Blogolj!

Stockholmi terror: elfogták a merénylőt

Pintér M. Lajos

FRISSÍTÉS:

Szombaton délelőtt az MTI azt írta, a svéd rendőrség a stockholmi terrorcselekmény után elsőként őrizetbe vett férfit gyanúsítja azzal, hogy ő volt a négy embert halálra gázoló teherautó vezetője. A svéd közszolgálati tévé szerint bomba is volt a teherautóban.

Lars Bystrom rendőrségi szóvivő ezt nyilatkozta: „A kérdéses személyt letartóztatták tettesként mint a teherautó sofőrjét. Lehetnek mások is, akik kapcsolatba hozhatók vele, de ezt még nem tudjuk.”

A gyanúsítottat Stockholm Märsta nevű elővárosában tartóztatták le pénteken, azzal, hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő személyre, kezdetben azonban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy nem ő vezette a teherautót. A férfi az Aftonbladet szerint 39 éves, Üzbegisztánból származik, Stockholm egyik déli elővárosában lakik, négy gyereke van és az építőiparban dolgozik. A lap szerint Facebook-oldalán az Iszlám Állam propagandavideóit találták.

Az SVT közszolgálati televízió úgy értesült, hogy a rendőrök a teherautóban egy robbanóanyagokat tartalmazó táskát is találtak.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A svéd hatóságok két embert tartóztattak le a pénteki stockholmi gázolásos merénylettel összefüggésben, amelyben legalább négy ember meghalt, és 15-en megsebesültek - közölte az SVT állami televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva szombatra virradóra.

Az SVT úgy tudja, hogy a másodikként, az észak-stockholmi Hjulsta külvárosában letartóztatott férfi kapcsolatban áll a korábban elfogott gyanúsítottal.

A svéd rendőrség péntek este megerősítette, hogy a Stockholm északi Märsta nevű elővárosában elsőként letartóztatott férfinak megállapították a kilétét, és hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő férfira. Később közölték, hogy nem ő vezette a teherautót.

Az Aftonbladet című svéd napilap értesülése szerint az elsőként letartóztatott gyanúsított egy 39 éves, Üzbegisztánból származó férfi, aki vonattal utazott el Stockholm belvárosából az északi fekvésű Märstába, ahol egy rendőrjárőr fogta el. A férfi lakhelye ugyanakkor a lap szerint a svéd főváros egyik déli elővárosában van. Az Aftonbladet emellett tudni véli, hogy a férfi Facebook-oldalán az Iszlám Állam terrorszervezet propagandavideóit találták, illetve kedvelt egy bejegyzést, amelyen a 2013. áprilisi bostoni maratonon elkövetett robbantás vérben úszó áldozatai voltak láthatóak.

Címkék: terrortámadás
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36965/pics/lead_800x600.jpg
terrortámadás

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Oroszok vs. terroristák – 24:2

2018.02.15. 21:25
Oroszországban 2017-ben 24 terrortámadást sikerült megakadályozni - közölte Jurij Csajka orosz főügyész az irányítása alatt működő hatóság vezetőségének csütörtöki moszkvai tanácskozásán. Arról viszont nem …

Dokumentumfilm készült a berlini gázolóról

2017.12.19. 18:50
Anis Amri, hogyan keletkezik egy terrorista címmel készült film Olaszországban a 2016. december 19-i berlini gázolásos merénylet tunéziai elkövetőjéről.

Putyin megköszönte Trumpnak a CIA segítségét

2017.12.17. 19:55
Vlagyimir Putyin orosz elnök köszönetet mondott Donald Trumpnak azért az amerikai Központi Hírszerző Szolgálattól (CIA) kapott információért, amellyel sikerült pokolgépes terrortámadásokat …

Moszkvai öngyilkos merényleteket akadályoztak meg

2017.12.12. 10:40
A közép-ázsiai származású terroristáktól robbanószerkezeteket, lőfegyvereket és lőszert foglaltak le, és felszámoltak egy terroristaeszközöket előállító laboratóriumot is.

Iszlamista merényleteket blokkolt a német rendőrség

2017.11.21. 11:15
Hat szír férfit vertek bilincsbe a német zsaruk, az érintettek az Iszlám Állam nevében készültek terrorcselekményekre.

Gondosan megtervezett volt a New York-i merénylet

2017.11.01. 18:15
A New York-i rendőrség még több részletet közölt a magányos merénylőről, aki tegnap emberek közé hajtott Manhattanben. Hetekig szervezte a támadást.

Donald Trump: Elég volt!

2017.11.01. 10:10
Miután John Kelly kabinetfőnök részletes tájékoztatást adott a New York-i gázolásos támadásról, Donald Trump is reagált a történésekre.

Terrortámadás New Yorkban

2017.11.01. 07:00
Egy férfi furgonnal biciklisek közé hajtott Manhattanben. Többen megsérültek és halottak is vannak.

A terror ismét lecsapott New Yorkra

2017.10.31. 21:45
Gázolásos merénylet és lövöldözés történt New York Manhattan városrészében. Legalább hat ember meghalt és kilenc megsérült.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a londoni robbantással kapcsolatban

2017.09.17. 12:55
Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Ő a második, akit a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?