Blogolj!

Érdekességek, a ma nyolc éve leváltott Gyurcsány Ferencről

Kecskés István

Ha már évforulója van annak, hogy 2009. április 14-én konstruktív bizalmatlansági indítvány után leváltotta a parament Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, akkor nézzünk érdekességeket vele kapcsolatban. 

1. Gyurcsány Ferenc a harmadik feleségével él együtt. Rozs Beatrixot még a gimnáziumban ismerte meg, gyermekük nem született. Bognár Erikával kötött frigyéből két fia, Dobrev Klárával kötött házasságából szintén két fiú született, de van egy lányuk is. 

2. 2001-ben még megszavazta a határontúliak magyarigazolványával kapcsolatos előterjesztést. Egy évvel később már 23 millió román munkavállaló érkezésével fenyegetőzött, majd a 2004. december 5-i népszavazás előtt a „nem” mellett kampányolva 800 000 határon túli magyar áttelepülésének veszélyével riogatott.

3. Az ő ötlete volt, hogy Kövér László 2002-es beszédét forgassák ki. Debreczeni József könyvében később Gyurcsány beismerte, hogy Kövér kijelentését tudatosan rossz szándékúan értelmezve, hatásvadász módon, félelemkeltésre használták fel a kampány során.

4. Beszólt a nőknek is. 2004-ben a következőket mondta: „Akinek egy szobája van, az kettőt, akinek kettő van, az hármat, akinek három, az meg családi házat. Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne.” 

5. Egy évvel később terroristának nevezte a szaúd-arábiai válogatott tagjait, akik a magyarokkal játszottak. Később bocsánatot kellett kérnie a diplomáciai viharok közepette. 

6. Kiderült róla, hogy bár milliárdos, az édesanyját nem segíti. Erre egy 2005-ös nyilatkozatában világított rá: „Tudom és ismerem milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, hogyha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban.” 

7. 2006-ban egy fórumon kiosztotta és elküldte a vállalkozókat Magyarországról. „Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

8. 2006-ban ő lett a magyar demokrácia legnépszerűtlenebb miniszterelnöke. Az őszödi beszéd, a rendőri túlkapások és még sok más segítette hozzá ahhoz. hogy 18 százalékos legyen a népszerűségi indexe. 

9. Állítólag Gyurcsány Ferenc másolta a szakdolgozatát, de az írásról 2012. áprilisában kiderült, hogy eltűnt. 

10. Heller Ágnes liberális filozófus 2014-ben nyilatkozott róla: "nagyon rossz miniszterelnök volt. Politikailag egyáltalán nem volt tehetséges, kétbalkezes volt".

Címkék: Aktuális, Gyurcsány
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37190/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Gyurcsány
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?