Blogolj!

Kabát Péter: "Futballista vagyok, nem celeb!"

Kecskés István

Kabát Péter tavaly nyáron komoly válaszút elé állt. Lehetett volna irodista Újpesten, celeb az RTL Klubnál, vagy NB III-as futballista Győrben. Végül okosan mindhárom szerepbe belekóstolt, hogy aztán a harmadik vonalban kössön ki és ontsa a gólokat. 

Láttam egy képet a minap: vállig be van gipszelve rajta a keze.

Sajnos megsérültem, de végül kiderült, hogy nem tört el a karom – mondta a 39 éves futballista. – Volt is egy kis vitám az orvossal, mert hetekre rajtam akarta hagyni a kötést, de szó sem lehet róla. A hétvégét még kihagyom, aztán már futok és játszani is akarok. Majd vigyázok.

Nehezen tudom elképzelni, ahogy óvatoskodik a pályán.

Jó, azt én is, de játszani akarok.

Lassan negyven éves, szerepelt hazai nagy klubokban, volt gólkirály, légiós és válogatott is. Miért játszik még mindig?

Így vagyok boldog. Gondolkodtam már én is ezen, de nekem kell a terhelés, az edzés. Egyszerűen benne van a futball a lábamban. Tavaly nyáron kihagytam másfél hónapot és nagyon rosszul éreztem magam. Ameddig ennyire szeretem a futballt nem hagyom abba.

Na jó, de jelenleg mégiscsak a szebb napokat megélt, de most éppen NB III-as Győr játékosa.

Igen, de ez a klub olyan, mintha élvonalbeli lenne. Ráadásul nagyon motivál a bajnoki cím. Minden héten bizonyítani akarom, hogy jó vagyok. Jól érzem itt magam, szeretnek a szurkolók, közel van Budapest is, szóval minden rendben.

Kabát Péter népszerű volt Újpesten is (Fotó: ujpestfc.hu)

Az előbb említette, hogy másfél hónapot kihagyott. Akkor úgy volt, hogy irodista lesz Újpesten.

Alá is írtam egy három évre szóló szerződést, el is kezdtem dolgozni. Hat hétig ment is minden, de aztán jött a győri lehetőség és elfogadtam. Vissza akarok térni majd Újpestre a sport koordinátori pozícióba, mert ez nagyon érdekel. Edző nem akarok lenni, de a vezetői munka vonzó.

Tavaly amikor eljött Újpestről, akkor a csapatot már kizárták az átigazolásból, nagyon kellett volna egy jó csatár a csapatnak. Miért nem ott folytatta?

Játékosként nem maradhattam…

Hogyhogy?

Ezt Nebojsa Vignjevic vezetőedzőtől kell megkérdezni. Nem számított rám futballistaként. Amikor ő meghosszabbította a szerződését, akkor egyértelmű volt, hogy a pályán nekem végem. Roderick Duchatelet tulajdonos és Gyarmati Eszter igazgató viszont nagyon rendes volt és felajánlotta a sport koordinátori állást. Nekem az Újpest az első, de focizni akartam. Hívtak NB I-be is, de nem szerettem volna a lila-fehér klub ellen szerepelni, így jött az NB III.

Nem furcsa, hogy több NB I-es meccse van, mint az egész mezőnynek összesen?

Ez azért így túlzás, de gólom valószínűleg több van élvonalbeli meccseken. Itt Győrben is van azért olyan játékos, aki komoly NB I-es múlttal rendelkezik.

Maradva a tavalyi nyárnál: tavaly kedvesével bekerültek a Nyerő páros című RTL Klubos produkcióba. Celeb lett?

A szót is hagyjuk, én futballista vagyok. Nem voltam és nem is leszek celeb, nem is tudom pontosan mit jelent ez és kire igaz ez a meghatározás!

Ez egyszeri alkalom volt?

Nem tagadom, szeretek szerepelni és jól éreztem magam a kamerák előtt. Könnyen lehet, hogy visszatérünk még a képernyőre, mert folyamatosan kapcsolatban állunk a csatornával. Folyamatosan keresnek a sztárvilággal foglalkozó műsorok, szerepelek egy reklámban is hamarosan, amelyben egy élelmiszeripari cég szendvicseit hirdetjük. A tavalyi produkcióban való szereplésünk jó döntés volt, mert sokan nézték és nagy visszhangja volt. Tőlem nem áll távol a szereplés, de nem tudtuk, hogy mire vállalkozunk. Nem gondoltuk, hogy olyan komoly műsor lesz, mint ami kikerekedett belőle.

