Blogolj!

Interjú: Nikolics Nemanja Amerikában is beindult

Kecskés István

Nikolics Nemanja beindult Amerikában is! A magyar válogatott támadó hat meccsen négy gólnál tart már. Szombat éjjel a New Englad ellen kétszer is eredményes volt, vagyis valóban belelendült. A támadót Chicagóban értük utol. 

Beindult a szekér?

Egyre jobban megszokom a légkört, a stadionokat, a csapatokat amelyek ellen játszunk – mondta Nikolics Nemanja. – Próbálok minden információt megszerezni az ellenfelekről, készülök a meccsekre a pályán és azon kívül is. Ráadásul egyre jobba ismer a csapat is. Tudják, hogy merre indulok a pályán, hova helyezkedem. Jó úton vagyunk, jól szerepelünk, most jön három nehéz meccsünk idegenben, de nem aggódom, mert megvan a magunk stílusa és egyre jobbak vagyunk.

Nem sokat tudunk az amerikai bajnokságról. Milyen?

Kellemesen csalódtam. Azt eddig is tudtam, hogy a liga fejlődik és sok sztár futballozik itt, de már azt is látom, hogy a stadionok nagyon rendben vannak, a bajnokság marketingje is elképesztő. Amerikában az emberek minden sportot imádnak, így a futballt is. Jó iramú meccseket játszunk, amelyeken nagyon sok a helyzet, hiszen nem jellemző a labdatartás, mindenki támadni akar, megy előre, ami nekem persze kedvez, hiszen sok a helyem. Emellett ugye sok a dél-amerikai légiós, akik technikásan játszanak és ezt imádják a nézők.

Világsztárban az ön csapatában sincs hiány, hiszen együtt futballozik a német világbajnokkal, Bastian Schweinsteigerrel. Milyen vele egy csapatban lenni?

Tökéletesen profi, emellett nyitott ember, aki minden segít mindannyiunkat. Ha megálla a játék az edzéseken, akkor mindig van néhány olyan tanácsa, amit érdemes megfogadni. És természetesen látszik rajta, hogy világklasszis. Elképesztő, hogy egy elképesztő pályafutással a háta mögött milyen motivált, kiveszi a részét a védekezésből és a támadásokból is. Nagyon örülök, hogy egy csapatban vagyunk. Van egy kis meccshiánya, de már így is nagy erőssége a csapatnak.

Önnek milyen tanácsot adott?

Apróságokról beszéltünk, amelyek fontos dolgok. Például az időzítésről.

Kiváló játékosok szerepelnek Amerikában. Van olyan világsztár a bajnokságban, akivel várja már a találkozást?

Schweinsteiger a legjobb. Van rajta kívül is nagy játékos a bajnokságban, de igazából nem készülök a találkozásokra. Ugyanazért küzdünk mindannyian: a győzelmekre vágyunk mindannyian.

Zentán született, ahol most úgy 18 ezren laknak, jelenleg Chicago az otthona, ahol pedig 2,7 millióan. Meg tudta szokni?

Több helyen is laktam életem során. Zentán nőttem fel, aztán Kaposváron, Székesfehérváron és Varsóban is futballoztam. Mindenhol jól éreztem magam. Itt a belvárosban élünk, minden közel van. Rengeteg park van a lakásunk környékén, aztán a Michigan-tó is csak egy ugrás. Olyan helyen lakunk, ahova minden turista eljön, akik ebbe a városba látogat, mert tényleg minden fontos itt van. Szeretek itt élni, már csak azért is, mert csak az edzésekre kell autóval menni – ez olykor másfél óra –, amúgy minden elérhető gyalog. Egy futballista életében benne van, hogy több alkalommal is költözni kell. Nekem eddig szerencsém volt, nagyszerű helyeken éltem eddig. Ráadásul a családom is itt van velem, fontos volt számomra, hogy mielőbb együtt lehessünk.

Magyarok mindenhol vannak, Chicago sem kivétel. Találkozott már velük?

Nagyon sok magyar van itt, de nincs sok szabadidőm, így azt nem mondhatom, hogy összejárunk. Persze találkoztam néhányukkal, amikor ide szerződtem, de azt például nem tudom, hogy a meccsekre járnak-e.

