Blogolj!

Botrány az EUROP-MED körül - 1. rész

Nagy a zűr a budaörsi egészségügyben, a feladatokat korábban ellátó, EUROP-MED Kft.-n belüli belviszályok, a cégvezetők közötti vádaskodás és zűrös pénzügyi manőverek miatt a képviselőtestület hosszas halogatás után a céggel kötött szerződés felmondásáról döntött. A hajdani SZDSZ-hez köthető egészségügyi szolgáltató cég helyére érkező JUMP CONSULTING Kft-ről időközben kiderült, közel állhat a polgármesterhez, mivel korábbi élettársának nevelt fia vezető beosztásban dolgozik a cégnél. 

Tavasszal derült fény arra, hogy gondok vannak a budaörsi egészségügyi ellátórendszert üzemeltető EUROP-MED Kft. háza táján. Április elején kellett volna megnyitnia a cég új fizikoterápiás központjának, ám ez azóta is várat magára. Májusban a helyi Fidesz sajtótájékoztatóval egybekötött helyszínbejárást tartott az intézményben, hogy megtudják, miért nem fogadhatja a budaörsi betegeket a hetek óta készen álló intézmény. A sajtótájékoztató után közleményháború kezdődött az orvosi szolgáltató kft.-t vezető Kovács Attila főigazgató, és Dr. Gamal Eldin Mohamed ügyvezető között. Kovács már a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy megvannak a szükséges engedélyek a megnyitáshoz, ám üzlettársa „megtiltotta, hogy megkezdődjenek a kezelések. Tette ezt mindazok ellenére, hogy az itteni működéshez szükséges szerződést ő személyesen írta alá sajátkezűleg.” Most egy furcsa helyzet van, egy belső háború - tette hozzá. Dr. Gamal erre sajtóközleményben reagált, amiben háromszázötven millió forintot meghaladó károkozással vádolta meg Kovács Attilát, akit emiatt pozíciójából is elmozdított az orvosi szolgáltató kft. taggyűlése. Az ügyben pereskedés kezdődött, a per tárgyának értéke több mint négyszázmillió forint, és érinti az említett fizikoterápiás központ körüli huzavonát is. Gamal szerint ennek a havi négymilliós bérleti díj az oka, amely hátrányos lenne az EUROP-MED számára. 

Hosszú barátságok vége

Kovács Attila sem maradt adós a válasszal, újabb közleményben vágott vissza: „Dr. Gamal Eldin Mohamed nyilatkozata „több pontban is ellentétes a valósággal, több vonatkozásában hiányos, amelyben azt írta, a való tényeket elhallgató, a teljességet nélkülöző állításokat rögzít, az a budaörsi polgárok, és a Budaörsi Egészségügyi Központ betegeinek megtévesztésére alkalmas”. Korábbi kollegájáról pedig ezt írta: „Dr. Gamal Eldin Mohamed mintegy 15 éve került be a budaörsi orvosi ellátás „vérkeringésébe” azáltal, hogy személyesen én vezettem be az ottani betegellátásba, ha úgy tetszik, én vettem a szárnyaim alá. A hosszú évek alatt eltöltött együttműködés és gyógyítás ellenére az elmúlt hónapok fejleményei alapján számomra világossá vált, illetve határozott véleményem, hogy az EUROP-MED Kft. és a betegellátás átvétele érdekében egy jogtalan „puccs-kísérletet” hajtott végre ellenem”. Közel két évtizedes, kölcsönösen hasznos együttműködés ért véget ezzel. Az egészségügyi cégbirodalmát egyengető Kovács eddig mindenben számíthatott üzlettársára, sőt amikor politikai karrierje miatt (az SZDSZ színeiben először önkormányzati képviselőként tevékenykedett, majd 2007-ben államtitkári posztot kapott) egy időre távozott a cége éléről, az intézmény vezetését Dr. Gamal-ra testálta. Az államtitkárság nem tartott sokáig, négy hónap után bejelentette, távozik posztjáról, hogy visszatérhessen orvosi hivatásához. Rossz nyelvek azt beszélték akkoriban, hogy az exállamtitkár cégei, amelyeknek minisztériumi munkája alatt is többségi tulajdonosa maradt, igencsak jól jártak, ugyanis számos pályázaton lettek befutók. A Europ-Med Kft. például, amely már ekkor húsz éves szerződésben állt a Wittinghoff Tamás vezette Budaörssel, az összes pályázó közül a legnagyobb szeletet hasította ki: évi ötezer beavatkozás elvégzésére nyert finanszírozást. Az egykori párttársak ezután évekig a legnagyobb egyetértésben tevékenykedtek, az EUROP-MED akkor is háborítatlanul, sőt különösebb ellenőrzések nélkül üzemelhetett, amikor Kovács Attila szerteágazó cégbirodalmán komoly repedések jelentek meg a közelmúltban. A százhalombattai egészségügyi ellátást üzemeltető Men for Care Kft-vel a mostanihoz igen hasonló hercehurca végén mondta fel a szerződést a városvezetés, akkor is több százmilliókat emlegettek az eset hátterében, és nem hiányzott az üzlettársak közötti elhidegülés sem. Akkor az EUROP-MED-ben is érintett Berzéki Ferenc, a Men for Care korábbi főigazgatója távozott a cégtől, amit Kovács úgy kommentált, nemcsak üzlettársát, de barátját is elveszítette, amikor az úgy döntött, “átáll a másik oldalra”.

Folytatjuk...

 

Címkék: CSVM
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36514/pics/14734472899417411_800x600.jpg
CSVM
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Bírósági furcsaságok

2017.01.04. 16:00

Dr. Szűcs Andrea „nem emlékszik”

2017.01.03. 16:00
Az első részben bemutattuk a szereplőket, az ügyet magát, valamint azokat a tanúvallomásokat, amelyek az első fokú tárgyaláson egybehangzóan állították a vitatott időszakban Regina és Attila egymáshoz való …

Kisemmiznek, ha elvakít a szerelem

2017.01.02. 16:00
Konkrét ügyekkel az ember csínján bánik még ezen a dokumentumokkal vastagon alátámasztott blogon is, de a precedens értékű – nagyon sokak számára tanulságos és figyelem felhívó – ügyek mellett nem mehetünk el, ha …

Szalagcím és a bíróság

2016.10.13. 08:00

Ezeket a cikkeket olvastad már?