Blogolj!

Érdekességek, a ma nyolc éve leváltott Gyurcsány Ferencről

Kecskés István

Ha már évforulója van annak, hogy 2009. április 14-én konstruktív bizalmatlansági indítvány után leváltotta a parament Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, akkor nézzünk érdekességeket vele kapcsolatban. 

1. Gyurcsány Ferenc a harmadik feleségével él együtt. Rozs Beatrixot még a gimnáziumban ismerte meg, gyermekük nem született. Bognár Erikával kötött frigyéből két fia, Dobrev Klárával kötött házasságából szintén két fiú született, de van egy lányuk is. 

2. 2001-ben még megszavazta a határontúliak magyarigazolványával kapcsolatos előterjesztést. Egy évvel később már 23 millió román munkavállaló érkezésével fenyegetőzött, majd a 2004. december 5-i népszavazás előtt a „nem” mellett kampányolva 800 000 határon túli magyar áttelepülésének veszélyével riogatott.

3. Az ő ötlete volt, hogy Kövér László 2002-es beszédét forgassák ki. Debreczeni József könyvében később Gyurcsány beismerte, hogy Kövér kijelentését tudatosan rossz szándékúan értelmezve, hatásvadász módon, félelemkeltésre használták fel a kampány során.

4. Beszólt a nőknek is. 2004-ben a következőket mondta: „Akinek egy szobája van, az kettőt, akinek kettő van, az hármat, akinek három, az meg családi házat. Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne.” 

5. Egy évvel később terroristának nevezte a szaúd-arábiai válogatott tagjait, akik a magyarokkal játszottak. Később bocsánatot kellett kérnie a diplomáciai viharok közepette. 

6. Kiderült róla, hogy bár milliárdos, az édesanyját nem segíti. Erre egy 2005-ös nyilatkozatában világított rá: „Tudom és ismerem milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, hogyha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban.” 

7. 2006-ban egy fórumon kiosztotta és elküldte a vállalkozókat Magyarországról. „Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

8. 2006-ban ő lett a magyar demokrácia legnépszerűtlenebb miniszterelnöke. Az őszödi beszéd, a rendőri túlkapások és még sok más segítette hozzá ahhoz. hogy 18 százalékos legyen a népszerűségi indexe. 

9. Állítólag Gyurcsány Ferenc másolta a szakdolgozatát, de az írásról 2012. áprilisában kiderült, hogy eltűnt. 

10. Heller Ágnes liberális filozófus 2014-ben nyilatkozott róla: "nagyon rossz miniszterelnök volt. Politikailag egyáltalán nem volt tehetséges, kétbalkezes volt".

Címkék: Aktuális, Gyurcsány
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37190/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Gyurcsány
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.24. 05:20
A kormányzat zavaros rezsikedvezménye, Gyurcsány reklámarca, Karácsony suta kormánybuktatási akciója, az esőerdők gyújtogatása és a modern Lassie csodás hazatérése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.23. 02:55
A liberális demokrácia tévútja, Orbán Viktor rejtélyes részvétnyilvánításai, Gyurcsányék gubanca, Ursula von der Leyen fejtörése és Eperjes Károly harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Többen meghaltak, és rengetegen megsérültek villámcsapás miatt a Tátrában

2019.08.22. 17:30
A csütörtökön hirtelen kitört vihar miatt még mindig folyamatban vannak a mentőakciók a Lengyel-Tátrában.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Blogstar kávéház

2019.08.22. 05:10
A homoszexualitás elutasítása, Gyurcsány és Márki-Zay titkos paktuma, a Momentum lopása, a Mátrix újraélesztése és Demcsák Zsuzsa pózolása csütörtöki online lapszemlénkben.

Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség van az országon belül

2019.08.21. 18:05
Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a …

Blogstar kávéház

2019.08.21. 05:15
A tűzijáték csodája, a fogyasztói társadalom kapzsisága, a magyar tehenek labdarúgása, Merkel világos üzenete és Muri Enikő küzdelmes anyaszerepe szerdai online lapszemlénkben.

Áder János: joggal lehetünk büszkék arra, amit 1989-ben elértünk

2019.08.20. 10:35
"Harminc év után ma joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk" - jelentette ki a köztársasági elnök az augusztus 20-ai …

Hőséggel zár a hosszú hétvége

2019.08.20. 07:15
Ma megmozdul az ország, a legtöbben a szabadban töltik majd az idejüket, de jobb felkészülni: az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2019.08.20. 05:10
Orbán útmutatása, Merkel óvatossága, Józsefváros újjászületése, a fantommenekültek nyaralása és Kollányi Zsuzsi pajkos pancsolása a kávé mellé.

Ezeket a cikkeket olvastad már?