Blogolj!

Ligetvédők portré – 1. rész – Nem minden zöldnek örülünk a Ligetben

Több mint 100 napja már, hogy meg kellett barátkoznunk a magukat ligetvédőknek aposztrofáló emberhalmazzal, akik hippitanyát varázsoltak a Városligetben, ezzel megakadályozva a park régóta esedékes rendbetételét, vagy éppen Közlekedési Múzeum felújítását. De kik is ők valójában?  

G-Ras, alias Komáromy Gergely, a szippantós 

Avagy ilyen lett volna Dugovics Titusz, ha egy cannabis ültetvényen nő fel. Jellegzetes külseje a ligetvédők szimboleuma lett. Raszta séró, Fidel Castro szakálla, hanyag testtartás, tekerésre optimalizált ujjak.. egyszóval minden nagymama rémálma, nehogy ilyen legyen az unoka. 

Emberünket a jóisten is protestálásra teremtette. Mindegy neki, hogy mi ellen, csak lehessen valamivel szemben balhézni, csoportot alkotni, és a banda élére állva élvezni a pünkösdi királyságot. Most éppen a ligetvédőket próbálja vezetgetni, de idén áprilisban a fű legalizálásáért tartott hipnotizáló beszédet hasonló, tudatmódosításban jártas fiataloknak a Kossuth téren, de vitték már el a rendőrök plakátrongálásokért is. Magyarán második otthona a yard. 

Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a bontásra ítélt Közlekedési Múzeum tetejére fölmászott, és néhány órát sziesztázott a kémény tetején és cukkolta a biztonságiakat. Ezzel annyira felhergelte a többi ligetvédőt, hogy azok áttörték az építési terület kordonját, amivel sikerült feleslegesen radikalizálnia az amúgy békés tüntetésre törekedő csoportot. Szegény rendőrök csak a tűzoltók segítségével tudták lecsalogatni G-Rast (ami egyébként szintén nem kevés közpénzbe kerül). A marhája ezután nem értette, hogy miért vitték be a pszichiátriára picit pihenni, de a rendőrség közleményéből kiderült, Komáromy G-Ras saját bevallása szerint is kábós állapotban volt. Alátámasztani persze nem lehet, mert a drogos kommúna alaposan kikupálta magát jogászatilag, vallási okokra hivatkozva megtagadta a vérvételt. Ugye milyen hihető? 

Miután kiengedték a mosolygóból, a hülyéjének az első dolga az volt, hogy másodszorra is felmásszon a Közlekedési tetejére, hogy teátrálisan megint kitegyék. Exhibicionizmus? Ripacskodás? Fene se érti, de egy biztos, senki nem fogja sajnálni Komáromy urat, ha eltávolítják a liget környékéről. De nem kell aggódni, biztos fog találni magának újabb témákat, amivel 15 percre bekerülhet a médiába. 

Címkék: CSVM
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36511/pics/14677377094925687_800x600.jpg
CSVM
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Bírósági furcsaságok

2017.01.04. 16:00

Dr. Szűcs Andrea „nem emlékszik”

2017.01.03. 16:00
Az első részben bemutattuk a szereplőket, az ügyet magát, valamint azokat a tanúvallomásokat, amelyek az első fokú tárgyaláson egybehangzóan állították a vitatott időszakban Regina és Attila egymáshoz való …

Kisemmiznek, ha elvakít a szerelem

2017.01.02. 16:00
Konkrét ügyekkel az ember csínján bánik még ezen a dokumentumokkal vastagon alátámasztott blogon is, de a precedens értékű – nagyon sokak számára tanulságos és figyelem felhívó – ügyek mellett nem mehetünk el, ha …

Szalagcím és a bíróság

2016.10.13. 08:00

Ezeket a cikkeket olvastad már?