Blogolj!

Blogstar kávéház

Lehet benne valami

Az oktatás múltba mutató tragikuma vészjósló jövőt vetít elénk

Terjedelmes interjú az mno portálon Lányi Andrással:

„az oktatásügyet az teszi tönkre, hogy négyévenként az éppen kormányzó politikai kurzus megalapozatlan rögtönzésekkel próbál fordítani a rendszeren. Katasztrófa, hogy elhamarkodottan hozunk olyan döntéseket, amiket azután kénytelenek vagyunk hosszan és kínosan korrigálni vagy erőltetni akkor is, ha életszerűtlenek.”

„Katasztrófa, hogy elhamarkodottan hozunk oktatási döntéseket"

Az elmúlt időszakban sokan felléptek az oktatás ügyében, elég csak a pedagógus szakszervezetek 25 pontos követelésére gondolni vagy a Civil Közoktatási Platform által írt Kockás Könyvre. A Karátson Gábor Kör „Közös nevező" elnevezésű javaslatcsomagja miben más, mint az eddigiek?

Szürreális

Bokros: ezt most nagyon benézték Orbánék

A MOMA (nem MOMO!) párt elnöke és egyben egyetlen tagja a hírtv-ben és a Népszavában osztotta az észt, többi közt, imígyen:

„Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin kérésére zárná be a magyar kabinet a CEU-t. Az orosz újságok megírták, Putyin elnököt rendkívül zavarja, hogy van Budapesten egy olyan intézmény, amelyben sorozatban termelik a szabadságharcosokat és a szabadgondolkodókat különböző volt szovjet tagköztársaságokba.”

CEU - Bokros: ezt most nagyon elnézték Orbánék

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin kérésére zárná be a magyar kabinet a CEU-t - ezt állította Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke, a Közép-európai Egyetem korábbi vezérigazgatója az Hír TV-n. - Ezt komolyan gondolta? - Az orosz újságok megírták, Putyin elnököt rendkívül zavarja, hogy van Budapesten egy olyan intézmény, amelyben sorozatban termelik a szabadságharcosokat és a szabadgondolkodókat különböző volt szovjet tagköztársaságokba.

Közöd?

Fotósorozat Bayerről és Orbánról

A HVG nem tudta megállni… hogy ne Bayerozzon egy kicsit a Fidesz születésnapja alkalmából. Még fotógalériát is szenteltek az ügynek:

„Bayer Zsolt továbbra is nagyon jól megérti magát Orbán Viktorral, ez sugárzik azokról a fotókról, amelyek a Fidesz 29. szülinapján készültek”

Bayer jól mulatott Orbánnal a Fidesz szülinapján - fotók

Bayer Zsolt továbbra is nagyon jól megérti magát Orbán Viktorral, ez sugárzik azokról a fotókról, amelyek a Fidesz 29. szülinapján készültek pénteken a Lendvay utcai székházban. A párt és Bajkai István, Erzsébetváros fideszes alpolgármesterének Facebook-fotói közül válogattunk. Orbán Viktor saját oldalán csak egy fideszes sütiket ábrázoló fotó jelent meg az eseményről.

Bozótharcos

Tarlós kemény mint a vídia!

A médiamunkások és a budapesti entellektüelek megint örülhetnek. Tarlós megszólalt és most sem simaszájú interjút adott a Magyar Hírlapnak:

„Ha a most hangos, állítólagos szakértőknek büntetőjogi felelősségük tudatában le kellene írniuk, hogy folytassuk a szakmai vitát és hagyjunk sorsára hetven hektárt, egy sem tenné meg közülük.” 

„Bedobtam a téglát a pocsolyába"

„Elképesztő véleményütköztetések követik sorban egymást ma Magyarországon, de abban nem tudok partner lenni, hogy olyan beruházások esetében, mint az árvízvédelem vagy akár a metrófelújítás, ugyanezeket végigjátsszuk" - mondta a lapunknak adott interjúban Tarlós István főpolgármester, akivel beszélgettünk a közterület-felügyelet esetleges átalakításáról is.

Na de uraim!

Hajós lehányta a tv2-t

Tv2-ös szájkarate a facebookon és a Bors-ban. Van itt minden, ami izgalmas Andy Vajna magánmozijában, a „hányok a Tényektől” kezdve „az étteremi ételbe beleköpésig” minden:

„Olyan időszak van most, amikor egy kicsit nem akartam a TV2-höz tartozni, és szeretném jelezni a nézőknek, hogy én nem tartozom a TV2-höz, nem vagyok szerződéses.” 

