Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Megsemmisítés

A sötét múlt emlékezete: amikor a kommunisták frontális támadást indítottak a húsvét ellen...

Kun Miklós történész a Hirado.hu-nak elemezte, hogyan működtek a sztálini Szovjetunióban az ateista ötéves tervek, és hogyan eliminálták a kommunisták a feltámadás ünnepét.

„Az egyik ilyen terv volt, hogy 1937-1938-ban megszűnik az egyház, és minden főpapot a Gulágra küldenek.”

Frontális támadást indítottak a kommunisták a húsvét ellen

Bolsevik húsvét: össze nem illő jelzős szerkezet, hiszen semmi nem állt távolabb a kommunista diktatúra vezetőitől, kiszolgálóitól, mint egy egyházi ünnep. Mit kezdett Sztálin a feltámadás ünnepével? A húsvét a Szovjetunióban, sőt már korábban, Szovjet-Oroszországban a támadások egyik legfontosabb célpontja volt már Lenin uralma alatt is.

Díszítés

Európa legjobb tojáskészítője, a tojásdíszítés királynője fantasztikus húsvéti bejelentést tett: jövőre elkészíti az Ország Tojását.

Zsigóné Kati a Magyar Nemzetnek annyit árult el erről, hogy a világon egyedülálló alkotást tervez, melynek értéke milliókban mérhető, ám a hangsúly a mondanivalón lesz: a motívumok sokszínűsége az országra leginkább jellemző mozzanatokat tükrözi majd.

„Az alkotás öröme, a hagyományok ápolása, a munka iránti alázat és a tanítás: mindezek a hímes tojások páratlan díszítésében öltenek testet.”

A tojásdíszítés királynőjének a húsvét az év második legszebb ünnepe

A húsvéti tojás az ünnep elengedhetetlen része. Mindenki festett már, vagy legalábbis próbálkozott vele. A kétbalkezesek számára - mint jómagam - a tojásfestés ámulatba ejtő foglalatosság volt mindig is, a locsolás jutalmaként kapott piros tojás pedig annál becsesebb ajándék, minél mívesebb a máz.

Leleplezés

A CÖF szóvivője szerint támadásba lendült Magyarország ellen a Soros által pénzelt médiabirodalom.

Valóságos médiaháború robbant ki az elmúlt napokban, az e mögött rejtőző ellenzéki politikai szándékokat tárja fel kormánypárti megközelítésben az Origo.

„Összehangolt, nemzetközi és hazai fronton is zajló támadás indult hazánkkal szemben, amelyben a Soros György által pénzelt írott és elektronikus média, valamint a magukat jogvédőnek nevező ügynökszervezetek és lobbicsoportok is aktívan részt vesznek.”

Tények: Támadásban a Soros-médiabirodalom

Újságírás helyett politikai szándékot szolgálhatnak ki a milliárdos újságjai.

Visszavágás

Pofonokat adunk, pofonokat kapunk – a balliberális média sem marad adós a válaszcsapásokkal.

Az Index cikke szerint a kormánypárti 888.hu munkatársai elfogadhatatlan és etikátlan eszközökkel vezették félre a szombati fővárosi demonstráció szervezőit.

„Az interjút készítő 888.hu-s újságíró korábban még arról írt a 24.hu-nál, hogy milyen sok mindent köszönhetünk a menekülteknek, és milyen fontos keresztényi módon segíteni a rászorultakon, a menekülteken. A 888.hu-nál ugyanez az újságíró már előszeretettel ír a migránsokról lenéző és megvető hangnemben.”

A 888 újságírója inkább nem mondta meg a tüntetésen, hogy kinek dolgozik

A szombati Szabadság téri tüntetésen a 888.hu újságírója a szervezőket félrevezette arról, hogy honann jöttek, írja az egyik szervező a Facebookon. A Magyar Narancs által idézett bejegyzés szerint a festékdobálásért elítélt Gulyás Márton a színpadról szólította fel a kormánypropagandistákat, hogy kérdezzék meg tőle szemtől szembe, hogy buzi-e. Senki nem jelentkezett.

Tisztítás

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így fejezte ki szolidaritását a Sándor-palotát festékkel dobáló, majd közmunkára ítélt Gulyás Mártonékkal.

A HVG számol be róla, hogy a pécsi Bazilika mellett álló Szíriusz B című szobrát sárga, narancssárga és vörös festékkel módosította Böszörményi István.

„Még sok-sok festékre van szükség, hogy megtisztítsuk a hazát.”

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így szolidáris Gulyás Mártonékkal

Megkezdődött csoportos garázdasággal vádolt Gulyás Márton és Varga Gergely pere. A hat, tanúként meghallgatott rendőr közül csak egy ismerte fel Gulyás Mártont és Varga Gergőt is, a többiek csak Gulyás Mártont ismerték fel. Az állítólagos harmadik elkövetőről nem volt szó. Az ügyész mindkét vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a védők felmentést kértek.

Bizonyítás

Világcsúcsokról és aranyérmekről álmodik az idei budapesti úszó-vb kapcsán Hosszú Katinka – a gyermekvállalást 2020 utánra halasztották Shane Tusuppal.

Háromszoros olimpiai bajnokunk a Blikknek mesélt arról, hogy komoly nyomás nehezedik rá a hazai rendezésű világbajnokság miatt, ám felemelő érzés lesz számára idehaza rajtkőre állni, és nagyon szeretne bizonyítani a közönségnek.

„2012 óta 2-3 napnál többet nem is pihentem, eléggé hosszúra nyúlt az az időszak, amióta folyamatosan dolgozunk Shane-nel. Őszintén szólva már Rió előtt eldöntöttük, hogy az itthoni vb minden szempontból elsőbbséget élvez, így a pihenést kitoljuk a verseny utánra.”

Hosszú Katinka elárulta: 2020 után jöhet a baba

Ám a háromszoros olimpiai bajnok úszó addig sem tétlenkedik! Ha épp nem a medencében szeli a habokat, a jövő úszócsillagait keresi, az utóbbi időben pedig az egyik nagy cég, a Huawei új, Tökéletes Portré kampányának arcaként is a figyelem középpontjába került. Ilyen sűrű program mellett jut-e ideje még egy kis kikapcsolódásra a világbajnokság előtt?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37276/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Elkezdődött a nyári pihenő a Budapesti Operettszínházban

2020.07.01. 14:00
Bár a színház szűk két hónapra bezárta kapuit, ez korántsem jelenti azt, hogy előadások nélkül maradunk.

Blogstar kávéház

2020.07.01. 05:15
Az Európai Unió határnyitása, a baloldal hírhamisítási botrányai, az álcivilek lelepleződése, a globális közösségi média cenzúrája és Puskás Peti pálfordulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.30. 04:35
Orbán Viktor oktatása, Karácsony Gergely meghátrálása, a korrupció kiszűrése, a Sargentini-jelentés hazugsága és Bodrogi Gyula várva várt visszatérése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.29. 05:20
A magyar orvosok menekülése, a szolnoki baloldal széthullása, a Soros-hálózat gátlástalan hazugsághadjárata, Bécs isztambulosodása és Hunyadi Donatella egzotikus szépsége hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?