Blogolj!

„Jól elvagyok a baloldalon” (Portik-portré II. rész)

Portik Tamást az elvtársak tisztára mosták 2003-ban és elvileg nem volt többé olajmaffiás múltja. 

Kicsiny szíve annyira megtelt hálával, hogy 2008-ban két alkalommal is találkozott a Gyurcsány-kormány Nemzetbiztonsági Hivatalának főigazgatójával, amely során felajánlotta szolgálatait a miniszterelnök és az MSZP megerősítése érdekében. A közvélemény-kutatások szorgosan tanulmányozó Portik félt a 2010-es választásoktól, tudta, az elvtársakkal együtt neki is annyi lehet. 

Portik „erősítette” volna Gyurcsányt 

2013 áprilisában Pintér Sándor belügyminiszter feloldotta a titkosítását néhány lehallgatási jegyzőkönyvnek, amelyek szerint Portik kijelentette: „én jól elvagyok a baloldalon továbbra is, és mindent el fogok követni, már jogi kereteken belül, hogy ez 2010-ben is így maradjon”.

A „köztiszteletben álló” vállalkozó fel is ajánlotta együttműködését az akkori baloldali kormány segítése érdekében, mert úgy fogalmazott, „nekünk az lenne a dolgunk, hogy erősítsük a miniszterelnök urat vagy magában legalább az MSZP-t.”

Ez a miniszterelnök a Portikhoz hasonlóan „köztiszteletben álló” Gyurcsány Ferenc volt, aki azonban Portiknál szórakoztatóbb jelenség, mert míg a maffiózó olajat szőkített, vagy bérgyilkosságra adott ki parancsot, addig a táncos-komikus Gyurcsány a megfelelő időben káromkodott, avagy táncolt, s ha kellett kacagott, ha pedig úgy látta szükségét, sírt egy keveset.

Portik jelezte Laborcz Sándornak, a Gyurcsány-kormány Nemzetbiztonsági Hivatalának főigazgatójának, hogy számos alkalommal célirányos készpénzmenedzsmenttel is foglalkozott: „bizonyos embereknek én vittem személyesen a pénzt. MSZP-seknek, és ezt sose tudta meg senki”. 

Az érdekes Tamás gyerek

Ez történt tehát a Vadrózsa étteremben. Portik és Laborcz, valamint egy NBH-s munkatárs három nap múlva ismét találkoztak a Liszt Ferenc téri Menza étteremben.

A találkozó jegyzőkönyve már régebben kiszivárgott. A legjobb benne az a rész, amikor az NBH-s munkatárs azt mondja, hogy „érdekes figura ez a Tamás gyerek”.

Mire Laborc rávágja: „nagyon jól tudja ő, ha a másik oldal győz, akkor neki annyi”.

A teljes képhez hozzátartozik, a találkozó kapcsán nyomozás indult, ám a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa 2015 januárjában Laborczot és a nemzetbiztonsági hivatal egy munkatársát a jogosulatlan titkos információgyűjtés miatt emelt vád alól felmentette.

Érdekes Tamás gyereket 2012 nyarán vették őrizetbe, 2016 májusában jogerősen 15 év fegyházra ítélték a Prisztás-gyilkosság miatt.

Mit ér egy köztörvényes bűnöző szava?

Az immár köztörvényes bűnözőt az ízig-vérig demokrata Juhász Péter, az Együtt társelnöke 2016 júniusában tanúnak hívta be abba a személyiségi jogi perben, amely közte és Rogán Antal között jelenleg is zajlik.

Tehát Juhász úgy akar a maga javára eldönteni egy polgári pert, hogy a negyedszázada a bűnözésből élő, feltehetően több embert is meggyilkoltató bűnözőt hívja segítségül.

Utóbbi a tárgyalóteremben örömmel el is böffentette, hogy egy alkalommal tízmillió forintnyi eurót vitt Rogán Antalnak.

Juhász erre elélvezett, mintha egy kupac ganját látott volna az asztalán.

Az úgynevezett „demokratikus ellenzék”, plusz a „Jobbik Oroszországért Mozgalom” meg parlamenti vizsgálóbizottságot követelnek.

Tehát a negyedszázada a bűnözésből élő, feltehetően több embert is meggyilkoltató, jogerősen elítélt bűnöző szava a tótumfaktum az „igazi demokraták” és a „Jobbik Oroszországért Mozgalom” számára.

Bravó!

Portik személyiségére, módszereire tökéletesen rávilágít, ahogy a neki négy gyermeket szülő élettársát, Halmos-Riskó Almát és annak egész családját terrorizálta. A harmadik részben erről olvashatnak.

(folytatjuk)

Címkék: CSVM
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36509/pics/14671851673942728_800x600.jpg
CSVM
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Bírósági furcsaságok

2017.01.04. 16:00

Dr. Szűcs Andrea „nem emlékszik”

2017.01.03. 16:00
Az első részben bemutattuk a szereplőket, az ügyet magát, valamint azokat a tanúvallomásokat, amelyek az első fokú tárgyaláson egybehangzóan állították a vitatott időszakban Regina és Attila egymáshoz való …

Kisemmiznek, ha elvakít a szerelem

2017.01.02. 16:00
Konkrét ügyekkel az ember csínján bánik még ezen a dokumentumokkal vastagon alátámasztott blogon is, de a precedens értékű – nagyon sokak számára tanulságos és figyelem felhívó – ügyek mellett nem mehetünk el, ha …

Szalagcím és a bíróság

2016.10.13. 08:00

Ezeket a cikkeket olvastad már?