Blogolj!

Szerb cigicsempészek szomorúsága

Évtizedek óta nagy biznisz a cigicsempészet Szeged körzetében a szerb-magyar határon. No persze csak annak, aki nem bukik le. Ám azok a szerb „dohányfutárok”, aki minap próbáltak meg füstölni valóból hasznot húzni, alighanem egy életre megutálták a cigifuvarozást.

Történt ugyanis, hogy Ásotthalmon a fináncok egy osztrák rendszámú autó ellenőrzésekor rákérdeztek a kocsi szerb gazdájára: elvámolni valója van-e? Az autóban egyedül utazó nő ezt tagadta, ám nem ő az első ezen a határszakaszon, aki efféle nyilatkozatot tesz. A pénzügyőrök is úgy látták, hogy bizalom ide vagy oda, jobb lesz egy kicsit körbejárni kocsit. Nem fáradtak hiába: a lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a járművet szigorított ellenőrzésre félreállították. És akkor jött Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett szolgálati kutya. A derék jószág a gépkocsi több pontjánál jelzett, s mint kiderült, a szimata nem csalt, ugyanis a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz Chesterfield márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben Röszkén egy szerbiai autót és annak négy szerb utasát ellenőrizték a pénzügyőrök. Gyanús – mondták, amikor meglátták a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takarólécet, ezért ők is szigorított vizsgálatot tartottak. Sejtésük beigazolódott, ugyanis a lökhárítóból, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz Marlboro és Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi és annak szerb sofőrje akadt fenn a pénzügyőrök hálóján Röszkén. A kutatáskor kiderült, hogy a jármű pótkerekébe összesen 120 doboz, Lucky Strike márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek.

A három ellenőrzés során összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmánytól köszönhetett el az a három sofőr, akik ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

- rual -

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ásotthalom,cigaretta,csempészet,Röszke
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?