Hogy tetszett magának?

Kemény volt… Rosszabb  volt visszanézni, mint szerepelni, de szerencsére a nézők szívesen követték az eseményeket.

Kapcsolatban maradtak a többi szereplővel?

Valkó Eszterékkel és Szabó Zsófiékkal. Utóbbi az esküvőjére is meghívott.

Helikopterrel mentek oda?

Négyen mentünk egy kocsival.

Futballistaként amúgy nem volt kockázatos szerepet vállalni egy főműsoridős showban?

Nem, miért lett volna?

Mert sokszor úgy állítják be önöket, hogy a labdarúgáson kívül máshoz nem nagyon konyítanak – és akkor most finoman fogalmaztam.

A visszajelzések alapján nem így gondoltak rám a nézők. Mi ebben a szériában egy kicsit negatív szereplők voltunk, hiszen sokat vitatkoztunk Adriennel, ráadásul a véleményünket is megmondtuk mindenkinek. Ez egy ilyen műfaj, negatív szereplők nélkül nincs show.

Kabát Pétert sokszor ünneplik Győrben a góljai után

Ha nyáron ismét jön a hármas lehetőség, vagyis választhat iroda, tévé és futball között akkor miként dönt majd?

NB III-ban nem szeretnék már többet futballozni, de fel is jutunk a második vonalba, szóval ilyen gondom nem lesz. Nekem továbbra is első a foci, de ha lesz tévés felkérés, akkor majd azt is megoldjuk valahogy. Hogy az irodával mi lesz? Egyszer azért azt is szeretném elfoglalni.

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36680/pics/lead_800x600.jpg
celeb,Foci,Győr,Interjú,Kabát Péter,RTL Klub,Újpest
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tőke Ervin: Romániában rendszerszintű a magyargyűlölet

2019.08.29. 13:15
Kormányválság van Romániában, hiszen az államfő nem fogadta el Viorica Dancila miniszterelnök kormányátalakítási javaslatát. Közben államfő-választás előtt is áll az …

Máté Roland: csonkán is lehet teljes értékű életet élni

2019.08.17. 09:50
A Promenad.hu fél évvel ezelőtt a hét embereként mutatta be Máté Rolandot. A sokak számára ismert és közkedvelt szerkesztő-riporter akkoriban kerekesszékben ülve mesélt …

Lázár János: a magyarság az erős nemzetállamokban érdekelt

2019.05.20. 08:00
A május 26-i EP-választás sorsdöntő jelentőségű, hiszen irányt mutat Európának – véli Lázár János. Az országgyűlési képviselő szerin a liberális mainstream …

Tízezer forint lesz a legolcsóbb jegy a 2020-as foci-Eb budapesti mérkőzéseire

2019.05.19. 15:05
A jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság június 12-én kezdődik és az európai szövetség (UEFA) vasárnap hozta nyilvánosságra a …

Quitt László: Ne menjen erdésznek, aki ki sem akar menni a házból

2019.04.20. 11:15
A felnőtté válás talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. Ebben a nehéz döntésben komoly segítséget …

Ellenzéki összefogás: Újpesten máris eldőlt az első dominó

2019.03.27. 17:05
A szivárványos összellenzéki koalíció polgármesterjelöltje, Szalma Botond bejelentette visszalépését.

Borkai Zsolt: Sokat teszünk azért, hogy Győr élhető város legyen

2019.02.04. 09:20
A 2017-es Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra olyan sportlétesítménnyel gazdagodott Győr városa, mely azóta is élhető és fenntartható, a város teljes …

Vége a sztrájknak, megállapodott az Audi és a szakszervezet

2019.01.30. 18:25
A vállalat 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeli a dolgozók alapbérét január 1-től 15 hónapra.

Gyopáros Alpár: Tíz éven belül visszafordítható a falvak népességfogyása

2019.01.14. 07:00
A Magyar Falu Program összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus zászlóshajója lehet. Csak …

Lázár János: Márki-Zay azzal álmodik, hogy ő lesz Orbán kihívója

2018.11.11. 18:00
A történelmi Alföld fejlesztéséért dolgozik a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a hódmezővásárhelyi városvezetést ma politikai önzés …

Ezeket a cikkeket olvastad már?