Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Kotta

A Soros György által javasolt bevándorlásbarát intézkedéseket foglalta határozatba az Európai Parlament balliberális többsége.

Az Origo úgy véli, Soros György kottájából játszik az Európai Parlament, mely szerint a nemzetközi migráció hozzájárulhat a társadalmi-gazdasági fejlődéshez.

„Ki kellene alakítani biztonságos útvonalakat a menekültek számára Görögországból és Olaszországból a többi európai országba, évi egymillió menedékkérőt integrálnia kellene Európának, valamint minden menekült számára 15 ezer eurót kellene rendelkezésre bocsátani, hogy az első két évben fedezni tudják a kiadásaikat. Az utóbbi összeget természetesen hitelek felvételével teremtené elő Soros.”

Soros kottájából játszik az Európai Parlament

Több ponton is a Soros György által javasolt bevándorlásbarát intézkedéseket foglalta hivatalos dokumentumba az Európai Parlament balliberális többsége egy április eleji határozatában. Többek között biztonságos és egyben legális útvonalak kiépítését, a családegyesítések felgyorsítását, valamint a bevándorlás propagálását szeretné előmozdítani az EP.

Válasz

Nem tervezi a Fidesz, hogy kilép az Európai Néppártból.

Az ezzel kapcsolatosan terjedő pletykákat nemes egyszerűséggel marhaságnak nevezte a Magyar Nemzet kérdésére Orbán Viktor miniszerelnök.

„Az esetleges kilépésről egy magas rangú kormányzati forrásunk azt mondta, a kormányfő mentalitását ismerve abszolút reális alternatíva, amennyiben az EPP a lex CEU visszavonását akarja elérni, egy másik informátorunk ugyanakkor válaszra sem méltó őrültségnek nevezte.”

Orbán Viktor: Marhaság, hogy kilépnénk az Európai Néppártból

A kormányfőt a Parlamentben kérdeztük az elmúlt napokban több forrásból is hallott pletykáról. - Miért tennénk? Marhaság! - így reagált Orbán Viktor a Magyar Nemzet kérdésére, miszerint tervezi-e, hogy a Fidesz otthagyja az Európai Néppártot (EPP).

Álokoskodás

Hazánkban csaknem kétszázezer embernek vált irányíthatatlanná az élete a szerencsejáték miatt, és hiányzik az előremutató szabályozás.

A 24.hu összeállításából kiderül, a játékfüggőség krónikus, életen át tartó betegség, a problémás szerencsejátékos önmaga és környezete számára is súlyos gondokat okoz – a túlzásba vitt szerencsejáték hátráltatja a munkát, és rombolja a családi kapcsolatokat.

„A magyar adóhatóság két éve listát vezet a sérülékeny játékosokról, de Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke szerint nulla hatékonysággal. Álokoskodás az egész. Ausztriában a személyazonosító okmányokat bekötötték az adóhatósághoz, és mindenki a fizetésének egy bizonyos százalékát játszhatja el, utána korlátozzák.”

Százezer magyar titkolja, hogy gyógyíthatatlan beteg

A 15 évesnél idősebb magyar lakosság 1,34 százaléka szerencsejáték-függő, és a fiatal generáció (a 15 és 18 közöttiek) csaknem 40 százaléka játszik valamilyen szerencsejátékot - derült ki a Szerencsejáték Zrt. és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai karának 2015-ben készült 4000 fős kutatásából.

Dömping

Huszonegy városba indítanak új légi járatokat Ferihegyről még idén.

A Világgazdaság Online arról ír, hogy áprilisban újabb repülőrajtot vehet a növekedés, és átléphetik a havi egymilliós utasszámot.

„Piaci pletykák szerint nincs kizárva, hogy a többéves tárgyalást igénylő járat-előkészítés jövőre eredményre vezet, és átszállás nélkül berepülhetővé válik az amerikai metropolisz, amelynek vonzáskörzetében a piackutatások szerint 600 ezres magyar kötődésű lakosság él.”

Járatdömping Ferihegyről Európába

London továbbra is toronymagasan vezeti a Budapest Airport éves utasszámtoplistáját, amelynek második helyéről idén a harmadikra csúszott vissza Párizs, helyet cserélve a korábban bronzérmes Brüsszellel. A top 10-ben Róma, Berlin, Amszterdam, Frankfurt, Milánó, München és Tel-Aviv szerepel még, vagyis bejött a papírforma: Isztambul a puccskísérlet utáni belpolitikai helyzet miatt eltűnt a legnépszerűbb úti célok listájáról.

Hó-ha

A szokatlan áprilisi tél brutális áremelkedéseket is magával hozhat.

A Blikk azt állítja, tehetetlenek a kertészmérnökök, a méhészek, a gazdák, mert a jeges idő miatt rengeteg zöldség és gyümölcsfa, növény elfagyott.

„Az alma és a körte is most virágzik, ezeket kellene beporozniuk a méheknek, de ha a méhek nem mennek ki, nincs porzás, ez közvetlen hatással lesz a gyümölcsök mennyiségére és árára.”

Hókáosz: Brutális áremelkedéseket hoz a szokatlan időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére és riasztást adott ki, a Katasztrófavédelem is figyelmeztette az autósokat a hó és szélviharok miatt. A hideg azonban nemcsak most kínoz minket, de jövőnkre is kihatással lehet, ugyanis a jeges idő miatt rengeteg zöldség és gyümölcsfa elfagyott, így brutális drágulásra számíthatunk nyáron.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37372/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?