Blogolj!

Szerb cigicsempészek szomorúsága

Évtizedek óta nagy biznisz a cigicsempészet Szeged körzetében a szerb-magyar határon. No persze csak annak, aki nem bukik le. Ám azok a szerb „dohányfutárok”, aki minap próbáltak meg füstölni valóból hasznot húzni, alighanem egy életre megutálták a cigifuvarozást.

Történt ugyanis, hogy Ásotthalmon a fináncok egy osztrák rendszámú autó ellenőrzésekor rákérdeztek a kocsi szerb gazdájára: elvámolni valója van-e? Az autóban egyedül utazó nő ezt tagadta, ám nem ő az első ezen a határszakaszon, aki efféle nyilatkozatot tesz. A pénzügyőrök is úgy látták, hogy bizalom ide vagy oda, jobb lesz egy kicsit körbejárni kocsit. Nem fáradtak hiába: a lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a járművet szigorított ellenőrzésre félreállították. És akkor jött Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett szolgálati kutya. A derék jószág a gépkocsi több pontjánál jelzett, s mint kiderült, a szimata nem csalt, ugyanis a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz Chesterfield márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben Röszkén egy szerbiai autót és annak négy szerb utasát ellenőrizték a pénzügyőrök. Gyanús – mondták, amikor meglátták a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takarólécet, ezért ők is szigorított vizsgálatot tartottak. Sejtésük beigazolódott, ugyanis a lökhárítóból, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz Marlboro és Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi és annak szerb sofőrje akadt fenn a pénzügyőrök hálóján Röszkén. A kutatáskor kiderült, hogy a jármű pótkerekébe összesen 120 doboz, Lucky Strike márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek.

A három ellenőrzés során összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmánytól köszönhetett el az a három sofőr, akik ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

- rual -

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ásotthalom,cigaretta,csempészet,Röszke
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szerdától drágábban tankolhatunk

2019.06.24. 14:05
Az utóbbi hetekben "megszokott" csökkenés után most drágulásra számíthatunk a kutakon, ugyanis a Mol 3 forinttal emeli a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn …

Blogstar kávéház

2019.06.24. 04:30
Az előválasztás szabadfogású birkózása, a nemzetietlen ellenállás derékhada, Románia kettős mércéje, megkoronázott szépségek és Kiss Ramóna boldogító igenje hétfői online lapszemlénkben.

A cseh kormányfő lemondását követelték Prágában

2019.06.23. 20:20
Andrej Babis kormányfő és Marie Benesová igazságügyi miniszter lemondását, valamint a cseh ügyészség függetlenségének megőrzését követelték vasárnap Prágában.

160 Iszlám Állam-hívőről semmit nem tudnak a német hatóságok

2019.06.23. 20:10
Semmilyen adattal nem rendelkeznek a német biztonsági szervek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet 160 olyan követőjéről, akik Németországból utaztak a …

Kisebb földrengés volt Heves megyében

2019.06.23. 19:00
Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földrengés volt a Heves megyei Tenk közelében vasárnap délután.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.23. 16:50
Ma senkinek nem volt szerencséje, nem volt telitalálat a hatos lottón, ötösökből viszont akadt bőven.

Kánikula váltja a viharos időjárást

2019.06.23. 14:50
Kellett ez a kis szusszanás, már ami a lehűlést és az esőt illeti, ám nem sokáig fog ez tartani, jövő héttől újabb hőségre lehet számítani.

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések

2019.06.23. 08:30
Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében - …

Blogstar kávéház

2019.06.23. 05:05
Véres szúnyogapokalipszis, a Gyurcsány család korteskedése, a liberálisok pálfordulása, a hőhullám öngyilkossági hulláma és Sebestyén Balázs eltorzulása vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezekkel a számokkal nem nyert

2019.06.22. 20:40
Egyáltalán nem volt ötös a lottón, ellenben négyesből akad bőven.

Ezeket a cikkeket olvastad már?