Blogolj!

Szijjártó Péter: Alaptalan vádaskodás miatt Frans Timmermansnak le kell mondania

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa legutóbbi nyilatkozata minden eddigi határon túlmegy. Az antiszemitizmus vádja méltatlan és elfogadhatatlan, ezért ezt visszautasítjuk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján pénteken.

Timmermans arra utalt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt az Európai Parlament ülésén.

Az M1 által közvetített eseményen a miniszter rámutatott, az a tény, hogy az Európai Bizottság alelnöke antiszemitizmussal vádolta meg annak az országnak a kormányát, amely a legtöbbet tette Európában az antiszemitizmus ellen, az szégyen, Európa szégyene. Kiemelte, Magyarországon az Orbán-kormány bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját, nemcsak Magyarország területén, hanem a határain túl is zsinagógákat újít fel, a holokauszt tagadását büntető törvénykönyvi tényállássá tette, továbbá a hazánkban új alapokra helyezett alkotmányos berendezkedés garantálja a magyar nemzet részét képező magyar zsidóság biztonságát. A miniszter kijelentette, hogy a magyar zsidók közössége mindig számíthat Magyarország tiszteletére, barátságára és védelmére. Nyomatékosan szólt arról, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy ha ezek után Frans Timmermans az antiszemitizmus vádját fogalmazta meg a magyar kormány vonatkozásában, az nem csak hogy szégyen, de Magyarország súlyos megsértése is.

Rámutatott, ha egy európai uniós tisztségviselő ilyen súlyosan megsért egy tagállamot, akkor nem lehet más választása, mint az, hogy le kell mondania a hivataláról.

Frans Timmermans

A miniszter közölte, Frans Timmermans gyáva ember. Az alelnök ugyanis nem akkor fogalmazta meg ezt a súlyos, ráadásul alaptalan vádat, amikor Orbán Viktor ott állt vele szemtől szemben. Ott is lett volna rá lehetősége, amire a miniszterelnök reagálhatott volna. De Frans Timmermans gyáva módon nem akkor fogalmazta meg ezt a súlyos vádat, hanem később, amikor senki nem tudott rá azonnal reagálni – húzta alá a miniszter.

Szijjártó emlékeztetett: kétségtelen, hogy Magyarország kormányának hazánk biztonságát és jövőjét érintő kérdésekben súlyos vitái vannak Soros Györggyel. Kétségtelen, hogy Soros György Magyarország jelenlegi kormányának bukását igyekszik elérni. Ám ezeknek a vitáknak semmi köze nincs Soros György származásához vagy vallásához.

Az EB alelnöke vonatkozó interjújával kapcsolatban a külügyminiszter hozzátette, Frans Timmermans az Európai Unió egységéért aggódik. Szijjártó leszögezte, az Európai Unió egységét nem azoktól az országoktól kell félteni, amely országok a történelemben és a közelmúlt során is nagyon sokat tettek Európa megvédése érdekében. Az Európai Unió egységét nem ezek az országok veszélyeztetik. Az Európai Unió Egységét olyan politikusok veszélyeztetik, mint Frans Timmermans.

A külügyminiszter hozzátette: az is teljesen alaptalan, hogy Magyarország vagy Lengyelország lenne a hibás a Brexitért. A Brexitért azok a brüsszeli politikusok a hibásak, mint például Frans Timmermans, akik miatt az Európai Unió versenyképessége minden kétséget kizárólag jelentős mértékben romlott az elmúlt időszakban. Azok a politikusok hibásak a Brexitért, akik nem voltak képesek és mostanáig sem képesek megtalálni a hatékony válaszokat az Európai Unió előtt álló történelmi kihívásokra.

Szijjártó Péter végezetül emlékeztetett arra, hogy Frans Timmermans migránspárti politikus. Ő illegális bevándorlókkal akarná elárasztani az Európai Uniót. Ez veszélyes. Európa számára az illegális bevándorlás veszélyt jelent. Számtalanszor láttuk és sajnos tapasztaltuk is. Az illegális bevándorlás támogatásával az olyan politikusok, mint Frans Timmermans veszélybe sodorják Európát, s benne Magyarországot. Szjjártó nyomatékkal aláhúzta, hogy Magyarország ezt nem fogja engedni, teljesen mindegy, hogy Frans Timmermans milyen nyomást próbál Magyarországra helyezni. Hozzátette: hazánk nem fogja engedni, hogy Magyarországra vagy Európába Magyarországon keresztül illegális bevándorlók érkezzenek. Ahogy eddig is, úgy ezután is megvédi a kormány Magyarország, illetve az Európai Unió külső határát.

A miniszter hangsúlyozta: azzal, hogy az elmúlt években rendkívül komoly erőfeszítéseket tettünk Magyarország és az Európai Unió külső határának megvédése érdekében, ezzel mindenkinél többet tett hazánk Európa és az Európában élő zsidó közösség megvédése érdekében.

Megismételte, a megfogalmazott antiszemitizmus vád miatt Frans Timmermansnak nincs más lehetősége, mint lemondani.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37909/pics/lead_800x600.png
antiszemita vád,Frans Timmermans,gyáva,mondjon le,Szijjártó Péter
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Külügyminiszter lehet Novák Katalinból?

2020.01.04. 05:35
A Privátbankár portál értesülései szerint küszöbön áll a kormányátalakítás, mellyel az Európai Néppártból kifelé tartó Orbán Viktor megerősítheti az amerikai ultrakonzervatív, neoprotestáns …

Szijjártó Péter: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

2019.11.21. 19:05
A migrációs helyzet egyre súlyosabb, a Nyugat-Balkánon már lassan 100 ezer a feltorlódott migránsok száma - mondta …

Szijjártó: meg kell büntetni az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosokat

2019.11.19. 17:55
Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni - foglalta össze …

Szijjártó: Magyarországnak és Oroszországnak is fontos a keresztény kultúra védelme

2019.11.03. 15:10
Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és …

Szijjártó Péter: hiába akar mást láttatni a liberális politika, Magyarországot nagy tisztelet övezi

2019.10.01. 06:45
Kilenc évvel ezelőtt csak nevettek rajtunk azok a gazdasági szakértők, akik kis híján csődbe …

Szijjártó Péter: Európa-bajnok a gazdasági növekedésünk

2019.09.21. 09:30
Bevándorlásellenes és bevándorláspárti, alkalmas és alkalmatlan jelöltek között kell dönteni az önkormányzati választáson – foglalta össze október 13-a tétjét a …

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Magyarország mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket

2019.04.16. 15:20
Éppen ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is részt vesz, erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszélt kedden …

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

Ezeket a cikkeket olvastad már?