Blogolj!

Kabát Péter: "Futballista vagyok, nem celeb!"

Kecskés István

Kabát Péter tavaly nyáron komoly válaszút elé állt. Lehetett volna irodista Újpesten, celeb az RTL Klubnál, vagy NB III-as futballista Győrben. Végül okosan mindhárom szerepbe belekóstolt, hogy aztán a harmadik vonalban kössön ki és ontsa a gólokat. 

Láttam egy képet a minap: vállig be van gipszelve rajta a keze.

Sajnos megsérültem, de végül kiderült, hogy nem tört el a karom – mondta a 39 éves futballista. – Volt is egy kis vitám az orvossal, mert hetekre rajtam akarta hagyni a kötést, de szó sem lehet róla. A hétvégét még kihagyom, aztán már futok és játszani is akarok. Majd vigyázok.

Nehezen tudom elképzelni, ahogy óvatoskodik a pályán.

Jó, azt én is, de játszani akarok.

Lassan negyven éves, szerepelt hazai nagy klubokban, volt gólkirály, légiós és válogatott is. Miért játszik még mindig?

Így vagyok boldog. Gondolkodtam már én is ezen, de nekem kell a terhelés, az edzés. Egyszerűen benne van a futball a lábamban. Tavaly nyáron kihagytam másfél hónapot és nagyon rosszul éreztem magam. Ameddig ennyire szeretem a futballt nem hagyom abba.

Na jó, de jelenleg mégiscsak a szebb napokat megélt, de most éppen NB III-as Győr játékosa.

Igen, de ez a klub olyan, mintha élvonalbeli lenne. Ráadásul nagyon motivál a bajnoki cím. Minden héten bizonyítani akarom, hogy jó vagyok. Jól érzem itt magam, szeretnek a szurkolók, közel van Budapest is, szóval minden rendben.

Kabát Péter népszerű volt Újpesten is (Fotó: ujpestfc.hu)

Az előbb említette, hogy másfél hónapot kihagyott. Akkor úgy volt, hogy irodista lesz Újpesten.

Alá is írtam egy három évre szóló szerződést, el is kezdtem dolgozni. Hat hétig ment is minden, de aztán jött a győri lehetőség és elfogadtam. Vissza akarok térni majd Újpestre a sport koordinátori pozícióba, mert ez nagyon érdekel. Edző nem akarok lenni, de a vezetői munka vonzó.

Tavaly amikor eljött Újpestről, akkor a csapatot már kizárták az átigazolásból, nagyon kellett volna egy jó csatár a csapatnak. Miért nem ott folytatta?

Játékosként nem maradhattam…

Hogyhogy?

Ezt Nebojsa Vignjevic vezetőedzőtől kell megkérdezni. Nem számított rám futballistaként. Amikor ő meghosszabbította a szerződését, akkor egyértelmű volt, hogy a pályán nekem végem. Roderick Duchatelet tulajdonos és Gyarmati Eszter igazgató viszont nagyon rendes volt és felajánlotta a sport koordinátori állást. Nekem az Újpest az első, de focizni akartam. Hívtak NB I-be is, de nem szerettem volna a lila-fehér klub ellen szerepelni, így jött az NB III.

Nem furcsa, hogy több NB I-es meccse van, mint az egész mezőnynek összesen?

Ez azért így túlzás, de gólom valószínűleg több van élvonalbeli meccseken. Itt Győrben is van azért olyan játékos, aki komoly NB I-es múlttal rendelkezik.

Maradva a tavalyi nyárnál: tavaly kedvesével bekerültek a Nyerő páros című RTL Klubos produkcióba. Celeb lett?

A szót is hagyjuk, én futballista vagyok. Nem voltam és nem is leszek celeb, nem is tudom pontosan mit jelent ez és kire igaz ez a meghatározás!

Ez egyszeri alkalom volt?

