Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Megsemmisítés

A sötét múlt emlékezete: amikor a kommunisták frontális támadást indítottak a húsvét ellen...

Kun Miklós történész a Hirado.hu-nak elemezte, hogyan működtek a sztálini Szovjetunióban az ateista ötéves tervek, és hogyan eliminálták a kommunisták a feltámadás ünnepét.

„Az egyik ilyen terv volt, hogy 1937-1938-ban megszűnik az egyház, és minden főpapot a Gulágra küldenek.”

Frontális támadást indítottak a kommunisták a húsvét ellen

Bolsevik húsvét: össze nem illő jelzős szerkezet, hiszen semmi nem állt távolabb a kommunista diktatúra vezetőitől, kiszolgálóitól, mint egy egyházi ünnep. Mit kezdett Sztálin a feltámadás ünnepével? A húsvét a Szovjetunióban, sőt már korábban, Szovjet-Oroszországban a támadások egyik legfontosabb célpontja volt már Lenin uralma alatt is.

Díszítés

Európa legjobb tojáskészítője, a tojásdíszítés királynője fantasztikus húsvéti bejelentést tett: jövőre elkészíti az Ország Tojását.

Zsigóné Kati a Magyar Nemzetnek annyit árult el erről, hogy a világon egyedülálló alkotást tervez, melynek értéke milliókban mérhető, ám a hangsúly a mondanivalón lesz: a motívumok sokszínűsége az országra leginkább jellemző mozzanatokat tükrözi majd.

„Az alkotás öröme, a hagyományok ápolása, a munka iránti alázat és a tanítás: mindezek a hímes tojások páratlan díszítésében öltenek testet.”

A tojásdíszítés királynőjének a húsvét az év második legszebb ünnepe

A húsvéti tojás az ünnep elengedhetetlen része. Mindenki festett már, vagy legalábbis próbálkozott vele. A kétbalkezesek számára - mint jómagam - a tojásfestés ámulatba ejtő foglalatosság volt mindig is, a locsolás jutalmaként kapott piros tojás pedig annál becsesebb ajándék, minél mívesebb a máz.

Leleplezés

A CÖF szóvivője szerint támadásba lendült Magyarország ellen a Soros által pénzelt médiabirodalom.

Valóságos médiaháború robbant ki az elmúlt napokban, az e mögött rejtőző ellenzéki politikai szándékokat tárja fel kormánypárti megközelítésben az Origo.

„Összehangolt, nemzetközi és hazai fronton is zajló támadás indult hazánkkal szemben, amelyben a Soros György által pénzelt írott és elektronikus média, valamint a magukat jogvédőnek nevező ügynökszervezetek és lobbicsoportok is aktívan részt vesznek.”

Tények: Támadásban a Soros-médiabirodalom

Újságírás helyett politikai szándékot szolgálhatnak ki a milliárdos újságjai.

Visszavágás

Pofonokat adunk, pofonokat kapunk – a balliberális média sem marad adós a válaszcsapásokkal.

Az Index cikke szerint a kormánypárti 888.hu munkatársai elfogadhatatlan és etikátlan eszközökkel vezették félre a szombati fővárosi demonstráció szervezőit.

„Az interjút készítő 888.hu-s újságíró korábban még arról írt a 24.hu-nál, hogy milyen sok mindent köszönhetünk a menekülteknek, és milyen fontos keresztényi módon segíteni a rászorultakon, a menekülteken. A 888.hu-nál ugyanez az újságíró már előszeretettel ír a migránsokról lenéző és megvető hangnemben.”

A 888 újságírója inkább nem mondta meg a tüntetésen, hogy kinek dolgozik

A szombati Szabadság téri tüntetésen a 888.hu újságírója a szervezőket félrevezette arról, hogy honann jöttek, írja az egyik szervező a Facebookon. A Magyar Narancs által idézett bejegyzés szerint a festékdobálásért elítélt Gulyás Márton a színpadról szólította fel a kormánypropagandistákat, hogy kérdezzék meg tőle szemtől szembe, hogy buzi-e. Senki nem jelentkezett.

Tisztítás

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így fejezte ki szolidaritását a Sándor-palotát festékkel dobáló, majd közmunkára ítélt Gulyás Mártonékkal.

A HVG számol be róla, hogy a pécsi Bazilika mellett álló Szíriusz B című szobrát sárga, narancssárga és vörös festékkel módosította Böszörményi István.

„Még sok-sok festékre van szükség, hogy megtisztítsuk a hazát.”

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így szolidáris Gulyás Mártonékkal

Megkezdődött csoportos garázdasággal vádolt Gulyás Márton és Varga Gergely pere. A hat, tanúként meghallgatott rendőr közül csak egy ismerte fel Gulyás Mártont és Varga Gergőt is, a többiek csak Gulyás Mártont ismerték fel. Az állítólagos harmadik elkövetőről nem volt szó. Az ügyész mindkét vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a védők felmentést kértek.

Bizonyítás

Világcsúcsokról és aranyérmekről álmodik az idei budapesti úszó-vb kapcsán Hosszú Katinka – a gyermekvállalást 2020 utánra halasztották Shane Tusuppal.

Háromszoros olimpiai bajnokunk a Blikknek mesélt arról, hogy komoly nyomás nehezedik rá a hazai rendezésű világbajnokság miatt, ám felemelő érzés lesz számára idehaza rajtkőre állni, és nagyon szeretne bizonyítani a közönségnek.

„2012 óta 2-3 napnál többet nem is pihentem, eléggé hosszúra nyúlt az az időszak, amióta folyamatosan dolgozunk Shane-nel. Őszintén szólva már Rió előtt eldöntöttük, hogy az itthoni vb minden szempontból elsőbbséget élvez, így a pihenést kitoljuk a verseny utánra.”

Hosszú Katinka elárulta: 2020 után jöhet a baba

Ám a háromszoros olimpiai bajnok úszó addig sem tétlenkedik! Ha épp nem a medencében szeli a habokat, a jövő úszócsillagait keresi, az utóbbi időben pedig az egyik nagy cég, a Huawei új, Tökéletes Portré kampányának arcaként is a figyelem középpontjába került. Ilyen sűrű program mellett jut-e ideje még egy kis kikapcsolódásra a világbajnokság előtt?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37276/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?