Visszatérve a futballra: kicsit nehezen indult az amerikai karrier, de már belelendült. Lehet ebből egy varsóihoz hasonló sikertörténet?

Korai még erről beszélni, de örülök, hogy itt is elkezdtem azt a formát hozni, mint annak idején Magyarországon, vagy éppen a Legiában. Van aki azt mondja, hogy ezek csak a szokásos Nikolics-gólok, de azért ez nem olyan könnyű, mindegyikért sokat kell dolgozni. Tisztában voltam vele, hogy lesznek nehéz pillanatok itt is, de a futballban az a legfontosabb, hogy legyőzzük az akadályokat. Senki sem adja ingyen a sikereket. Mindig bíztam magamban, nem pánikoltam soha. Tudtam, hogy minden rendben lesz és beindulok. Most hat meccsen négy gólnál tartok, csak ketten előznek meg, a csapat is harmadik, szóval jól alakulna a dolgok. Nem kapkodok, nem sietek sehova, minden rendben lesz, csak dolgozni kell.

Ha Bernd Storck szövetségi kapitány hívná, akkor azért gondolom sietne haza. Megviselte, hogy a portugálok ellen nem volt benne a keretben?

Nem. Várható volt, hogy nem kell hazamennem és a kapitány fel is hívott. Nekem a legfontosabb, hogy őszintén beszéljünk. Meghallgattam a kapitány véleményét és tudom, hogy nyáron lesz még két meccs és a kapu előttem is nyitva áll. Azon dolgozom, hogy jó formában legyek és majd beszélünk a kapitánnyal, a döntést pedig közösen hozzuk meg.

(sportfaktor.hu

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37277/pics/lead_800x600.jpg
Bernd Storck,Chicago Fire,Interjú,labdarúgás,MLS,Nikolics Nemanja
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nagy István: Fejleszteni kell, mert aki megáll, az lemarad, és piacot veszít

2020.06.12. 16:15
Mindig is büszkék voltunk kiváló mezőgazdaságunkra, és most a koronavírus-járvány közepette felértékelődött a hazai termékek fontossága.

Kiss-B. Atilla: Még nincs vége az átalakításnak, de az irány jó

2020.03.03. 18:15
Egy éve van hivatalban a Budapesti Operettszínház főigazgatója, az ismert és népszerű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Kiss-B. Atilla. …

Izsák Balázs: Székelyföld az egész magyarság támogatását megérdemli

2020.02.24. 07:00
A Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiók védelmét célzó európai polgári kezdeményezése olyan ügy, mely nem oszthatja meg a magyarságot, melyben …

Kovács Attila: a bolsevizmus örökösei ma is köztünk élnek és rombolnak

2020.02.20. 11:00
A Kádár-korszakban intézményesült kontraszelekció, valamint a hatalmi beágyazódások árnyéka ma is sok helyütt tetten érhető. A kultúrában …

Navracsics Tibor: Egy választás veszteségeiben sűrítődnek a korábbi egyoldalúságok és mulasztások

2020.01.22. 07:15
Navracsics Tibor hazatért. Az Európai Bizottságban 2014 és 2019 között egyebek mellett …

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Szijjártó Péter: Európa-bajnok a gazdasági növekedésünk

2019.09.21. 09:30
Bevándorlásellenes és bevándorláspárti, alkalmas és alkalmatlan jelöltek között kell dönteni az önkormányzati választáson – foglalta össze október 13-a tétjét a …

Tőke Ervin: Romániában rendszerszintű a magyargyűlölet

2019.08.29. 13:15
Kormányválság van Romániában, hiszen az államfő nem fogadta el Viorica Dancila miniszterelnök kormányátalakítási javaslatát. Közben államfő-választás előtt is áll az …

Máté Roland: csonkán is lehet teljes értékű életet élni

2019.08.17. 09:50
A Promenad.hu fél évvel ezelőtt a hét embereként mutatta be Máté Rolandot. A sokak számára ismert és közkedvelt szerkesztő-riporter akkoriban kerekesszékben ülve mesélt …

Lázár János: a magyarság az erős nemzetállamokban érdekelt

2019.05.20. 08:00
A május 26-i EP-választás sorsdöntő jelentőségű, hiszen irányt mutat Európának – véli Lázár János. Az országgyűlési képviselő szerin a liberális mainstream …

Ezeket a cikkeket olvastad már?