950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Privilégium

Első alkalommal ültek le egymással nyilvánosan vitázni a kormány képviselői és a CEU vezetői.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója kikérte magának, hogy a CEU nemzetközi hazugságkampányt folytat privilégiumai megtartásáért, Enyedi Zsolt rektorhelyettes abnormális helyzetnek nevezte, hogy Orbán Viktor csalással vádolta az intézményt, a kormányszóvivő pedig kellemetlen helyzetbe került – tudósít az Index.

„Bizony, Kovács Zoltán azt mondta, nem tudja, milyen diplomát szerzett a CEU-n, mert ugyan angolul töltötték ki a papírt, de nem tudja fordításként értelmezze a CEU-t vagy hogyan. Enyedi Zsolt segítette ki, hogy akkor, amikor Kovács végzett, még nem is létezett a Közép-Európai Egyetem, tehát amerikai diplomát szerzett a CEU-n. Mire Kovács duzzogva visszaszólt, hogy de nincs rajta azonosító szám.”

CEU-rektorhelyettes a kormányszóvivőnek: Ön sem egy virtuális egyetemen végzett!

"Egy dolog összeköti a beszélgetés összes résztvevőjét, mindannyian az ELTE-n végeztek" - ezzel a mondattal vezette fel a csütörtök esti nagyszabású CEU-vitát a beszélgetés moderátora Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója.

Hallgatás

Gyurcsány Ferenc továbbra sem mutatja be bizonyítékait arra nézvést, hogy az oroszoknak bizalmas információik vannak a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.

A Magyar Nemzet Online igyekezett körüljárni, megvásárolta-e már a DK elnöke az Orbán Viktorról szóló, állítólag zsarolási potenciált is jelentő dokumentumokat, ha igen, mikor hozza ezeket nyilvánosságra.

„A DK vezetőjének hallgatása tehát több okból is problémás: ha tényleg tud az Orbán zsarolhatóságát bizonyító dokumentumokról, azokat esetleg meg is szerezte, annak országos, sőt nemzetközi horderejű jelentősége lehet – és neki állampolgárként, de képviselőként is kötelessége lenne értesíteni a hatóságokat. Ha azonban blöffölt, azzal mintegy előre hitelteleníti az Orbán és az oroszok kapcsolatát feltáró későbbi vizsgálatokat.”

Hallgat Gyurcsány az Orbánt terhelő iratokról

Megvásárolta-e már az Orbán Viktorról szóló, állítólag zsarolási pontenciált is jelentő dokumentumokat? Ha igen, mikor hozza ezeket nyilvánosságra? Ha az adatok bizalmasak, és nem hozhatóak nyilvánosságra, mikor keresi fel velük a parlament nemzetbiztonsági bizottságát?

Isten

Soros György az utóbbi években az európai migránsválság kapcsán aktivizálódott, és lett ismét a nemzetállamok esküdt ellensége.

A Lokál kőkeményen beleszállt Soros Györgybe, aki napjaink egyik legbefolyásosabb politikai szereplője: bár semmilyen választói felhatalmazással nem rendelkezik, mégis minden politikus ajtaja megnyílik előtte.

„Saját magát gyermekkora óta messianisztikus fantáziával megáldott emberként mutatja be könyveiben, máshol arról beszél, hogy úgy tekint magára, mint az Ótestamentum Istenére, aki láthatatlan, jóságos, de mindent lát” Máshol azt mondja, úgy gondol magára, mint egyfajta istenre vagy olyan tudósra, mint Einstein.”

Istennek hiszi magát Soros György | Lokál

null

Ajtó

Már szervezik Kulcsár Krisztián találkozóit az egyesületek és a sportági szakszövetségek vezetőivel.

A MOB frissen megválasztott elnöke azt mondta, mindig nyitva lesz az ajtaja, a magyar sport szereplői bármikor számíthatnak a segítségére – írja a SportFaktor.hu.

„Kulcsár Krisztián elnöki programjában kiemelt szerepet kapott, hogy a piac szereplőit is be akarja vonni az olimpiai bizottság életébe. A MOB továbbra is rendelkezik ugyan állami forrásokkal, de lényegesen kevesebbel, mint korábban, amikor a mostaninál jóval szélesebb feladatkört látott el, ezért növelni kell a saját forrásokat.”

MOB elnök: az én ajtóm mindig nyitva lesz

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság kedden megválasztott elnöke ma bejelentette: már szervezik számára a találkozókat a magyar sportélet szereplőivel. "Az én ajtóm mindig nyitva lesz" - utalt az M1 aktuális csatornán a MOB-elnök arra, hogy a magyar sport szereplői bármikor számíthatnak a segítségére.

Teher

Hajdú Péter a nehéz helyzetben is mindent megtesz azért, hogy gyermekei kiegyensúlyozottak legyenek.

A Blikk folytatja cikksorozatát Hajdú Péter és Sarka Kata családi válságáról, ezúttal arról számol be, hogyan élik meg a válását a gyermekek.

„A gyerekeket megviselték a rólunk szóló hírek, és a megváltozott helyzet, és ez főleg Dávidon látszódott. Sokkal sírósabb, érzékenyebb lett.”

Hajdú Péter vallomása: így viselik a gyerekek a válást

Kezdetben egyikünknek sem volt könnyű ez a helyzet. A gyerekeket megviselték a rólunk szóló hírek és a megváltozott helyzet, és ez főleg Dávidon látszódott. Sokkal sírósabb, érzékenyebb lett - magyarázta Hajdú Péter (42) a Class FM reggeli műsorában, amikor Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter arról faggatták, hogy nyolc éves lánya, és a hat esztendős fiacskája miként éli meg, hogy a szülei útjai szétváltak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37894/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?