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója, Martin József Péter.

„A szociálliberális kormányok idején a korrupciót, bár szintén nagy méreteket öltött, de inkább szégyellni volt szokás, és több visszaélést szankcionáltak, mint ma. A mai Magyarországon a korrupciónak nincs következménye, nem utolsósorban azért, mert az intézményrendszert az aktuális hatalom maga alá gyűrte.”

Egyre csak durvul a fehérgalléros korrupció

Készülnek az újabb harcra? - Milyen harcra? - A Fidesz velencei frakcióülésén bejelentették, hogy nemzeti konzultáció kezdődik a „Soros-tervről". Márpedig, legalábbis a kormánypárti kommunikációban, a Transparency International Magyarország a Soros-terv része. - Nem tudok semmiféle Soros-tervről. Azt pedig egészen biztosan mondhatom, hogy a TI semmilyen Soros-tervnek nem része.

Mozgósítás

Bevándorlásra berendezkedve.

A Hirado.hu pontokba szedte a Soros-terv fontosabb elemeit, minden esetben Soros György saját szavait, kijelentéseit, nyilatkozatait felhasználva.

„Az amerikai milliárdos (egyik) szócsöveként ismert Project Syndicate oldalán Soros már 2015-ben leírja, hogy véleménye szerint évente legalább egymillió bevándorlót kell betelepíteni az Európai Unióba, és erre az uniónak 'be kell rendezkednie', a terheket 'igazságosan elosztva' a tagállamok között. Az üzletember javaslata szerint a menedékkérőket az első két esztendőben fejenként 15 ezer euróval kell támogatni, ehhez pedig hosszú lejáratú kötvényeket bocsáthatna ki, amivel az európai gazdaságnak is lendületet adna. Soros pontokba szedett tervezetének másik fontos eleme, hogy a migránsok letelepítése érdekében az uniónak mozgósítania kell az NGO-kat, illetve meg kell nyernie az ügynek az egyházakat és a vállalkozásokat is.”

Íme a Soros-terv - A milliárdos saját szavaival

A csütörtökön bejelentett újabb nemzeti konzultáció kapcsán újra előkerült a Soros-terv. A hirado.hu pontokba szedte annak fontosabb elemeit, minden esetben Soros György saját szavait, kijelentéseit, nyilatkozatait felhasználva. A kormánypárti képviselőcsoport csütörtöki frakcióülésén megállapítást nyert, hogy „küzdeni kell a migráció és a kötelező betelepítés ellen", és ehhez fontos eszköz a nemzeti konzultáció.

Kivégzés

Páratlan páros.

Továbbra is slágertéma Szanyi Tibor Demcsák Zsuzsánál tett látogatása, legújabban a Magyar Idők elemzi az ATV-beli interjút.

„Szanyi Kapitánytól láttunk már sok 'érdekes' interjút, ezúttal furcsa monológjában fantomokról, egy 'erősen gazdag emberről' – bizony Soros Györgyről – beszélt, a műsorvezető pedig meglehetősen éles és olykor meghökkentő témaváltásokkal rukkolt elő. A műsorban Szanyi kifejtette például, hogy a Fidesz-kormány és a korábbi diktatúrák között csupán annyi különbséget talált, hogy ma nem végeznek ki embereket.”

Szanyi legalább annyit elismert, hogy a Fidesz nem végez ki senkit | Magyar Idők

Roppant érdekes, sőt már-már mulatságos beszélgetést folytatott az ATV Start című műsorában Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő és Demcsák Zsuzsa műsorvezető (az Index szerint ennek prózai oka lehetett). Szanyi Kapitánytól láttunk már sok „érdekes" interjút, ezúttal furcsa monológjában fantomokról, egy „erősen gazdag emberről" - bizony Soros Györgyről - beszélt, a műsorvezető pedig meglehetősen éles ...

Máz

Orosz rulettet játszanak.

Óriási kockázatot vállal a kormány a kéményseprő-ipari tevékenységet szabályozó kormányrendelet előírásainak lazításával, a korábbi szigorú előírásokkal ellentétben ugyanis a fűtési rendszer úgy is beüzemeltethető, hogy azt nem ellenőrizte és vette át senki – vázolja a Népszava oldalán Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke

„A szakember emlékeztetett arra is, hogy a 2013-as 'rezsicsökkentés' politikai mázával leöntve előbb anyagilag tették tönkre a szakmát, majd 2016-ban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) felügyelete alá kényszerítették az ágazatot. Az állami szervezetnek azonban sem megfelelő szakértői gárdája, sem eszközei nem voltak. Ennek a következménye a legújabb, általa dilettánsnak tartott szabálymódosítás is, amelyet 'az OKF hozzá nem értéséhez és tehetetlenségéhez igazítottak' - fogalmazott.”

Orosz rulettet játszik az emberekkel az Orbán-kormány

A fűtéstechnikai előírások enyhítésével az Orbán-kormány orosz rulettet játszik az emberek kárára - véli a szakértő. Óriási kockázatot vállal az Orbán-kormány a kéményseprőipari tevékenységet szabályozó kormányrendelet előírásainak lazításával. A korábbi szigorú előírásokkal ellentétben ugyanis a fűtési rendszer úgy is beüzemeltethető, hogy azt nem ellenőrizte és vette át senki.

Titok

Kimondta a boldogító igent.

A polgári szertartás után most templomi esküvő keretei között is örök hűséget fogadott szerelmének Rúzsa Magdi – számol be róla a Blikk.

„A szűk körnek szóló, romantikus ceremóniát a Mátyás-templomban rendezték. Teljes titok övezte a házasságkötést, így a helyszínen hófehér esernyőkkel takarták a fekete Mercedesből kiszálló énekesnőt. Az érkezésről készült fotókon csak Magdi szempilláját, hosszú fátylát és gyönyörű menyasszonyi ruhájának virágos uszályát pillanthatjuk meg.”

Bréking: Rúzsa Magdi templomban is kimondta a boldogító igent

A szűk körnek szóló, romantikus ceremóniát a Mátyás-templomban rendezték. Teljes titok övezte a házasságkötést, így a helyszínen hófehér esernyőkkel takarták a fekete Mercedesből kiszálló énekesnőt. Az érkezésről készült fotókon csak Magdi szempilláját, hosszú fátylát és gyönyörű menyasszonyi ruhájának virágos uszályát pillanthatjuk meg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42558/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?