Blogolj!

Szijjártó Péter: Alaptalan vádaskodás miatt Frans Timmermansnak le kell mondania

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa legutóbbi nyilatkozata minden eddigi határon túlmegy. Az antiszemitizmus vádja méltatlan és elfogadhatatlan, ezért ezt visszautasítjuk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján pénteken.

Timmermans arra utalt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt az Európai Parlament ülésén.

Az M1 által közvetített eseményen a miniszter rámutatott, az a tény, hogy az Európai Bizottság alelnöke antiszemitizmussal vádolta meg annak az országnak a kormányát, amely a legtöbbet tette Európában az antiszemitizmus ellen, az szégyen, Európa szégyene. Kiemelte, Magyarországon az Orbán-kormány bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját, nemcsak Magyarország területén, hanem a határain túl is zsinagógákat újít fel, a holokauszt tagadását büntető törvénykönyvi tényállássá tette, továbbá a hazánkban új alapokra helyezett alkotmányos berendezkedés garantálja a magyar nemzet részét képező magyar zsidóság biztonságát. A miniszter kijelentette, hogy a magyar zsidók közössége mindig számíthat Magyarország tiszteletére, barátságára és védelmére. Nyomatékosan szólt arról, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy ha ezek után Frans Timmermans az antiszemitizmus vádját fogalmazta meg a magyar kormány vonatkozásában, az nem csak hogy szégyen, de Magyarország súlyos megsértése is.

Rámutatott, ha egy európai uniós tisztségviselő ilyen súlyosan megsért egy tagállamot, akkor nem lehet más választása, mint az, hogy le kell mondania a hivataláról.

Frans Timmermans

A miniszter közölte, Frans Timmermans gyáva ember. Az alelnök ugyanis nem akkor fogalmazta meg ezt a súlyos, ráadásul alaptalan vádat, amikor Orbán Viktor ott állt vele szemtől szemben. Ott is lett volna rá lehetősége, amire a miniszterelnök reagálhatott volna. De Frans Timmermans gyáva módon nem akkor fogalmazta meg ezt a súlyos vádat, hanem később, amikor senki nem tudott rá azonnal reagálni – húzta alá a miniszter.

Szijjártó emlékeztetett: kétségtelen, hogy Magyarország kormányának hazánk biztonságát és jövőjét érintő kérdésekben súlyos vitái vannak Soros Györggyel. Kétségtelen, hogy Soros György Magyarország jelenlegi kormányának bukását igyekszik elérni. Ám ezeknek a vitáknak semmi köze nincs Soros György származásához vagy vallásához.

Az EB alelnöke vonatkozó interjújával kapcsolatban a külügyminiszter hozzátette, Frans Timmermans az Európai Unió egységéért aggódik. Szijjártó leszögezte, az Európai Unió egységét nem azoktól az országoktól kell félteni, amely országok a történelemben és a közelmúlt során is nagyon sokat tettek Európa megvédése érdekében. Az Európai Unió egységét nem ezek az országok veszélyeztetik. Az Európai Unió Egységét olyan politikusok veszélyeztetik, mint Frans Timmermans.

A külügyminiszter hozzátette: az is teljesen alaptalan, hogy Magyarország vagy Lengyelország lenne a hibás a Brexitért. A Brexitért azok a brüsszeli politikusok a hibásak, mint például Frans Timmermans, akik miatt az Európai Unió versenyképessége minden kétséget kizárólag jelentős mértékben romlott az elmúlt időszakban. Azok a politikusok hibásak a Brexitért, akik nem voltak képesek és mostanáig sem képesek megtalálni a hatékony válaszokat az Európai Unió előtt álló történelmi kihívásokra.

Szijjártó Péter végezetül emlékeztetett arra, hogy Frans Timmermans migránspárti politikus. Ő illegális bevándorlókkal akarná elárasztani az Európai Uniót. Ez veszélyes. Európa számára az illegális bevándorlás veszélyt jelent. Számtalanszor láttuk és sajnos tapasztaltuk is. Az illegális bevándorlás támogatásával az olyan politikusok, mint Frans Timmermans veszélybe sodorják Európát, s benne Magyarországot. Szjjártó nyomatékkal aláhúzta, hogy Magyarország ezt nem fogja engedni, teljesen mindegy, hogy Frans Timmermans milyen nyomást próbál Magyarországra helyezni. Hozzátette: hazánk nem fogja engedni, hogy Magyarországra vagy Európába Magyarországon keresztül illegális bevándorlók érkezzenek. Ahogy eddig is, úgy ezután is megvédi a kormány Magyarország, illetve az Európai Unió külső határát.

A miniszter hangsúlyozta: azzal, hogy az elmúlt években rendkívül komoly erőfeszítéseket tettünk Magyarország és az Európai Unió külső határának megvédése érdekében, ezzel mindenkinél többet tett hazánk Európa és az Európában élő zsidó közösség megvédése érdekében.

Megismételte, a megfogalmazott antiszemitizmus vád miatt Frans Timmermansnak nincs más lehetősége, mint lemondani.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37909/pics/lead_800x600.png
antiszemita vád,Frans Timmermans,gyáva,mondjon le,Szijjártó Péter
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szijjártó: Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel

2020.07.31. 14:05
Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel – írta Szijjártó Péter pénteken a Facebook-oldalán, miután az …

Összefognak a magyar és katari egyetemek az ellenszer kifejlesztése érdekében

2020.07.22. 13:00
Magyarország és Katar orvostudományi egyetemei és klinikái együttműködnek a koronavírus ellen talán hatékonynak bizonyuló …

Szijjártó: A magyar vállalatoknak érdemes lesz megjelenniük Üzbegisztánban

2020.07.16. 09:45
Szijjártó Péter közösségi oldalán számolt be jelenleg zajló üzbegisztáni tárgyalásairól.

Pénteken megnyílik a magyar-horvát határ

2020.06.10. 08:35
Újra megnyílhat a magyar és a horvát határ, így már nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik Horvátországba utaznak - jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi …

Az összes határátkelő megnyílik Szlovénia és Magyarország között

2020.06.09. 08:55
Szijjártó Péter reggeli bejelentése szerint keddtől valamennyi határátkelő újranyit Szlovénia és Magyarország között.

Ősszel avatják fel a Hableány áldozatainak emlékművét

2020.06.08. 18:15
Szijjártó Péter Facebook-bejegyzése szerint már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten.

Vasárnaptól megszűnnek az utazási korlátozások Németország és Magyarország között

2020.06.06. 13:40
A járvány első hulláma lecsengőben van. Ahogy nálunk, úgy Németországban is sikeresnek bizonyult a járványkezelés, ez …

Újra szabad az átkelés a magyar–szlovén határon

2020.05.28. 15:30
Lecsengőben a koronavírus-járvány első hulláma, megszűntek a korlátozások.

A hosszú távú védekezés alapfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű készlet

2020.05.24. 16:45
Szijjártó Péter szerint a hosszú távú egészségügyi védekezés alapfeltétele, hogy rendelkezésre álljanak a …

Szijjártó: Újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon

2020.05.21. 18:15
Szijjártó Péter beszámolója szerint újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon, miután a szlovák kormány csütörtöktől lehetővé tette, hogy állampolgárai a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?