Gönczi Gábor: Hajós lehányta a TV2-t

Egymásnak esett a TV2 két sztárja. A Tények műsorvezetője, Gönczi Gábor zokon vette, hogy Hajós András leszólta a hírműsort, és dühös kirohanásban oktatta ki. Egymásnak esett a TV2 két sztárja. A Tények műsorvezetője, Gönczi Gábor zokon vette, hogy Hajós András leszólta a hírműsort, és dühös kirohanásban oktatta ki.

Beszűkült tehetségpiac

Pofáraesés RTL módra: lopják a tehetségkutatóba a jelentkezőket?

Az RTL Klubnak Fásy Ádám rongyolt neki! A mulatóskirály szerint a beszűkült tehetségpiacon az RTL az ő versenyzőit akarja lenyúlni. Az RTL természetesen tagad, sőt. Fásyt vádolja:

„Megdöbbentem, amikor a versenyzőim tájékoztattak arról, hogy az RTL Klub egyik szerkesztője az X-Faktorba csábítja a Fásy Szupersztár Tehetségkutató 2017 jelentkezőit”

Fásy Ádám nekiment az RTL Klubnak

Megdöbbentem, amikor a versenyzőim tájékoztattak arról, hogy az RTL Klub egyik szerkesztője az X-Faktorba csábítja a Fásy Szupersztár Tehetségkutató 2017 jelentkezőit, de büszke is vagyok, hogy hazánk legnagyobb tévécsatornája elismeri a munkásságomat. A módszerüket inkorrektnek tartom, valahol mégis megtisztelő - foglalta össze Fásy Ádám (65), aki a Zenebutik csatornán indítja el műsorát.

Bőrlenyúzás

Ismét egy folytatás kerül a mozikba

Látványosnak látványos lesz, annyi bár bizonyos, de sikerül-e lenyúzni egy újabb bőrt erről a történetről, az még kérdéses:

„Az előzetes alapján van még ebben a sztoriban elég kraft, legalábbis ami a látványt illeti, ugyanis aki robbanásokra, pusztításra, drámára és persze egy kis kedveskedésre vágyik, az mind megkapja a magáét.”

Szétzúznak mindenkit A majmok bolygója legújabb előzetesében

Movie.hu A majmok bolygója, folytatás, majom, Woody Harrelson, akció, fantasy, sci-fi, előzetes

Agymenés

A foci és a pingpong szerelemgyereke vagy egy frankensteini torzszülemény?

A Magyar Idők szerint akár új olimpiai sportág is lehet egy magyar start up találmányból, ami nem más, mint egy sportág, a teqball:

„A sportág létrejöttének alapja egy innovatív, hajlított pingpong­asztalra hasonlító eszköz. A magyar fejlesztés mögött egy rendkívül ambiciózus csapat áll, amelynek kimondott célja, hogy a teqball bekerüljön a hivatalos olimpiai sportágak közé. A világhódító tervek jól haladnak”

Új magyar sportág jöhet az olimpián | Magyar Idők

Alig több mint két évvel magyarországi megalakulása után már 25 országban játsszák a teqballt, ami a labdarúgás egy speciális, technikai elemekre épülő változata. A sportág létrejöttének alapja egy innovatív, hajlított pingpong­asztalra hasonlító eszköz. A magyar fejlesztés mögött egy rendkívül ambiciózus csapat áll, amelynek kimondott célja, hogy a teqball bekerüljön a hivatalos olimpiai sportágak közé.

Houston! Baj van!

Dárdai Hertha Berlinje tavasszal tragikus

Az ősszel mégy szárnyaló csapat pocsék tavaszt produkál. Hiába verték a Dortmundot és játszottak döntetlent a Bayernnel, péntek este például hatpontos rangadót buktak. Ráadásul otthon. Ráadásul előnyből:

„Aztán a 18. percben már Hertha helyzetet láthatott a berlini padról Dárdai Pál vezetőedző, de Kalou lövését Baumann nagy bravúrral védte. Sőt a 32. percben már meg is volt a hazai előny.”

Bundesliga: fordítás a magyarok találkozóján - videó

SportFaktor Vezetett a Hertha, de végül pontot sem szerzett a Hoffenheim elleni találkozón a Bundesliga fordulójának nyitányán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36701/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?