Ismét közel a hatszázhoz az aktív koronavírusosok száma
43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Blogolj!

Felfüggesztették a szakszervezetek a sztrájkot

Ragnar Volarus

Felfüggesztették az április második felére tervezett sztrájkot a BKV-nál a szakszervezetek az új bérajánlat miatt - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) elnöke pénteken az MTI-vel. A BKV szerint a társaság mindent megtett azért, hogy a dolgozók helyzete javuljon.

Korábban Tarlós István főpolgármester azt mondta, a béremelésre vonatkozóan elutasíthatatlan ajánlatott kaptak BKV-s érdekképviseletek, a fedezet pedig rendelkezésre áll.

Gulyás Attila erre reagálva az MTI-nek azt mondta, 10+5 százalékos béremelési javaslatot kaptak szóban, írásban jövő szerdáig tudja a munkáltató megfogalmazni azt. Mivel az előzetes elvárásoknak megfelel a 10+5 százalékos emelés a VTDSZSZ és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) eleget tett a BKV kérésének és a tárgyalások idejére felfüggesztették a sztrájkot.

Az érdekképviseleti vezető kifejtette: a munkavállalók is elfogadhatják ezt az ajánlatot, mert az éves összevetésben megegyezik azzal, mint amit a szakszervezetek követeltek. Emlékeztetett, hogy hároméves megállapodásban összesen 30+5 százalék emelést kértek.

A feladat most az, hogy a tárgyalásokon megvizsgálják, valóban 15 százalék-e a bérnövekmény, illetve arról kell egyeztetéseket folytatni, hogy a differenciáltan adható 5 százalékot hogyan osztják el. Gulyás Attila jelezte: az igazságtalanul alacsony bérűeknek kell kapnia a legnagyobb emelést.

A BKV a hírre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy javaslatuk 2017-re vonatkozik, január 1-jétől visszamenőleg 10 százalékos mértéknek megfelelő személyialapbér-növelést és 5 százalékos bérfelzárkóztatásra vonatkozó béremelést tartalmaz.

Hozzátették: a BKV vezetősége mindent megtett azért, hogy a dolgozók helyzete javuljon és a BKV bérszínvonala közelíthessen a munkavállalói elvárásokhoz, valamint ne maradjon le más társaságok bérszintjétől.

A BKSZSZ és a VTDSZSZ múlt pénteken jelentette be, hogy április 18-ától háromnapos, 24-étól pedig ötnapos sztrájkot tart, mert a kollektív munkaügyi vitában nem tudtak megállapodni a bérek hosszú távú rendezéséről. A BKV akkor úgy foglalt állást, hogy szeretnék megoldani a bérfeszültségeket, de a dolgozók türelmét kérte.

Forrás: MTI

Címkék: bkv, sztrájk
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36938/pics/lead_800x600.jpg
bkv,sztrájk
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Idén nyáron is tüzes pokol lesz a 3-as metrón

2020.07.01. 19:55
Klíma ugyanis egyelőre biztosan nem kerül a szerelvényekbe. Ezt már február óta tudjuk és a koronavírus-járvány sem segített a helyzeten.

Lezárják a BKV-buszok utasterének elejét a koronavírus miatt

2020.03.14. 14:45
Várhatóan újabb, a koronavírus terjedését gátolni igyekvő intézkedések lépnek életbe Budapesten, ezúttal a buszvezetők egészségének védelme érdekében - számolt …

Vége a sztrájknak, megállapodott az Audi és a szakszervezet

2019.01.30. 18:25
A vállalat 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeli a dolgozók alapbérét január 1-től 15 hónapra.

Bedöglött a forradalom – kudarcba fulladtak a szombati tiltakozások

2019.01.20. 03:05
A tiltakozásnak nem volt erejük, a decemberi lendület kifulladt, alig néhány százan vonultak utcára a kormányellenes megmozdulásokon.

Viccpárti kísérettel hirdettek országos sztrájkot a szakszervezetek

2019.01.05. 17:50
Január 19-ére tervezik az országos demonstrációt és/vagy sztrájkot – ezt a Kossuth téri kormányellenes tüntetésen jelentették be szombaton. Majd addig …

Három budapesti járatot érint a Ryanair júliusi sztrájkja

2018.07.20. 14:20
A fapados légitársaság dolgozói július 25-ére és 26-ára hirdettek sztrájkot a bérviták miatt. A munkabeszüntetés nagyjából 50 ezer utast érint.

Sztrájk! Ma 16 órától! - Frissítve!

2017.09.08. 15:40
Ma 16 órától éjfélig és szombaton délelőtt 10-től éjfélig sztrájkba hívják a Tesco-alkalmazottakat! Ezt Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke jelentette be.

Ennyi volt: feljelentette a BKV-t a szakszervezet

2017.08.04. 15:05
A munkavédelmi hatóságnál tett bejelentést a BKV-nál és a Volánbusznál tapasztalt munkakörülmények miatt az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

Kivonja a forgalomból a felújított metrókocsikat a BKV

2017.06.24. 05:30
A sorozatos meghibásodások miatt azonnal megkezdődik a 3-as metró felújított szerelvényeinek soron kívüli átvizsgálása, a fennálló hiányosságok megszüntetése. BKV több mint …

Több tízezren lesznek a CEU-tüntetésen

2017.04.09. 10:40
A Facebookon szerveződött CEU melletti tüntetésre már nagyjából 40 ezren jeleztek vissza (18 ezer ember ott lesz, 22 ezren érdeklődnek).

Ezeket a cikkeket olvastad már?