Blogolj!

Robbantottak Dortmundban a BL-meccs előtt

Robbannás történt Dortmundban a Monaco vendégjátéka előtt, egy futballista is megsérült. 

A csapat busza mellett akkor robbant bomba, amikor az együttes a mérkőzés helyszínére utazott. A detonáció a jármű hátsó részénél történt és betörtek a busz ablakai, amelynek következtében Marc Bartra, a német gárda játékosa megsérült.

A busz ablaka (Fotó: Twitter)

Eközben már voltak drukkerek a stadionban is, akiket nyugalomra intettek a rendezők. Este fél kilenckor bejelentették, hogy elmarad a meccs, amit szerdán 18.45-kor pótolnak.  

Nem sokkal később Marc Bartra édesanyja megerősítette, hogy a fia megsérült, de csak a karján szenvedett könnyebb sérüléseket. 

A Dortmund busza (Twitter)

A dortmundi rendőrség közleményben erősítette meg, hogy a busz közelében egy robbanás történt, a sérült Marc Bartra sokkot kapott és üvegszilánkok vágták meg a karját. Később azt is bejelentették, hogy összesen három robbantás történt

A Monaco-szurkolók is a stadionban voltak már. Szép, emberi gesztus: a Dortmundot éltették. És a Bayern-drukkerek is kiálltak a BVB mellett.

A szurkolók lassan elhagyták a stadiont, a rendőrség komoly erőkkel vonult ki a helyszínre. 

Napvilágot látott egy fotó, amelyen a Dortmund játékosai láthatóak a robbantás után. 

Fotó: Bild

Az eseményekkel kapcsolatban nyilatkozott Hans-Joachim Watzke a Dortmund elnöke. 

Bombatámadást követtek el a csapat busza ellen, az egész csapat sokkos állapotban van. Ezt nem lesz könnyű kitörölni a fejekből. Remélem, hogy a csapat versenyképes állapotban lesz holnapra. Az ilyen válsághelyzet még inkább összehozza a Borussia-családot. 

A rendőrség este újabb közleményt adott ki, amely arról szólt, hogy mindenkit mozgósítanak és vizsgálják a történteket. 

A svájci Blick megszólaltatta Roman Bürkit, a BVB kapusát is. 

19.15-kor indultunk el a szállodából, aztán amikor a busz kifordult a főútra, akkor egy hatalmas robbanást hallottunk. A hátsó sorban ültem Marc Bartra mellett, akinek megsérült a keze a szilánkoktól. Mindannyian lebuktunk a busz padlójára, nem tudtuk, hogy mi történt. A rendőrség gyorsan a helyszínre ért. Mindannyian megdöbbentünk…

Címkék: Most
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37105/pics/lead_800x600.jpg
Most
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Laszlo 2017-04-12 06:07:53
Na ezen ügyködnek a sorosügynökök, hogy nálunk is ilyen állapotok legyenek, hogy a nők ne merjenek egyedül az utcára menni, hogy ne lehessen tudni, mikor repülsz a levegőbe, vagy gázol el egy kamion a járdán a horda jóvoltából. De ebből nem esztek büdös soroskomcsik, itt Orbán a miniszterelnök, és nem az elmebeteg Merkel és társai.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

ÉLŐ: Orbán Viktor és Matteo Salvini sajtótájékoztatója

2019.05.02. 17:00
Matteo Salvini olasz belügyminiszter Magyarországra látogatott és Orbán Viktorral közösen sajtótájékoztatón számol be a megbeszélésről.

Kövér László: intelligens játékosok kellenek, nem bal bunkók

2018.05.12. 09:20
Kövér László házelnök interjút adott, amelyben beszélt a kormányzati munkáról, a családokról és a magyar társadalom kettéosztottságáról is.

Szent-Iványi Istvánnak fáj a liberalizmus veresége

2018.05.01. 09:35
Példamutató magatartás az, amit Prof. Dr. Horváth János képviselt a magyar parlamentben. Olyan személyiség, aki nem a politikai oldalakat nézte, hanem az embereket, az emberek minőségét – …

ÉLŐ: Kormányinfó 110.

2018.03.01. 13:30
Az első tavaszi fellépés: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

ÉLŐ: Kormányinfó 109.

2018.02.15. 13:45
Ma sem lesz unalmas a délután: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Alkoholmérgezés: elhunyt az egyik beteg

2018.01.02. 20:35
Szilveszter napján meghalt a Debreceni Egyetem belgyógyászati klinikáján az a középkorú nő, aki december közepén metil-alkohol-mérgezést szenvedett.

ÉLŐ: Kormányinfó 104.

2017.11.16. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója. Élő, szöveges tudósítás.

Az online pénztárgép bevezetésének köszönhetően tisztul a taxis piac

2017.11.14. 11:00
Még vidéki személyfuvarozók is érkeztek Budapestre az I. Taxi Expóra. Tankó Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ipari tagozatának …

ÉLŐ: Kormányinfó 103.

2017.11.09. 13:30
Mit és miért tesz a kormány? – erre a kérdésre is választ ad Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Ezeket a cikkeket olvastad már?