Blogolj!

Olimpia 2024: üres kapuval a csatárok ellen

Eldőlt, hogy nem lesz olimpia 2024-ben Budapesten. Ennek a történetnek azonban a konkrét eseményeken túlmutató jellege van. Az egyik oldalon állnak a merjünk kicsik lenni hívei, míg a másikon azok, akik nem mernek a saját véleményük mellett sem kiállni. Az Orbán-kormány az elmúlt hét évben rengeteg jó és rossz döntést hozott. A rossz döntések közül kiemelkedik a felsőoktatási keretszámok hirtelen megvágása, a kötelező választási regisztráció bevezetése, az internetadó és a vasárnapi boltzár. A kabinet mindegyikből így vagy úgy kihátrált, mivel ezek többsége valóban teljesen értelmetlen lépés volt, és nem is lehetett őket megmagyarázni.

Az olimpia azonban nem ezek közé tartozik. A rendezés mögött viszonylag nagy társadalmi egység volt, és még az ellenzéki pártok egy része is kiállt mellette. Majd ezt követően az illetékesek egyszerűen hátradőltek, és a kivülállóknak úgy tűnt, hogy a rendezést elnyertük, és minden rendben van. Ezzel szemben az ellenzék, mivel már semmilyen veszítenivalója sincsen, teljesen érthetően kihasználta a helyzetet, és ebben az ügyben mindent megtett, hogy a közhangulatot megváltoztassa. Budapest egyébként is kiváló terep volt erre, mivel a jelenlegi kormánypártok még 2010-ben sem szerezték meg a fővárosban szavazók 50 százalékának a támogatottságát.

Mindezalatt az olimpia rendezésére létrehozott bizottság lapított, mint az a bizonyos a fűben. A milliókért igazolt kommunikációs guruknak semmilyen érvük nem volt az elmúlt hetekben az olimpia mellett, mint az hogy legyen. A magukat szuperszakembereknek gondoló személyeknek annyi sütnivalójuk sem volt, hogy a Fővárosi Választási Bizottság jogilag egyáltalán nem megalapozott, a népszavazást jóváhagyó döntése ellen egy épkézláb fellebbezést benyújtsanak.

Az elmúlt hetek taktikája az volt, hogy nem támadjuk az ellenfél játékosait, még a kapuból is kiállunk, és reménykedünk benne, hogy nem kapunk gólt. Azonban ezeket a ziccereket még a féllábú, és vak ellenfél is kihasználja. Az olimpia elszállt, reméljük a pályázatért felelős guruk is repülnek. A legjobb az lenne, ha ötleteikkel 2018-ban már az ellenzéket segítenék, mert azzal biztos sokat nyerne az ország. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/34245/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,budapest,olimpia 2024

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?