Blogolj!

Lövöldözés, késelés Londonban

Kecskés István

Terrortámadás történt szerdán Londonban! Az első hírek szerint egy merénylő előbb a Westminster-hídon hajtott bele autóval a tömegbe, majd a Parlamentnél nekiment az épület kerítésének, ezt követően megkéselt egy rendőrt. A legfrisseb hírek szerint négyen haltak meg, köztük van egy rendőr és a támadó is. 

A Thelegraph című lap értesülései szerint egy ázsiai származású férfi vezette azt a gépejárművet, amely előbb a Westminster-hídon hajtott a tömegbe, majd nekiment a parlament épületének, ahol kiugrott a járműből és megkéselt egy rendőrt, ezt követően a rendőrök lelőtték. 

Továbbra is ellentmondásosak az információk. Egyes források egy, mások két, vagy három halottról számolnak be. Egy közlés szerint tíznél több sérültet ápolnak kórházban, többek nagyon súlyos állapotban vannak.  

A támadás időpontjában éppen zajlott a parlament alsóházának ülése. A rendőrök kimenekítették Teheresa May miniszterelnököt –állítólag egy nyolc főből álló kommandós-csoport vitte biztonságba a kormányfőt –, a képviselőket pedig az épületen belül helyezték biztonságba. 

A RT Televízió felvételein is jól látszik, hogy több sérült is van a Westminster-hídon. 

Több kép is napvilágot látott az átkelőn jelenleg is zajló eseményekről – csak erős idegzetűeknek. 

Háromnegyed hat után nyilvánosságra került egy fotó, amelyen állítólag az elkövető látható a földön fekve.

Videó a támadó kerítésben álló járművéről.

Melczer Tamás, a külügyminisztérium szóvivője az M1-en elmondta, hogy nem tud magyar sérültekről, de hozzátette, hogy három kiskorú francia diákot viszont kórházba szállítottak.

Egy nőt a Temzéből kellett kimenteni, mert a Westminster-hídról a vízbe ugrott, hogy megússza a támadást – a sérülései így is súlyosak. A Twitteren egyre több a fotó és a videó a London Eye nevű óriáskerékről, amelyet leállítottak, de sokan vannak rajta, akik most a látványosság fogjai. 

Este hivatalosan is terrortámadásnak minősítették a londoni rendőrök az akciót. A rendőrség megerősítette, hogy összesen négyen hunytak el – egyikük rendőr és meghalt a támadó is –, húsz sérültről is szó esett a sajtótájékoztatón. A rendőrség azt ígérte, hogy alaposan átkutatják majd a környéket. Tanukat is keresnek, hiszen biztosan sokan látták az eseményeket, mert nagy területet ölelt fel. A terrorcselekmény után több rendőr lesz a londoni utcákon, s felállítanak egy irodát, amelyben a sérültek és az elhunyta hozzátartozóit várják. 

Ma van a brüsszeli terrortámadások évfordulója, könnyen lehet, hogy a londoni események összefüggésben állnak ezzel. 

Címkék: Most
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36419/pics/lead_800x600.jpg
Most
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

ÉLŐ: Orbán Viktor és Matteo Salvini sajtótájékoztatója

2019.05.02. 17:00
Matteo Salvini olasz belügyminiszter Magyarországra látogatott és Orbán Viktorral közösen sajtótájékoztatón számol be a megbeszélésről.

Kövér László: intelligens játékosok kellenek, nem bal bunkók

2018.05.12. 09:20
Kövér László házelnök interjút adott, amelyben beszélt a kormányzati munkáról, a családokról és a magyar társadalom kettéosztottságáról is.

Szent-Iványi Istvánnak fáj a liberalizmus veresége

2018.05.01. 09:35
Példamutató magatartás az, amit Prof. Dr. Horváth János képviselt a magyar parlamentben. Olyan személyiség, aki nem a politikai oldalakat nézte, hanem az embereket, az emberek minőségét – …

ÉLŐ: Kormányinfó 110.

2018.03.01. 13:30
Az első tavaszi fellépés: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

ÉLŐ: Kormányinfó 109.

2018.02.15. 13:45
Ma sem lesz unalmas a délután: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Alkoholmérgezés: elhunyt az egyik beteg

2018.01.02. 20:35
Szilveszter napján meghalt a Debreceni Egyetem belgyógyászati klinikáján az a középkorú nő, aki december közepén metil-alkohol-mérgezést szenvedett.

ÉLŐ: Kormányinfó 104.

2017.11.16. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója. Élő, szöveges tudósítás.

Az online pénztárgép bevezetésének köszönhetően tisztul a taxis piac

2017.11.14. 11:00
Még vidéki személyfuvarozók is érkeztek Budapestre az I. Taxi Expóra. Tankó Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ipari tagozatának …

ÉLŐ: Kormányinfó 103.

2017.11.09. 13:30
Mit és miért tesz a kormány? – erre a kérdésre is választ ad Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Ezeket a cikkeket olvastad már?