Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Bélyeg

A TASZ úgy véli, a jogvédők ellehetetlenítésére irányul kormány civilellenes törvénytervezete.

A Népszava Kapronczay Stefániával, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik vezetőjével készített interjút, aki kiemelte: a megnövekedett figyelem révén egyre többen ismerik fel, hogy ezek a szervezetek egy szabad országért dolgoznak, ahol tudatos polgárok élnek.

„A törvénytervezet, különösen a kormányzati lejárató propagandával együtt az Oroszországból és Izraelből ismert példát követi: egyrészt erősen igyekszik összekötni a külföldi finanszírozás létét valami nemzetellenes, országellenes tevékenységgel, másrészt kötelezi a szervezeteket arra, hogy csak ezt a bélyeget viselve nyilvánulhassanak meg a közéletben.”

Szabad országot, tudatos polgárokkal!

Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik vezetője szerint nyilvánvaló, hogy a kormány civilellenes törvénytervezete a jogvédők ellehetetlenítésére irányul. Jó hír viszont, hogy a rájuk háruló figyelem révén mind többen ismerik fel, hogy ezek a szervezetek egy szabad országért dolgoznak, ahol tudatos polgárok élnek.

Sarazás

Lehet-e vajon büntetőjogi következménye a „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampánynak?

A Demokrata ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal elemezte a Jobbik akcióját, többek között azt a kérdést körüljárva, lehet-e közszereplőket büntetlenül lopással vádolni, és hol húzódik a véleménynyilvánítás szabadsága.

„Az egyik legfontosabb probléma az, hogy Habony Árpád nem közszereplő. Az a tény, hogy valakinek sikeres vállalkozásai vannak, az illetőt még nem teszi közszereplővé. Habony Árpád ráadásul kifejezetten kerüli a sajtót. Attól, hogy a sajtó valakivel folyamatosan foglalkozik, még szintén nem jelenti azt, hogy valaki közszereplőnek minősülne.”'

Plakátsár

Kezd a magyar közéletben egy erkölcsileg elfogadhatatlan hangnem teret nyerni - véli ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogásszal a Jobbik új plakátkampánya kapcsán arról beszélgettünk, lehet-e közszereplőket büntetlenül lopással vádolni. - Lehet büntetőjogi következménye a „Ti dolgoztok, ők lopnak" plakátkampánynak? - Rendelkezünk már történelmi tapasztalatokkal arról, hogy a politikus közvetlenül a dolgozókat szólította meg.

Átlagmagyar

Mennyit ér egy átlagember lakása és autója, miből él és meddig?

A Napi.hu érdekes összeállítás közöl arról, milyen az igazi átlagmagyar, mekkora fizetéssel, lakóingatlannal, milyen vagyontárgyakkal rendelkezik.

„A különböző tartós fogyasztási cikkek közül a mobiltelefonnal vannak legjobban ellátva a háztartások. A klíma, a szárítógép viszont a ritkaságok közé tartozik.”

Ismerje meg a magyar átlagembert! Meghökkentő adatok

Mennyit ér egy átlagember lakása és autója, miből él és meddig? Bemutatjuk a magyar átlagembert. Az összesített számokból látható milliárdok esetenként nehezen értelmezhetők egy-egy háztartás vagy ember szempontjából, ezért a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza most a hivatalos átlagok alapján összegyűjtötte a magyar átlagemberre vonatkozó legfontosabb adatokat.

Hittitok

A torinói leplen számos olyan nyomot rögzítettek a tudósok, melyek szoros egyezést mutatnak a bibliai szenvedéstörténetben írtakkal.

Az Origo kutatástörténeti áttekitéséből azonban az is kiderül, a katolikus egyház és a világtörténelem egyik legtitokzatosabb ereklyéje, a Krisztus halotti leplének tartott relikvia eredetével kapcsolatos kiélezett viták máig nem jutottak nyugvópontra.

„Hívővé vált az ateista fizikus a lepel megvizsgálása után.”

A feltámadás titokzatos ereklyéje, a torinói lepel

A katolikus egyház és a világtörténelem egyik legtitokzatosabb ereklyéje, a Krisztus halotti leplének tartott és a torinói Keresztelő Szent János dómban őrzött relikvia eredetével kapcsolatos kiélezett viták mind a mai napig nem jutottak még nyugvópontra. A leplen számos olyan nyomot rögzítettek, amelyek szoros egyezést mutatnak a bibliai szenvedéstörténetben írtakkal.

Ígéret

Az olimpiai bajnok tornász Berni Krisztián a szerdán kezdődő Európa-bajnokságról érmet hozna haza kislányának.

A Magyar Nemzet Online interjújában bemutatja a róla elnevezett Berki-orsót, arról vall, milyen érzés volt lemaradni a riói ötkarikás játékokról, és bízik-e még abban, hogy Tokióban visszaérhet a csúcsra.

„Melbourne-be, Dohába, Bakuba is úgy mentem el, hogy azt mondtam neki: apa most elutazik, kicsit sokat leszek távol, viszont megígérem, hogy hozok neked egy érmet. Próbálom ezt tartani, most már eggyel több nő van az életemben, akinek meg kell felelnem, ami óriási elvárás, de amikor hazajövök, erősen megölel, éreztetve, hogy hiányoztam.”

„Apa most elutazik, s hoz neked egy érmet"

Hármat csináltam, kettőt a gyengébbikből, de egy 6,5-eset is sikerült végrehajtanom. A jövőben erre lesz inkább szükségem, de nagyrészt a 6,2-essel készülünk az Eb-re. - Az erősebb alappontszámú gyakorlatnak része a Berki-orsó, amelyet tavaly ősszel neveztek el önről? - Nem, még nem.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37296/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Lövöldözés történt egy amerikai gimnáziumban

2018.03.20. 14:35
A CNN információi szerint lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban. 

Nicolas Sarkozy őrizetben

2018.03.20. 08:00
Egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki Nicolas Sarkozy volt francia elnököt –  jelentette egy francia bírósági forrásra hivatkozva a Reuters.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Tovább tombol a tél: sok településen nincs áram

2018.03.19. 11:30
Húsz településen még mindig nincs áram Hajdú-Biharban, de Debrecenben legalább jár a villamos.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedik ciklusát kezdheti

2018.03.18. 19:25
Folyamatos a a szavazatok feldolgozása, 21 óra 20 perckor Putyin már 75 százalék felett jár.

Ezeket a cikkeket olvastad már?