Nem tagadom, szeretek szerepelni és jól éreztem magam a kamerák előtt. Könnyen lehet, hogy visszatérünk még a képernyőre, mert folyamatosan kapcsolatban állunk a csatornával. Folyamatosan keresnek a sztárvilággal foglalkozó műsorok, szerepelek egy reklámban is hamarosan, amelyben egy élelmiszeripari cég szendvicseit hirdetjük. A tavalyi produkcióban való szereplésünk jó döntés volt, mert sokan nézték és nagy visszhangja volt. Tőlem nem áll távol a szereplés, de nem tudtuk, hogy mire vállalkozunk. Nem gondoltuk, hogy olyan komoly műsor lesz, mint ami kikerekedett belőle.

Hogy tetszett magának?

Kemény volt… Rosszabb  volt visszanézni, mint szerepelni, de szerencsére a nézők szívesen követték az eseményeket.

Kapcsolatban maradtak a többi szereplővel?

Valkó Eszterékkel és Szabó Zsófiékkal. Utóbbi az esküvőjére is meghívott.

Helikopterrel mentek oda?

Négyen mentünk egy kocsival.

Futballistaként amúgy nem volt kockázatos szerepet vállalni egy főműsoridős showban?

Nem, miért lett volna?

Mert sokszor úgy állítják be önöket, hogy a labdarúgáson kívül máshoz nem nagyon konyítanak – és akkor most finoman fogalmaztam.

A visszajelzések alapján nem így gondoltak rám a nézők. Mi ebben a szériában egy kicsit negatív szereplők voltunk, hiszen sokat vitatkoztunk Adriennel, ráadásul a véleményünket is megmondtuk mindenkinek. Ez egy ilyen műfaj, negatív szereplők nélkül nincs show.

Kabát Pétert sokszor ünneplik Győrben a góljai után

Ha nyáron ismét jön a hármas lehetőség, vagyis választhat iroda, tévé és futball között akkor miként dönt majd?

NB III-ban nem szeretnék már többet futballozni, de fel is jutunk a második vonalba, szóval ilyen gondom nem lesz. Nekem továbbra is első a foci, de ha lesz tévés felkérés, akkor majd azt is megoldjuk valahogy. Hogy az irodával mi lesz? Egyszer azért azt is szeretném elfoglalni.

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36680/pics/lead_800x600.jpg
celeb,Foci,Győr,Interjú,Kabát Péter,RTL Klub,Újpest
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Sima Fideszes siker a győri időközi polgármester-választáson

2020.01.26. 20:25
Dézsi Csaba András a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál a voksok 56 százalékát tudhatja magáénak. A Fidesz bejelentette, hogy megnyerte az időközi …

Hét településen tartanak időközi választást vasárnap

2020.01.23. 08:10
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket …

Navracsics Tibor: Egy választás veszteségeiben sűrítődnek a korábbi egyoldalúságok és mulasztások

2020.01.22. 07:15
Navracsics Tibor hazatért. Az Európai Bizottságban 2014 és 2019 között egyebek mellett …

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Elmeorvos vizsgálja a győri késelőt

2019.12.12. 13:35
Az elmeorvosi, pszichológusi és pszichiáteri vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy egészségügyi, vagy bűnügyi kategóriába tartozik a győri késes diák ügye.

Jövő héten már hazaengedhetik a kórházból a megkéselt tanárnőt

2019.12.08. 13:55
A csütörtökön megtámadott 51 éves győri tanárnőt műteni is kell.

Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

2019.12.05. 13:45
Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában - számolt be róla az Index olvasói értesítések alapján.

Botrány a győri alakuló ülésen, óvszereket aggattak a városháza ajtajára

2019.11.07. 15:45
Nem kezdődött zökkenőmentesen a győri közgyűlés alakuló ülése. A polgármesteri címről lemondott Borkai Zsoltot megtapsolták a …

Borkai Zsolt lemond a polgármesteri tisztségről

2019.11.06. 10:20
A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében …

Ezeket a cikkeket olvastad már?