Blogolj!

Trudeau tanítása

Pintér M. Lajos

A magyarországi liberálisok egyik első számú példaképe ízelítőt adott abból, körülbelül mi várna hazánkra, ha egyszer újra hatalomra jutnának a jelenlegi ellenzéki törpepártok és romkocsma-mozgalmak Juhász Péterrel, Szigetvári Viktorral, Fodor Gáborral, Fekete-Győr Andrással vagy éppen Botka Lászlóval. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a fű pártjára állt!

Az MTI friss híre szerint a kanadai kormány törvényjavaslatot nyújtott be csütörtökön arról, hogy az országban a jövő év közepére legálissá váljon a felnőttek számára a marihuána fogyasztása élvezeti célból.

A javaslatban szabályozzák az enyhe kábítószer termelését, elosztását és fogyasztását. Justin Trudeau miniszterelnök - emlékeztet az MTI - régóta megígérte, hogy eltörli a marihuána nyilvános fogyasztását tiltó jogszabályt, amint az tavaly megtörtént az Egyesült Államok több tagállamában. Az ultraliberális kanadai kormányfő 30 gramm „fű” birtoklását és négy tő növény otthoni termesztését engedélyezné. A törvény nem fenyegetné vádemeléssel azokat a fiatalkorúakat, akiknél öt grammnál kevesebb marihuánát találnak, de akár 14 év börtönt is kaphatnak azok, akik a fiataloknak adnak vagy eladnak ebből a kábítószerből.

Trudeau annyit legalább belátott, hogy szigorítani kellene azoknak a büntetését, akik gépkocsi vezetése közben alkoholt vagy drogot fogyasztanak, mert sokan attól tartanak, hogy a kannabisz fogyasztása a közúti balesetek megszaporodásával járna.

A Blogstar.hu olvasói számára is emlékezetes lehet, a kanadai miniszterelnök 2015-ben azzal hívta fel magára a nemzetközi és a hazai közvélemény figyelmét, hogy olyan kormányt alakított, ahol a miniszterek fele nő, és a tárcavezetők között több migráns muszlim, nyíltan meleg, illetve harcosan ateista vagy fogyatékkal élő személy is helyett kapott. Nemcsak a marihuána fogyasztása, de a nemi egyenjogúság demonstrálása mellett is elkötelezett. Tavaly például azzal az elképesztően előremutató ötlettel állt elő a kormánya, hogy írják át a himnusz, az „O Canada” egyik sorát. „A haza igaz szeretete minden fiad számára parancs” mondatot erre cserélték volna: „A haza igaz szeretete mindannyiunk számára parancs” (angolul: "in all thy sons command” helyett "in all of us command")...

Címkék: Aktuális
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37187/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?