Blogolj!

Szerb cigicsempészek szomorúsága

Évtizedek óta nagy biznisz a cigicsempészet Szeged körzetében a szerb-magyar határon. No persze csak annak, aki nem bukik le. Ám azok a szerb „dohányfutárok”, aki minap próbáltak meg füstölni valóból hasznot húzni, alighanem egy életre megutálták a cigifuvarozást.

Történt ugyanis, hogy Ásotthalmon a fináncok egy osztrák rendszámú autó ellenőrzésekor rákérdeztek a kocsi szerb gazdájára: elvámolni valója van-e? Az autóban egyedül utazó nő ezt tagadta, ám nem ő az első ezen a határszakaszon, aki efféle nyilatkozatot tesz. A pénzügyőrök is úgy látták, hogy bizalom ide vagy oda, jobb lesz egy kicsit körbejárni kocsit. Nem fáradtak hiába: a lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a járművet szigorított ellenőrzésre félreállították. És akkor jött Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett szolgálati kutya. A derék jószág a gépkocsi több pontjánál jelzett, s mint kiderült, a szimata nem csalt, ugyanis a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz Chesterfield márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben Röszkén egy szerbiai autót és annak négy szerb utasát ellenőrizték a pénzügyőrök. Gyanús – mondták, amikor meglátták a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takarólécet, ezért ők is szigorított vizsgálatot tartottak. Sejtésük beigazolódott, ugyanis a lökhárítóból, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz Marlboro és Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi és annak szerb sofőrje akadt fenn a pénzügyőrök hálóján Röszkén. A kutatáskor kiderült, hogy a jármű pótkerekébe összesen 120 doboz, Lucky Strike márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek.

A három ellenőrzés során összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmánytól köszönhetett el az a három sofőr, akik ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

- rual -

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ásotthalom,cigaretta,csempészet,Röszke
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?