hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Provokáció

Nem csak Budapesten, de a szerb–magyar határkerítésnél is tüntetés lesz szombaton.

A PestiSrácok azt írja, provokációra készülnek a Soros-féle civilek, akik a MigSzol szervezésében „a menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen” demonstrálnak.

„A felhívás szerint törvényszegésre készülnek, be akarnak jutni a tranzitzónákba, sőt, egyes információk szerint a biztonsági határzár bontását is tervezik nagyszombaton.

A határkerítésnél készülnek provokációra a Soros-féle civilek

Buszokkal, autókkal indulnak a magyar-szerb határra tüntetni szombaton a MigSzol szervezésében a "menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen." A felhívás szerint törvényszegésre készülnek, be akarnak jutni a tranzitzónákba, sőt, egyes információk szerint a biztonsági határzár bontását is tervezik nagyszombaton. A Migránsokért Szolidáris Csoport szerint a menekültstátuszért folyamodó embert a szerb-magyar határon felállított ...

Színvallatás

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő állítása szerint nem árulkodik, amikor azért lobbizik, hogy az Európai Néppárt foglaljon egyértelműen állást a Fidesz politikáját illetően.

A Mandiner szólaltatta meg a politikust, aki szerint az EPP-nek rá kellene szorítania az Orbán-kormányt, fejezze be a Brüsszel-ellenes kampányt, vonja vissza a lex CEU-t és a külföldről támogatást elfogadó civil szervezetekre vonatkozó törvénymódosításokat.

„Ha Merkel, Juncker, Tusk és Weber azt gondolják, hogy Európának más a jövője, mint az illiberális orbáni politika, akkor papolás helyett nyilvánítsák ki, hogy többet nem árulnak egy gyékényen Orbánnal, és zárják ki a Fideszt a frakcióból!”

„Nem árulkodok, hanem teszem a dolgom" - Ujhelyi István a Mandinernek | Mandiner

Ne papoljon az Európai Néppárt, hanem vagy szorítsák rá Orbánt, hogy tartsa be az európai normákat, vagy zárják ki a Fideszt a soraikból - mondta a Mandinernek Ujhelyi István, aki azt is megerősítette, hogy kilenc napja lobbizik az ügyben a Néppárt frakcióvezetőjénél.

Sejt(és)ek

Intenzív küzdelmet vívnak a rémhírterjesztők és a valódi kutatók – napjainkban is nagy erőkkel keresik az autizmus kiváltó okait.

A Magyar Nemzet Online remek összeállításban mutatja be, hogy a jelenlegi ismereteink szerint milyen komplex rizikótényezők állnak az autizmus hátterében, kitérve a genetikai faktoroktól kezdve a szülők idősebb koráig számos körülményre.

„Az, hogy az oltások és az autizmus közti kapcsolat vádja állandóan előkerül, borzasztóan veszélyes, a két dolog összekapcsolása ugyanis teljesen alaptalan.”

Nem véletlen, hogy az autizmus az álhírportálok kedvenc játszótere

Régóta kutatják az autizmus lehetséges okait, és annyit már tudnak, hogy biztosan nem egy dolog okozza, hanem komplex rizikótényezők állnak a hátterében. Ezek közül a legmeghatározóbbak a genetikai faktorok, ráadásul nem is egy, hanem sok gén többféle variációja. Ikervizsgálatok azt mutatták, hogy a genetikailag megmagyarázott rész - vizsgálattól és az autizmus fogalmának szűk vagy tág értelmezésétől függően - 40-től 90 százalékig terjed.

Sorsszerűség

Arany János születésének kétszázadik évfordulóján halt meg Szepesi Attila költő.

A Magyar Időkben Száraz Miklós György nem elsősorban a művésztől, hanem a baráttól búcsúzik.

„Utolsó érthető szavai ugyanazok voltak, mint a Toldi szerzőjének. 'Hány óra van? Különben mindegy.' Az elmúlás oxigénhiányos káprázatában is emlékezett?”

Megjöttek a füstifecskék | Magyar Idők

Arany János születésének kétszázadik évfordulóján halt meg Szepesi Attila. Még a hónap is egyezik. És március 30-án, azon a napon, amikor May Károly is meghalt. Hogy mindez miért érdekes? Nem érdekes. Több annál. Törvényszerű. Sors-szerű. Vagy nem értem. Talán csoda? Jel? Kitüntetés? Utolsó érthető szavai ugyanazok voltak, mint a Toldi szerzőjének.

Dress code

Aki megfelelően alkalmazza, annak kezében hatalmi eszköz lehet a megjelenés – de vajon mit üzen Habony Árpád Gucci táskája?

Sokan drága márkákra bízzák magukat, mert úgy gondolják, azzal nem lehet felsülni. Persze ez nem mindig van így – járta körül a divatirányzatok és a stíluskommunikáció népszerű témáját a HVG Online.

„Az egyszeri alkalmakra készített designer ruhák Budapesten is fel-felbukkannak az olyan helyi hírességeken, mint Sarka Kata, Rogán Cecília vagy Vajna Tímea. Értékeli is a bulvársajtó, hogy lehetőséget kap annak összevetésére, hogy ki kit másol.”

Mit üzen Habony Árpád Gucci-táskája?

A divat társadalmi kódjai révén - a testbeszédhez vagy a gesztusokhoz hasonlóan - akár akarjuk, akár nem, kommunikálunk. Aki jó benyomást kelt, előnyökhöz juthat, aki rosszat, nemkívánatossá, esetleg nevetségessé válik. Az öltözék a lehető legegyszerűbb módon jelölte mindig is a társadalmi státuszt, miközben a viselőjét eltöltötte a valahová tartozás, a kitűnés és/vagy a belesimulás megnyugtató érzésével.

Comeback

Stadiont vásárolt a korábban több alkalommal börtönbüntetésre ítélt Stadler József.

A kétes ügyeiről elhíresült akasztói juhász váratlan visszatéréséről a SportFaktor.hu számol be.

„A Stadler-stadionról látott utolsó képek alapján azt azért nehéz elképzelni, hogy hamarosan meccset is rendeznek az arénában.”

Stadler József vett egy stadiont. Vajon melyiket?

SportFaktor A korábban több alkalommal börtönbüntetésre ítélt Stadler József ismét stadion-tulajdonos lett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37218/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?